Tuesday, October 29, 2013

Ok omin käsinNykyajan tohinassa ja kohinassa kaipaan rauhaa. Hiljaisuutta. Paluuta johonkin yksinkertaisempaan. Käsintehtyyn. Kotoisaan. Riikka Kantinkoski - Susanna Vento tuovat askarteluteoksellaan juuri sellaista ilmapiiriä luokseni. WSOY 2013 


Kustannuspäällikkö Anna-Riikka Carlson haastatteli Susanna Ventoa lauantaina Kirjamessujen yhteydessä. Susanna on koulutukseltaan sisustussuunnittelija. Hänen vauvansa (5kk)  oli tiiviisti mukana parin tunnin ajan, jonka kirjallinen aamiaisemme kesti, eikä hermoillut yhtään. Ehkäpä äitinsä elämäntyyli on haikailemani vanhanajan tyylin mukainen kun vauveli oli niin tyytyväinen.   


Kuka tahansa osannee valmistaa pahvitaulun. Ohjeet eivät ole monimutkaiset eikä niitä tarvitse muutenkaan seurata orjallisesti. Pääsemme toteuttamaan itseämme ja valitsemaan lempivärejämme. Mikä rahansäästö kaupallisiin tauluihin nähden ja oman tekemisen ilo.  Sätkynukke onnistuu varmasti niiltäkin jotka eivät tunne olevansa näppäriä näpertäjiä. Tuumailen tehdä tuosta jonkin jouluisen version. Muutenkin suosin värikkäämpiä värejä kuin kirjassa, mutta monethan ovat aivan hulluina valkoisen ja harmaan sävyihin. Heille suosittelen Susannan hurmaavaa blogia nimeltä Varpunen. Ihailen kovasti vaikka oma värimaailmani useimmiten läheneekin papukaijaa enemmän kuin varpusta.  

2 comments:

  1. Peikko luulee, että kaikki asiat pitää tehdä käsillä. Joskus kädessä kyllä pidetään jotain apusaparoa :) On tiätty muutakin :)

    ReplyDelete
  2. Kops tuumailee että Peikon tarinankerronta ei välttämättä tarvitse käsiä, mutta ovathan kädet toisaalta oiva apuneuvo puheeseen :)

    ReplyDelete