Monday, November 26, 2007

AVUN TORJUMINEN, Osa 2

.

Piikikkään näköistä

KUN MIES HALUAA AUTTAA NAISTA

Aika usein - korjaan, erittäin usein käy näin: Nainen kertoilee miehelle huoliaan, ärtymyksen aiheitaan, miten pomo oli taas vaikea, tai lapset ryppyilivät. Mies tarjoaa pikaratkaisua tyyliin "sillähän siitä selviät, kun vaan...(teet sitä ja sitä)". Nainen suuttuu, loukkaantuu, tulee tyytymättömäksi. Miksikö?

Naisen tapa päästää höyryjä on puhua. Ongelmanratkaisua hän osaa ja hallitsee siinä missä mieskin. Suuttumus nousee ensinnäkin siitä että tyrkytetään neuvoja ja toiseksi siitä että niin tylysti keskeytetään hyvä höyryjen päästelyprosessi. Puhumalla nainen nimenomaan kartoittaa ratkaisumahdollisuuksia, tai häivyttää koko ongelman tiehensä.

Se mies joka älyää nyökkäillä ja olla hiljaa, pääsee suosioon. Niin tavattoman suureen suosioon.
.

9 comments:

  1. Ongelmista kertominen on miehen maailmassa avun pyytämistä. Myös mies loukkaantuu tuollaisessa tilanteessa kun ensin pyydetään apua, sitten se ei kelpaakaan ja vielä suututaan ja osoitetaan mieltä. Ota siitä nyt sitten selvä.

    ReplyDelete
  2. *nyökyttelee Ritan sanoille*

    ReplyDelete
  3. Isopeikko

    Siinähän se kommunikaatio-ongelma onkin että mies uskoo että häneltä pyydetään apua. Pieni valmennuskurssi parisuhteeseen olisi poikaa - ja tietysti myös tyttöä - vaikkapa peruskoulussa.

    Voi pojat!( Ja tytöt!) Isopeikko nyökyttelee sanoilleni. Enpä sitä huomannut tuosta ekasta kommentista vielä, katsos kun se tuntui niin oikealta ja luontevalta :D

    Sen jälkeen kun nainen on päästänyt höyryjä, lienee ihan turvallista osallistua keskusteluun. Ellei nainen sitten ole varsinainen riivinrauta, etten sanois höyrysilitysrauta tai jyrä.

    ReplyDelete
  4. Kun kysyn minkälainen lipasto tai hyllykkö eteiseen parhaiten passaisi niin en halua mielipidettä vaan lupauksen, että hän maksaa sen minkä ostan.
    Elämä on karua ja tarua ihmeellisempää.

    ReplyDelete
  5. Pikkuliina

    Jos toivotaan että toinen osapuoli tajuaa viestin, kiertotieviestintä ei miesten kanssa ole paras mahdollinen. Eikä oikeastaan naistenkaan, mutta tuo kuuluu naisen ajattelutapaan, tutkimusten mukaan.

    "Katsopa ovatko pyykit jo kuivat" merkitsee että "hae pyykit", mutta on naisen mielessä kohteliaampi kuin suora käsky. Miehen mielessä se merkitsee sitä mitä siinä sanotaan, ellei kokemus ole toisin opettanut.

    ReplyDelete
  6. Saati että mies osaisi oikein vielä empaattinenkin olla ja samaistua tunteeseen. -"Kylläpä se sun pomosi onkin ärsyttävä, kyllä muakin suututtais.."

    Hmm.. vai jokohan tuollainen mies saisi naismaisen maineen..

    ReplyDelete
  7. Olli

    Oletpa päässyt salaisuuksien äärelle :) Tie naisen suosioon ja ehkä sydämeenkin menee nimenomaan juuri MYÖTÄMIELISEKSI KUUNTELIJAKSI asettumalla.

    "Naismainen mies?" - Ehkäpä jonkun silmissä, en tiedä. Minun käsitääkseni naissankariksi voi päästä tuolla tempulla, siis jos sitä käyttää temppuna.

    Aidosti käytettynä ja asenteeksi valittuna se on avain hyvään parisuhteeseen naisen kanssa. Voisin melkein antaa siitä takuun.

    ReplyDelete
  8. Ihan samaa koskee, jos nainen kertoo pulmistaan toiselle naiselle; ei siinä mitään ratkaisuja odotella. On ihan yks lysti, miten hienoja neuvoja ja kokemuksia on varastossa. Se nainen joka älyää nyökkäillä ja olla hiljaa, pääsee suosioon toisen naisen seurassa.

    ReplyDelete
  9. Näin on Hannele, samaa ajattelin tekstiä kirjoittaessani. Omassa tuttavapiirissäni siitä on poikkeuksia. Joillekin ystävilleni on tullut tapa kysyä minulta neuvoa, ja muutenkin on tottakai olemassa yksilöitä jotka haluavat ratkaisuehdotuksia pulmiinsa.

    On myös semmoisia hiukan ärsyttäviä tyyppejä jotka neuvovat vaikka eivät asioista mitään ymmärrtäisikään. Toisesta korvasta ulos vaan :)

    ReplyDelete