Sunday, January 02, 2011

Ahdasmielinen uskonlahkoToivomuslistaltani sain kuin sainkin joululahjaksi parin blogikaverin suositteleman, Pekka Virkamäen tarinan uskonlahkoon liittymisestä, siinä ylenemisestä ja vaivalloisesta irtautumisesta.

Ötöpesä tämän ensin tietooni saattoi, sen jälkeen kirjaa ja Pekan juohevaa kertomistyyliä minulle suositteli Seija Vilén. Seijalla omakohtaiset kokemukset Hare Krishna - lahkon puristuksesta ja ahdistuksesta.

Luettavien kirjojen pino kasvaa korkeaksi kiinnostavaksi kutsuvaksi keoksi.

9 comments:

 1. Aina ihmettelen, kuinka ihmiset jäävät kiinni lahkoihin, kuinka he yleensä liittyvät niihin..

  Yksinäisyys, merkityksettömyys elämässään johtaa usein liittymiseen. Aluksi ihminen varmasti saa yteyden toisiin, sitoutuu johonkin, liittyy..mikä on tärkeä perustarve meillä ihmisillä..
  olla jossakin..

  ReplyDelete
 2. Hanne: Samaa olen minäkin ihmetellyt, ja toivon saavani kirjasta asiaan valaistusta. Joskus kokonainen perhe voi liittyä lahkoon. Uskon että olet oikeassa kun arvelet että on tarve kuulua johonkin.

  ReplyDelete
 3. Kun olet lukenut, Rita, kerro, kannattiko lukea ja miksi :)

  ReplyDelete
 4. Kirsi: Kertoilen kun etenen kirjassa... Olen aloittanut mutta se on kesken. Lukutyylini on lukea useita teoksia vuoretellen :)

  ReplyDelete
 5. Aika monta uskontoa on, ja ne ovat kaikki oikeassa. Eikös?

  ReplyDelete
 6. Nää on mielenkiintoisia mutta ahdistavia. Vanha koulukaverini liittyi hare krishnaan ja häntä kiusattiin siellä, kun ei ollut riittävän fiksu. Aika autoritaarista meininkiä, kun kävin kylässä. En tiedä, mitä hänelle nykyään kuuluu, mutta hare krishna ei kyllä ollut yhtä autuasta kuin lehtijutuissa ja haastatteluissa antavat ymmärtää.

  ReplyDelete
 7. Peikko: Just niin! Yleensäkin kun ihmisten keskustelua tai riitelyä seuraa, näyttää siltä että suurin tavoite on olla oikeassa.

  Helena: Ai joo, olet päässyt niin läheltä katsomaan! Vautsi. Kamalia "uskovaisia" jotka lähimmäistä kiusaavat :(

  ReplyDelete
 8. Juice Leskinen oli niin kovin, kovin oikeassa:

  Sua järjestöt kyttää ansoineen
  sua saarnaajat ajaa satimeen
  mutta jos otat johtajaks' jonkun muun
  hänen puolestan joudut sä tappeluun
  joo joo -
  enkä edes kaikkea kertonut oo
  Mutt' se on yhteistä pomossa ja rengissä
  ei elämästä selviä hengissä
  (Ei elämästä selviä hengissä)

  ReplyDelete
 9. Ironmistress: Hihii, osuvaa ja ytimekästä:)

  Juicen kanssa en ole välttämättä tuosta lopusta samaa mieltä. Mitä jos elämästä nimenomaan selviää hengissä, henkenä - ja ruumis jää tänne haihtumaan tai maatumaan.

  ReplyDelete