Sunday, April 10, 2011

Älykäs painonhallintaNyt on suomeksi saatavilla painonhallintaopas jossa neuvotaan ottamaan aivot mukaan laihduttamiseen. Nykyään tiedetään että tahdonvoimalla ei pitkälle pötkitä, ihmedieetit eivät tepsi pitkällä tähtäimellä ja pillerihuijaus laihduttaa lompakon seudun.

Älykkään painonhallinnan esittelyä pääsee lukemaan Avaimen sivuilta, täältä.

På svenska, här.

Kirjailijat: Gunilla Eldh , Martin Ingvar

(Kuvan pöytä ystäväni Pirjon viimeperjantaisilta kutsuilta.)

6 comments:

 1. Olen pudottanut painoa lukemattomia kertoja. Raskaudet ensin ja menopaussi yhdistettynä selkävaivaan viimeksi saivat painon rakettimaiseen nousuun. Nyt on tultu alas 16 kg ja vielä olisi pudotettavaa ihannepainoon.

  Nyt koetan panostaa siihen pudotuksen jälkeiseen aikaan - aina sitä pudottamaan pystyy, mutta kuinka pystyy pysymään siellä alhaalla:)

  ReplyDelete
 2. Voiko oikeasti tuollaisen kirjan lukemalla laihtua?

  ReplyDelete
 3. Inkivääri: Itse asiassa kaikki eivät pysty painon pudotukseen, siis eivät pääse alkua pitemmälle. Mutta ihan oikeassa olet että ei se pudotus ole mikään temppu verrattuna siihen että saisi painon pysymään siinä mihin ollaan päästy. Onneksi olkoon sinulle, ja onnea pyrkimyksissäsi päästä ihannepainoon ja pysyä siellä

  Minä sain yhdessä vaiheessa elämään pudotettua 10 kg ja pidettyä kilot poissa useamman vuoden, kunnes sitten eräänä päivänä söin yhden hampurilaisen - ja siitä alkoi alamäki, tai oikeastaan ylämäki. Lopulta kaikki tuli takaisin :)

  ReplyDelete
 4. Isopeikko: Siinähän se onkin että ei pelkkä lukeminen riitä :) Juoksulenkkiä vartenkin on tehtävä muuta kuin ostettava lenkkarit. Ja kaikilla on varmaankin kielikursseja ostettuna... Kirjat ja äänitteet.

  "Sitku on aikaa."

  ReplyDelete
 5. mul on kokemuksia siitä niinkutsutusta jojo-efektistä. se sabotoi jokaisen yrityksen ellei siinä ole kunnolla tahtoa takana. en syytä lihan heikkoutta vaan sitä ettei kärsivällisyys riitä pitkäaikaisiin tuloksiin ja mulla masennuskaudet on yleensä pilanneet hyvinkin alkaneen laihdutuksen.

  viimeisen vuoden aikana paino on tippunut ihan hyvin johtuen muuton aiheuttamasta liikkumispakosta, ja viimeisten parin kuukauden aikana koska ruokahalu on kadonnut eikä ruokaa saa alas kuin hyvin pieniä annoksia, joskus ei sitäkään. lisäksi jouduin "nauttimiskieltoon" eli nestettä ei saa juoda kuin max 2 litraa vuorokaudessa. myös alkoholinkäytön lopettaminen lähes kokonaan on varmasti tehnyt osuutensa. eli hyvällä alulla ollaan ensimmäistä kertaa koskaan ja nyt on jopa kunnollista motivaatiota. :)

  jos ei ole motivaatiota ei kirjoista ole mitään hyötyä. mul on useita, esim. matalan GI:n keittokirjoja ja ne on hyviä. opettavat syömään terveellisemmin.

  ReplyDelete
 6. Ill: Onnea hoikistumiseen! Motivaatio on niitä tärkeimpiä eväitä eli lähtökohta on korvien välissä. Tahdonvoima ei vie pitkälle, koska houkutukset ovat korvien välissä ja ne vievät helposti voiton.

  Menestyminen lähtee aivoista. Tarvitaan oikeaa tietoa väärän tiedon sijaan. Hyvän tietokirjan lukeminen vie meidät oikealle tielle, mutta siihen liittyvä työ on tehtävä itse. Kirja ei sitä tee :)

  Ja on tajuttava että ainoa tapa on muuttaa tapansa pysyvästi, ei ainoastaan dieetin ajaksi.

  ReplyDelete