Wednesday, March 24, 2010

Avonainen kellokukka



Meidän pihassa oli viime kesänä tavallisten kellokukkien joukossa yksi joka ei ollut kello vaan tuommoinen avonainen malli. Minulla kun on aina kasvatuspsykologisia ynnä muita sellaisia ajatuksia ei ihme että niitä pihatöissäkin viriää, kasveja kasvatellessa.

"Kasvin taimi ja ihmisen taimi."

"Antakaa kaikkien kukkien kukkia."

Niin - kyllä muuten mutta kun ne pahuksen rikkakasvit vievät elintilaa muilta. Eivät pysy omassa penkissään. Tukahduttavat muut. Kai tiedätte vastaavan ihmistyypin?

Jos ette tiedä niin olette onnekkaita, tai sitten itse sitä tyyppiä. (Silmänisku, räps räps)

Saturday, March 20, 2010

Yök kun kamalaa



Näin lapsia neuvotaan ruokapöydässä ja kyläillessä: "Kaikkea pitää maistaa. Ruokaa tulee kunnioittaa. Pitää olla kiitollinen kaikesta mitä saa. Mistään ei saa sanoa yök, tämä on pahaa. Koskaan ei saa haukkua toisten vaatteita. On rumaa moittia."

Miten sitten kuitenkin on niin paljon aikuisia jotka töräyttelevät ihmisten seurassa kriittisiä negatiivisia epäkunnioittavia lausuntoja: "Kato ny minkälainen kaljamaha. Kyllä on mautonta leipää. Kukahan tuokin luulee olevansa? Hirveä kampaus. Kaikenmaailman idiootteja liikenteessä..."

Miten heidät on kasvatettu?

Ovatko he niitä jotka ohjeistavat jälkikasvuaan hyvin mutta eivät itse noudata hyviä käytöstapoja?

"Tee niinkuin minä sanon, älä niinkuin minä teen."

Yök kun kamalat käytöstavat.

Tuesday, March 16, 2010

Kopsasi minulta ranskan tehtävät



Miten on mahdollista että aikanaan lukiossa kielilinjalla aina suostuin antamaan luokkatoverin kopioida ranskan tehtävät vihkostani? Taisi jotenkin jopa jäädä ilmaan vaikutelma että Kari antoi suosion paistaa päälleni kun hän valitsi minut henkilöksi jolta läksyt kopioi.

Ei jumankauta! Miten voimmekaan olla niin typeriä koulussa?

Mutta minulla on tunne että siellä ei siihen aikaan oikein "voinut" kieltäytyä. Olisi joutunut epäsuosioon. Hyvillä oppilailla on vaarana joutua muitten paheksunnan kohteeksi.

Joku tutkimus oli joka paljasti että tyttöoppilailla on tapana hiukan peitellä lahjakkuuttaan jotta olisivat suositumpia.

Monet on elossapysymisen konstit...

Wednesday, March 10, 2010

Murrot lisääntyneet


Etelä-Suomessa murtoja. Näin kertoilee nettihesari:

"Murrot ovat tapahtuneet pääasiassa ihmisten ollessa töissä. Mikäli asukas on jostain syystä ollutkin päivällä kotona, ovikellon soittaja on yrittänyt myydä rihkamaa tai kysynyt tietä jonnekin".

Asuntoihin on tunkeuduttu murtamalla ovi tai ikkuna. Anastettu omaisuus on ollut pääsääntöisesti pientä ja helposti kannettavaa arvo-omaisuutta kuten koruja.

"Murtojen kohteena ovat olleet pääasiallisesti omakotitalot – joukossa on muutama rivitalokin. Murtautujat ovat olleet liikkeellä sekä jalan että autoilla".

Gulps. Meidän ovikelloa soitti eilen puolen päivän maissa joku ulkomaalaisesti murtava mies joka (muka?) oli myymässä lämpöpumppuja.

Mitä jos täällä liikuskelee rikollisia? (Miksei liikuskelisi kun muuallakin liikkuu?)

Ja se Varkaudessa varastetun vauvan tapaus oli kauhea. Onneksi vauva pelastui.

Monday, March 08, 2010

Ilmaiset treenit



Tilasin joulukuussa Zumba-cd:t ja aloitin kuntotanssiharrastuksen itsenäisyyspäivänä. Olen jokseenkin joka päivä siitä lähtien zumbannut, mutta eilen alkoi tuntua siltä että olen jo tanssinut kaiken moneen kertaan ja kaipaan jotain lisää. Katselin ja tutkailin mitä voisin tilata netistä, mutta onneksi en tilannut mitään ennen kuin neronleimaus iski.

YouTube on pullollaan zumbatanssia! Siirsin harkat olohuoneesta työhuoneeseeni ja nyt siirrän maton syrjään, valitsen sopivan videon jonka klikkaan ruudun kokoiseksi ja zitten vaan zumbaamaan.

Saturday, March 06, 2010

Tupakkakeskusteluja



Suomi kokonaan savuttomaksi. Suurenmoinen tavoite, mutta paljon on ahdistusta ja hammasten kiristelyä tupakoitsijoilla, joita yhä ahtaammalle ajetaan. Olen lukenut joitakin lehtien yleisönosastojen kirjoituksia aiheesta. Kiinnostavia puolustuspuheita tupakoinnin puolesta. Kuulemma oma työteho nousee kun pääsee hauskaan seuraan tauolla muiden tupakoitsijoiden kanssa juttua heittämään. Jotkut tietävät kertoa että tutkimusten mukaan työteho laskee kun käy tupakalla.

Luin juttua puolesta ja vastaan aiheesta tupakointi terveydenhuollon ammattilaisten keskuudessa. Monenlaista näkökohtaa esitettiin mutta kukaan ei puhunut sanaakaan siitä että tupakointi nimenomaan ei sovi terveydenhuoltoon tai että on väärin jos tupakoimaton potilas joutuu tupakoivan hoitajan lähelle.

Mitähän tapahtuu jos tupakoimaton ääneen sanoo tupakoitsijalle että hajusi häiritsee? Taitaa tulla turpiin. Tai iso räjähdys ja synkkä pilvi.

Muistan kun 80-luvulla istuimme erään koulun opettajainhuoneessa. Kolme opettajaa poltti. Luultavasti joka välitunnilla. Kävin siellä opettamassa perjantaisin ranskaa pari tuntia. Sen jälkeen menin asemalle. Muistan kun junaa odotellessa tukkani haisi röökiltä. Kai sitä savua oli keuhkoissakin.

Kenellekään meistä tupakoimattomista opettajista ei tullut mieleenkään sanoa mitään.

Pitkälle on päästy noista ajoista. Ei kenenkään pitäisi joutua kärsimään toisten "harrastuksista".


Thursday, March 04, 2010

Pari uutta blogituttavuutta



Pari uutta blogituttavuutta, joita suosittelen lukijoillenikin:


ja


Monet kiitokset kommenteista, sanoo kiireinen Kops.

Wednesday, March 03, 2010

Miksi jotkut rumistautuvat?


Silloin tällöin havainnoin näin: Jollakulla on niin huono tyylitaju, tai huono maku - vai onko vain erilainen maku kuin minulla, että kun tavallisesti ihminen kaunistautuu työpäivää tai iltaa varten, tämä ajattelemani tyyppi aivan kuin rumistautuu.

Vaikka makuasioista ei suositella kiisteltävän, jonkinlainen tuntuma ja mielipide kai sallitaan siitä mitä on hyvä maku, mikä kaunistaa, komistaa tai rumistaa ihmistä.

Ihan tosi, tiedättekö mistä puhun kun ihmettelen ihmistä joka vaikuttaa vartavasten rumistavan itsensä?

En tarkoita sitä että esimerkiksi pukeudutaan gooteiksi. Se on jännä look.

Viittaan niihin aikuisiin ihmisiin jotka harmaavarpuistavat tai synkistävät oman olemuksensa sellaisiksi että sulautuvat seinätapettiin tai sellaisiksi että siivooja voi erehdyksessä pistää heidät roskikseen?


Tuesday, March 02, 2010

Poikkeusoloissa selviytyminen



Bussilakko alkaa tänään kello 18.00. Hesari julkaisi listan niistä busseista jotka kulkevat. Kuulun onnekkaisiin. Tarvitsen kahta bussia perjantaisin, kun palaan kotiin Konalasta ja ne molemmat kulkevat. Kolmas bussi ei kulje, mutta sitä en usein muutenkaan viitsi jäädä odottelemaan vaan kävelen matkan loppupäässä noin 40 minuuttia. Sitä silmällä pitäen käytän selkäreppua.

Perjantaiaamuna pääsen kätevästi puolison kanssa kimppakyydissä Konalaan. Matka ei kestä kuin 20 minuuttia, mutta takaisintulo julkisilla on pitkähkö kiemurteleva juttu.

Lakko vaikuttaa myös jätteiden kuljetukseen. Siinäkin taisi onni potkaista, sillä meidän jätteet haetaan joka toinen viikko torstaisin eikä tämä ole se viikko. Ensi viikon torstaihin mennessä lakko saattaa jo olla ohi. Ellei, meillä on tässä vaiheessa mahdollisuus tehdä varasuunnitelmia. Ne kuivat roskat joita ei voi polttaa, voi viedä kellariin. Poltettavat pistämme takkaan kuten tavallista. Keitetyt kahvit suodatinpusseineen ja muuta "siistiä" kompostia olen alkanut koota kannelliseen pikkukompostoriimme jota kesällä pidämme keittiössä ja nyt talvella kellarikerroksessa.

Elintarvikkeiden kuljetukset... Harmi jos tuoreet hedelmät loppuvat. Maitojauhetta meillä on ja ihan sattumalta tulin sen toissapäivänä testanneeksi teessä. Hyväksi havaitsin. Maitojauhe tuli puheeksi lauantaina kun olin eräissä juhlissa joihin kukaan ei ollut huomannut tuoda kahvi- ja teemaitoa.

Terveellistä aina välillä punnita sitä miten hyvin asiat ovat, ja toisaalta sitä miten selviytyisi poikkeusoloissa.

Monday, March 01, 2010

No vältyttiinkö taaskaan bussilakolta?


Pitkän kylmyyden ja ihanien hankien jälkeen tuli suojasää. Aika kivaa. Vaihtelua.

Mietiskelin kylmien ilmojen aikaan että jotain puuttuu. Mitä se mahtoi olla? Sitten keksin. Yleensähän on ollut bussilakko jotta elämä tulisi oikein hankalaksi. Nyt siltä vältyttiin!

Jaa, sain just tietää että bussilakko alkaa... :))