Tuesday, June 29, 2010

Erinomainen "turva"ketjuHah hah - mitä halvatun hyötyä tuosta turvaketjusta on? Siitähän mahtuu leveämpikin mies sisään :D

(TV-sarja Derrick)


Sunday, June 27, 2010

Vaaka sanoi sproingOppilaita jäi lomalle. Opettajan viikko-ohjelma keveni, mutta opettaja itse ei keventynyt. Muutamana päivänä ollaan käyty syömässä ja grillailtu kavereiden kanssa... Hui, vaaka sanoi aamulla "sproing"...

Nyt lenkille ja ulkotöihin!

Ja sitten syömään :)

Thursday, June 24, 2010

Itse tiedämme mistä nautimme


Yksi kätevä tapa liikkua on jumpata kotona TV:n ääressä. Minulle käy niin että keskeytän siinä vaiheessa kun mennään kuntoilemaan lattialle. Jostain syystä en siedä sitä. Muu aerobic vie minut mukanaan. Innostun musiikin rytmien ja tanssin tapaisten liikkeiden hurmasta.

Jotta ihminen pysyy harrastuksen parissa sen kannattaa olla jotain mikä tuottaa hyötyä, iloa ja nautintoa. Sellaisesta mikä on työlästä ja vastenmielisestä tipahtaa helposti pois.

Jokainen tietää itse mistä nauttii. Motivaatio ei tule ulkoapäin.

Kuvat ovat yhden Persia-kanavan aerobic-ohjelmasta. Lisäiloa minulle tuo persian kieli. Yek, do, se, chahar - Bekeshi! Yedune!

Sunday, June 20, 2010

Ajankohtaista ja ajatontaTyyliä, makua, perinnettä Ruotsissa. Muistoja, tunteita. Kauniit seremoniat. Erityisen vaikutuksen minuun teki lauluduetto häissä.


Kauneutta, komeutta, varmuutta. Kunniamerkkejä ja tiaaroja. Loistoa. Yksityiskohtia.

Ilmakuva, Det kungliga slottet. Heja Sverige.


Katselin Ruotsin TV:stä. Häät eivät sinänsä kiinnosta mutta pidän Ruotsista. Ja ruotsin kielestä.

Friday, June 18, 2010

Kenkähullut tutkii kenkähyllyjäMiksi niin monet naiset pitävät kengistä, "keräävät" kenkiä, ovat kenkähulluja?

Kiinnittyykö katseesi kenkäkaupan ikkunaan, nainen?

Vai kuvittelenko?

Mitenkähän monet monot, patiinit, lenkkarit, avokkaat, sandaalit jne minunkin kaapeissani on vieri vieressä?

Jos on niin että jalkineet viehättävät naisia, mistä se johtunee?


Thursday, June 17, 2010

Lääkäriaikoja vauhdikkaastiEmmin, arkailin ja panttasin kun piti tilata lääkäriaikaa. Sain vihdoin soitetuksi tänä aamuna kello 10. Sen jälkeen ei enää ehtinytkään empiä koska sain ajan kello 11 Malmin Terveystaloon jonne kävelen puolisen tuntia, eli siitä vaan äkkiä valmistautumaan ja menox.

Nuoren naislääkärin vastaanotolla selitin mitä luomia haluan poistattaa. Hän soitti samantien sille lääkärille joka niitä poistaa ja sai minulle hinta-arvion; 350€. Tuohon meni vajaa 10 minuuttia.

Ajanvarauksesta sain seuraavaksi maanantaiaamuksi ajan toimenpiteeseen, ja neuvon varata siihen noin 30 minuuttia. Huiskis kun kaikki käy nopeasti. Eihän tässä ehdi edes jännittää.

Otin poistuessa kuvan näkymästä kolmannen kerroksen kaiteen yli alas ostarille. Onneksi tuonne on portaat. En mielelläni mene hissiin jos voin välttää.

Wednesday, June 16, 2010

Tavataan kellon alla yhdeltäHesassa klassinen tapaamispaikka on Stockmannin kellon alla. Siihen olen minäkin sopinut monet monituiset treffit. Melkein aina minä olen se joka saapuu siihen aikaisemmin. Ihan harvoin sattuu niin että se toinen on vielä aikaisemmassa.

Ja sitten on ne joita joutuu aina odottamaan.

Ja niiden joukossa on ainaisia selittelijöitä.

Sitten on niitä jotka tulevat viime tipassa mutta kuitenkin ajoissa. Okei. Hyvä.

Vaikea kestää niitä jotka naureskelevat sille että ovat aina myöhässä. Eivät siis lainkaan ajattele että minä odottelen - ja odottelen - ja odottelen. Suoraan sanottuna itsekästä.

Vielä noitakin mälsempi on se ihmislaji jolla on tapana perua treffit. Aika monen kanssa en enää suostu edes sopimaan tapaamisesta. Joutuisin kuitenkin pettymään. Taaksepäin ajatellen on uskomatonta miten monta kertaa on jonkun tyypin kanssa temppuiltu ennen kuin olen tajunnut että se on heidän tapansa ja tyylinsä.

Järkevä ja suunnitelmallinen ajankäyttö auttaa eteenpäin elämässä. Kannattaa miettiä kahdesti ennen kuin tuhlaa aikaansa turhaan odotteluun. Kannattaa olla ottamatta riskiä jos huomaa että tapaamiset joidenkin yksilöiden kanssa eivät ota onnistuakseen. Se on tervettä itsekkyyttä.

Tuesday, June 15, 2010

Terveiset kampaajalta


Kampaajalla käynti on terapeuttinen ja piristävä asia naisen elämässä.

Minulle tulee yleensä latvojen leikkaus ja vaaleita raitoja. Tällä kertaa pistettiinkin vaalean joukkoon ruskeita raitoja. Kuvassa tukka vielä hiukan kostea, mutta kai siitä saa käsityksen. Kampaajani Päivi oli kuulemma jo pitkän aikaa halunnut tehdä tämän tempun tukalleni. Nyt vasta lämpenin hänen ehdotukselleen. Sain samalla tietää että vaaleat raidat kuivattavat tukkaa, mutta ruskeat hoitavat.

Toinen kampaajani Mirka oli myös paikalla. Samaten kesäapulainen, kampaajaopiskelija Nina, jonka vaaleanpunainen polkupyörä on parkkeerattuna liikkeen eteen.


Monday, June 14, 2010

Bussilla, bussista bussiinOlen tänä aamuna menossa Helsingin keskustaan koska minua haastatellaan erääseen tekeillä olevaan tutkimukseen joka koskee maahanmuuttajanuorten koulupudokkuutta.

Rautatientori on tullut tutuksi niinä aikoina kun kävin kielikouluttamassa väkeä yrityksissä ja laitoksissa. Kyllä on sahattu Espoon, Vantaan ja Helsingin väliä. Bussinvaihtoja siellä sun täällä. Usein juuri tuossa aseman tienoilla. Niin, ja opiskeluvuosina pendoloitiin paikallisjunassa Koivukylän ja Hesan välillä, sen jälkeen Hiekkaharjusta Helsinkiin ja takaisin.

Opetin neljä vuotta Ympäristökeskuksessa, onneksi vain kerran viikossa, sillä sieltä kotiinpaluu kesti puolitoista tuntia. Aamulla sentään sain sinne "vain" puolen tunnin kyydityksen mieheni mukana kimpassa.

Mikä helpotus ja ajansäästö kun syksyllä 2005 aloin opettaa kotona ja kotoa käsin. Netissä, puhelimessa ja livenä. Työmatkat jäivät kokonaan pois, kiitos ja kunnia. Jotkut kuljettajat lienevät entisiä formulakuskeja. Kun linjamobiili heilahtaa käyntiin ei voi kuin pitää pylväästä kiinni ja yrittää pysyä penkissä. Kaupungin metelissä ei aina onnistu musiikin kuuntelukaan iPodista. Ruuhkabussissa vaikea mahtua lukemaan. Kantamusten sijoittelukin vaikeaa.

Onneksi nuo ajat ovat ohi. Tai eivät kokonaan, opetuskeikkoja tulee silloin tällöin kodin ulkopuolelle. Yksi kerta viikossa ei haittaa. Sen voi ottaa matkustelun ja sightseeingin kannalta.


Sunday, June 13, 2010

PullistumiaMinun pitäisi poistattaa muutama luomi kehostani. Epätoivottuja pullistumia.

Erkkerit rakennuksissa ovat mielenkiintoisia ja viehättäviä pullistumia. San Franciscossa pullistellaan toden teolla.

Kauniita ja valoisia nurkkauksia kodin sisustuksessa.

Ihmiset jotka pullistelevat eivät ole minun mieleeni. Etenkään jos litistävät ja latistavat muita.

Pitää mennä prässäämään pari vaatetta...

Saturday, June 12, 2010

Muuttuuko mikään?Yhden naapuritalon pojalle pidettiin hiljattain ylioppilasjuhlat, huomasin. Pääsi uuteen "kypsyysvaiheeseen" elämässä.

Hän ja ystävänsä möykkäsivät eilen yöllä kadullamme.

Huh huh, oliko meilläkin tapana tuossa iässä kailottaa yön hiljaisuudessa ympäristöä ajattelematta?

Öh, todennäköisesti.

Onko mikään muuttunut? Muuttuuko mikään sukupolvesta toiseen?

Kyllä muuttuu. Tänä aamuna kaksi nuorta miestä käveli meidän katua käsi kädessä. Toivon että saavat rauhassa kävellä vastakin.

Thursday, June 10, 2010

Terveyttä edistäviä toimenpiteitäKävin mieheni työpaikalla. Sain kuulla että heille tuodaan kerran viikossa laatikollinen hedelmiä. Fantastinen (työ)terveyttä edistävä bisnesidea! Erilainen idea kuin kahviautomaatti.

Ja työterveydestä puheenollen - tutkimukset vahvistavat että on ollut tuloksellinen ratkaisu kieltää tupakointi esimerkiksi ravintoloissa ja pubeissa. Sydänsairaudet vähentyvät todistettavasti.

Saturday, June 05, 2010

Tuleeko hyvän keskustelijan kuunnella?Voiko joku olla hyvä keskustelija ellei hän ole hyvä kuuntelija?

Täyttyykö hyvän keskustelijan määritelmä jo sillä että osaa pukea ajatuksia sanoiksi, esittää säkenöiviä argumentteja, tuoda julki mielipiteitä?

Voiko keskustella yksin?

Friday, June 04, 2010

Jännitystä pihakeinussaKesällä pihakeinussa luetaan vanhoja dekkareita tai Hitchcockin jännitysnovelleja. On eduksi jos ne ovat valmiiksi kuluneita ja pölyyntyneitä niin ei haittaa viedä niitä ulos.Thursday, June 03, 2010

PerunanviljelyäNyt palataan vanhaan suomalaiseen maanviljelysperinteeseen. Pistimme viisi itänyttä perunaa tuohon multasäkkiin joku aika sitten meidän talon taakse. Nyt sieltä pilkistää perunanlehteä parista kohtaa. Tavoitteena säkillinen perunaa.

Tuesday, June 01, 2010

Ruisleipä ja assosiaatiotRuisleipä yhdistyy mielessäni terveellisyyteen, suomalaisuuteen ja lapsuteeni.

Kovasti kaipasin tummaa leipää Italiassa oleskeluni aikoina.

Hauska muotoiluidea tuossa Fazerin Vilpuri-leivässä.

Positiivisille ihmisille tulee mieleen kalan terveellisyys, rukiin hyvää tekevä vaikutus sydämelle, ehkä sydän muistuttaa siitä että tykkäämme rukiista, tykkäämme leivästä, kalasta, Fazerista.

On kai niitäkin jotka heti ajattelevat kalan elohopeapitoisuuksia, sitä että noin muotoiltu leipä takuulla maksaa enemmän kuin muotoilematon ja että leivästä kiskotaan joka tapauksessa sikahintoja *paas, paas*...

*Kuvastaa paasaamista :D