Tuesday, September 25, 2007

ONNISTU ALAISENA

.

Selasin lehtipinoa ja sieltä osui silmiin YHTEISHYVÄ-lehden numerosta 8 artikkeli HYVÄN ALAISEN ABC. Lainaanpa tähän yhden kohdan:

OSALLISTU MUUTOKSEEN

"Sille et voi mitään että maailma muuttuu ja niin myös työelämä. Mieti oletko sivustakatsoja, vastaanharaaja vai osallistuja. Mitä enemmän osallistut muutoksen suunnitteluun, sitä paremmin koet olevasi aktiivinen vaikuttaja etkä alainen, jolle vain tapahtuu kaikkea."

Markku Silvennoinen ja Risto Kauppinen ovat kirjoittaneet aiheesta oppaan:

ONNISTU ALAISENA – näin johdan esimiestäni ja itseäni -kirja avaa kokonaan uuden lähestymistavan henkilöstötyön kehittämiseen. Alan kirjoissa on yleensä korostunut johtaminen ja esimiestyö. Kuitenkin kaiken takana on hyvä ja tehokas alainen. Kirjan lähtökohtana on ajatus, että jokainen meistä on jollekin vastuuvelvollinen, jonkun alainen. Esimiehen ja alaisen yhteiselo on parhaimmillaan kuin paritanssi, tanssitaan samaa tanssia ja tiedetään että toinen vie ja toinen seuraa: molemmat tietävät tarvitsevansa toisiaan ja tunnustavat rooliensa erilaisuuden.

----------------------------------------------

Opettajat ja opiskelijat voivat soveltaa kirjan ajatuksia, samaten kasvattajat ja kasvatettavat.
.

2 comments:

  1. Anonymous10:37 am

    No niin, miten mielellään sitä torjuisi muutoksen ajatuksenkin, kunnes on keskellä muutosta - ja on se, jonka täytyy vaan sopeutua. Tuossahan on hyvä ajatus. Jos muutoksen suunnitteluun osallistuu, niin muutos on helpompi hyväksyä, kun siihen on päässyt itse vaikuttamaan. Osallistuja voi sitten valita itselleen sopivan roolin: ideoija, innostaja, jarrumies...

    ReplyDelete
  2. Muutoksesta voi jopa innostua jos on itse siihen vaikuttamassa :)

    ReplyDelete