Monday, April 23, 2012

Ilmapiiri paremmaksi ihmisille
Kirjoitus hyvejohtajuudesta.Johtajuudella vaikutetaan ratkaisevasti alaisten hyvinvointiin työpaikoilla.Koulumaailman ilmapiiriä ja sääntöjä luotaessa rehtorit ja opettajat ovat avainasemassa .Johtajat, ohjaajat, päättäjät, teidän sananne painaa. Siispä sanokaa sananne !Älkää piiloutuko asiajohtamisen taakse vaan johtakaa ihmisiä.

5 comments:

 1. Peikko luulee, että kaikki nuo ismit ovat vinossa. Eikös sitä pidä olla mallina ja esimerkkinä kaikissa suhteissa, ei pelkästään asioissa tai ihmisissä.

  ReplyDelete
 2. Erittäin paha juttu vaan nykyään mallina olemisessa kun huonoja malleja ja huonoja esimerkkejä ryöppyää päälle joka suunnasta. Nettikeskusteluistakin sen huomaa; käytöstavat ja toisista välittäminen eivät ole muotia. Tässä on kasvattajilla, kouluttajilla, opettajilla, johtajilla haastetta - jos eivät itse satu kuulumaan törppöihin.

  ReplyDelete
 3. Maailmalta kuulee sellaista juttua, että joissain uusissa (ja vanhoissakin) yrityksissä on ymmärretty tällaisen johtamisen arvo myös tuottavuudelle. Siellä missä johtaminen edistää työntekijöiden hyvinvointia ja rakentaa yhteisöllisyyttä, niin siellä on myös tehokkuus korkealla. Onhan se nyt selvää, että miellyttävässä ja kannustavassa ilmapiirissä on mukavampaa tehdä töitä.

  Nykyinen vallalla oleva johtomalli on vielä jäännettä teolliselta aikakaudelta, mutta se on muuttumassa yhä enemmän hierarkisesta johtamisesta yhteistyötyyppiseen rakentavaan johtamiseen.

  Yhteisön visio saa paljon enemmän aikaan kuin pelkästään johtajan oma visio.

  ReplyDelete
 4. Jukka: Kyllä. Mikä siinä onkin että niin harvat johtajat syvällisesti ymmärtävät ja haluavat ottaa työntekijät rakentavammin ja inhimillisemmin mukaan? Kyllä siinä ihmistaidot olisivat valttia.

  ReplyDelete