Friday, May 28, 2010

Kurnuttava paketti



Jo vuosia mieheni on ostanut Suomen syöpäpotilaat ry:n myymiä laadukkaita pehmoleäimiä. Meillä on tapana pistää niitä Pelastusarmeijan pataan joulupaperiin käärittyinä ja merkata korttiin: Lapselle joka pitää eläimistä.

Viimeisin tulokas on tuo sammakko. Mies tuli kotiin ja piti sitä selkänsä takana, heilutti vaan hiukan, mikä sai elukan kurnuttamaan. Minä ihmettelin mitä jekkua hänellä oli.

Mitenkäs me paketoidaan kurnuttaja? Paketti alkaa pitää ääntä heti kun sitä liikuttaa... Mistä pulmaan ratkaisu? Ainoa mitä keksin on että emme paketoi, pistämme vaan nauhaa ympärille ja kortin.

Tervetuloa lukijaksi, Heli :)


Wednesday, May 26, 2010

Mmmm...mansikoita



Mansikat on jotain taivaallista, kuin paratiisista. Ah. Vaikka nuo eivät olleet edes maailman parhaita, eli siis suomalaisia :)

Saturday, May 22, 2010

Aamukukkujat



Taivas meidän kylpyhuoneen ikkunasta kuvattuna tänä aamuna kello viiden kieppeillä.

Tuo näky elähdytti. Olen aamuihminen. Voisin vaikka herättää kukon jos meillä olisi.

Maailma pyörii parhaiten jos on aamu-, ilta- ja yöihmisiä - ja eläimiä.

Yökyöpelit ja aamu... mitkä? Iltakukkujat ja aamu... mitkä?


Friday, May 21, 2010

Voi meitä blondeja



Ostin erittäin hyvän L'Orealin shampoon ja hoitoaineen kampaajalta. Minulla on paljon tukkaa joka pörrööntyy helposti. Asianmukaiset tuotteet tulevat tarpeeseen. Ainoa valituksen aihe että hoitoaineen kuuluisi antaa vaikuttaa vartti, mielellään saunassa. A) en halua mennä saunaan B) En jaksa olla kauan aine päässä, mutta yritetään.

Sen sijaan manailin yhtä toista hoitoainettani jonka jälkeen takkutukkaa oli hirmuisen vaikea saada selvitetyksi. Kolme kertaa ehdin sitä käyttää ennen kuin älysin lukea etiketin. Se olikin SHAMPOOTA. Hahaa. Voi meitä blondeja.

Wednesday, May 19, 2010

Oikea alaposkeni



Soitin hammaslääkärini ajanvaraukseen. Ennen kuulematon nuori nainen vastasi. Kerroin että paikkaa on lohjennut ja tarvitsin ajan. Tykkäsin kun hän oli niin palvelualtis ja ystävällinen. Kysyi vielä osasinko sanoa missä kohtaa lohkeama oli jotta hän voisi valmiiksi kirjoittaa tietoja dentistilleni. Kuulin sanovani "oikeassa alaposkessa" - hoh hoh - ja korjasin "alaleuassa".

Suljin puhelimen, hymyilin huvittuneena omalle hölmöydelleni ja muistin Aasiakas.net -sivuston kirjoituksia joilla aspat ( = asiakaspalvelijat ) naureskelevat asiakkaiden tyhmyydelle. Tämä ei takuulla kuulunut niihin aspoihin jotka tarttuvat muiden töppöyksiin ja ivaavat selän takana. Sen huomasi ja kuuli heti puhelun alkumetreiltä.

En arvosta ilkeää poskensoittoa, mutta sen sijaan pidän poskettoman hauskasta huumorista. Kunhan saan alaposken kuntoon voin jatkaa poskisolistina.

Sunday, May 16, 2010

Kevät muuttui kesäksi



Kevätesikko pari päivää sitten. Eilen kevät muuttui kesäksi. Yhden naapurin ja meidän välinen syreeniaita umpeutuu hitaasti mutta varmasti kun lehdet kasvavat. Toisen puolen naapurissa nuoriso möykkäsi yötä myöten. Onpa kivaa että heidän pihansa ei ole meidän puolella, mutta ikävämpää siellä puolella oleville naapureille. Jos nimittäin suunnittelivat nukkua. Tai nauttia rauhasta. Nuoriso riehaantuu tähän aikaan vuodesta. Näillä ilmoilla.

Tänäänkin kuuma päivä. Puutarhatöitä. Ihmisiä kävelee ohi kesävaatteissa. Moottoripyöriä ja mopoja pörähtelee silloin tällöin. Yksi tyttö talutti kaunista ruskeaa hevosta aamupäivällä meidän katua pitkin.

Jäätelö maistuu. Kesän tulo tuntuu huumaavan hauskalta.


Sunday, May 09, 2010

Selkäsaunat ja äitienpäivä



Katselin TV-ohjelman josta kävi ilmi että USA:ssa on kouluja joissa hyväksytään ruumiillinen kuritus, siis selkäsauna. Puisella litteällä mailalla, melan näköisellä.

Keskustelussa puhuttiin myös ruumiillisesta kurituksesta kodeissa. Joissakin perheissä se saavuttaa vaaralliset mittasuhteet. Äiti tai isä hakkaa lapsia raivon vallassa.

Eikö muka ole muita keinoja?

Olen niin järkyttynyt että en voi enempää asiasta sanoa tällä hetkellä.

Äitienpäivän juhlapuheet juuttuvat kurkkuun...


Thursday, May 06, 2010

Raparperi hiirenkorvalla



Tulossa keltavuokkoa...


Kasvamassa kevätkaihonkukkaa... kohta tulee pieniä sinisiä kukkia...



Raparperi näyttäytyy... ja pian siinä on lehdet kuin afrikkalaisen norsun korvat! Ensin tietysti intialaisen norsun korvat. Voikohan raparperi olla hiirenkorvalla? Mutta iik - eivätkös norsut pelkää hiiriä? Vai onko pelkkä myytti?


Wednesday, May 05, 2010

Juu, asiakkaat eivät osaa selittää...



Joskus tuntuu että vaikeimpia asioita elämässä on toisen ihmisen kuunteleminen tai se kun yrittää saada toisen ihmisen kuuntelemaan mitä minä sanon.

Halusin ostaa Hair Storesta jotain millä saada sinne tänne sojottavia hiustupsuja hallintaan. Muistin että minulla oli johonkin maailman aikaan ollut kampaajalta hankittu, hunajan oloinen vaha, josta pidin vaikka en sitä usein käyttänytkään. Esitin asiani myyjälle.

Hän aloitti esitelmän tapaisen jonka pääsisältö koostui siitä että kun heillä on 5000 erilaista tuotetta ja uusia tulee koko ajan heidän on mahdotonta sieltä paikantaa jotain tiettyä tuotetta. Rivien välistä kuvittelin lukevani että asiakkaat ovat aaseja.

Jatkoin kärsivällisesti asiani esittämistä. Kerroin että toivoin löytäväni vahan jolla saisin hiuksia kuriin ja pyysin voisiko hän esitellä mitä heillä on.

Myyjä jatkoi saman levyn pyörittämistä. "Asiakkaat kyselevät vanhoja tuotteita vaikka uusia tulee sellaista vauhtia että ei perässä pysy."

Opettaja kun olen, tiedän että toisella osapuolella kuluu aikaa ennen kuin tajunta herää, joten edelleenkin selitin että en suinkaan tarkoita että sama tuote pitäisi saada. Kunhan hän näyttäisi mitä vahoja on tarjolla ja sattuisiko mikään olemaan hunajan tapaista.

Vähän jo väsytti, mutta vihdoin pääsimme hyllyn ääreen. Tarjontaa tosiaan oli. Piti valita neljästä tai viidestä putelista sopiva. Myyjä sanoi että "smooth" taitaisi olla paras valinta minun hiustyypilleni.

Sen sitten ostin ja olen sitä silloin tällöin hiuksiin sipaissut. Joka sipaisulla muistan ihmetellä - miksi hän myi minulle VOITEEN, kun monta kertaa tähdensin että sen piti olla VAHA?

Vaikeahan se on toista kuunnella kun on niin kiire selittää omaa asiaansa, eli sitä että asiakkaat eivät osaa selvästi kertoa mitä haluavat.