Wednesday, May 05, 2010

Juu, asiakkaat eivät osaa selittää...Joskus tuntuu että vaikeimpia asioita elämässä on toisen ihmisen kuunteleminen tai se kun yrittää saada toisen ihmisen kuuntelemaan mitä minä sanon.

Halusin ostaa Hair Storesta jotain millä saada sinne tänne sojottavia hiustupsuja hallintaan. Muistin että minulla oli johonkin maailman aikaan ollut kampaajalta hankittu, hunajan oloinen vaha, josta pidin vaikka en sitä usein käyttänytkään. Esitin asiani myyjälle.

Hän aloitti esitelmän tapaisen jonka pääsisältö koostui siitä että kun heillä on 5000 erilaista tuotetta ja uusia tulee koko ajan heidän on mahdotonta sieltä paikantaa jotain tiettyä tuotetta. Rivien välistä kuvittelin lukevani että asiakkaat ovat aaseja.

Jatkoin kärsivällisesti asiani esittämistä. Kerroin että toivoin löytäväni vahan jolla saisin hiuksia kuriin ja pyysin voisiko hän esitellä mitä heillä on.

Myyjä jatkoi saman levyn pyörittämistä. "Asiakkaat kyselevät vanhoja tuotteita vaikka uusia tulee sellaista vauhtia että ei perässä pysy."

Opettaja kun olen, tiedän että toisella osapuolella kuluu aikaa ennen kuin tajunta herää, joten edelleenkin selitin että en suinkaan tarkoita että sama tuote pitäisi saada. Kunhan hän näyttäisi mitä vahoja on tarjolla ja sattuisiko mikään olemaan hunajan tapaista.

Vähän jo väsytti, mutta vihdoin pääsimme hyllyn ääreen. Tarjontaa tosiaan oli. Piti valita neljästä tai viidestä putelista sopiva. Myyjä sanoi että "smooth" taitaisi olla paras valinta minun hiustyypilleni.

Sen sitten ostin ja olen sitä silloin tällöin hiuksiin sipaissut. Joka sipaisulla muistan ihmetellä - miksi hän myi minulle VOITEEN, kun monta kertaa tähdensin että sen piti olla VAHA?

Vaikeahan se on toista kuunnella kun on niin kiire selittää omaa asiaansa, eli sitä että asiakkaat eivät osaa selvästi kertoa mitä haluavat.

1 comment:

  1. Asiakashan on aina oikeassa.Ei tainnut tuo olla myyjällä tiedossa.Ja vaikka olisikin tuhansia tuotteita,ja uusia juttuja koko ajan,ei asiakaspalveluun kuulu,että siitä valitetaan asiakkaalle,vaan yritetään löytää se paras tie/vaihtoehto.

    ReplyDelete