Saturday, January 18, 2014

Käytöstavoista


Tuumailen käytöstapoja. Niitä opitaan kotona, koulussa, kaveripiirissä, omaksutaan televisiosta ja netistä, omilta idoleilta ja mistä milloinkin. Törmäsin käyttäytymiseen jota ihmettelin isolla i:llä.

Malmin seudun pienehkössä Fida kirpputorimyymälässä kierteli noin 50 - 60 - vuotias mies, pipo tai muu sen tapainen pääkappale lievään etukenoon asennettuna. Hänestä pikkuisen takavasemmalle käveli sen verran nuorempi mies että aikamiespojakseen arvelin. Poika ei puhunut mitään. Isä sen sijaan oli kävelevä kommentaattori. Joka lausunnossa kirosana. Kuuluvalla äänellä, välittämättä mahdollisista naisista tai lapsista myymälässä. Olivatkohan kaksi naismyyjää uskovaisia, kun Fida on lähetystori? Jos olivat, mahtoivat korvansa kuumottaa. 

"Kato tätäkin rotsia. S-tanan kallis."

"Entäs tämä sitten? Kalliimpaa kuin s-tana oikeissa putiikeissa."

"Meitä yritetään p-kele viilata linssiin."

Kautta kaverin kävelykierroksen kuultiin samanlaisia halventavia huomautuksia ja hintojen taivastelua, kunnes yhtäkkiä tulikin kehuva kommentti vielä astetta kovemmalla äänellä, ja käyttöön otettiin ilmeisesti varastossa pidetty kehusanakin:

"No tässä sentään on v-tun viksu vaatekappale ! "

Jokseenkin hämmentyneenä tuota kuuntelin. Kohta äijä poistui liikkeestä poika vanavedessään. Ilma alkoi puhdistua. 

Ruusuja ja risuja ? - Minulta pelkästään risuja. 

4 comments:

 1. Kyllä vain, Kops!

  Ei itseään Perkelettä saa kukaan ääliö tuolla tavoin kirota! Tai saati sitten synnyinsijoja.. Perkele EI ole Saatana. Saatana on shaytan, Syyttäjä. Alunperin IHWH:n virkaenkeli, ei mitenkään kirottu, vaan Jumalan virkaenkeli.

  Tärkeä virkailija siis hänkin, UT:ssa Hänestä kylläkin tuli vihollinen. Ihme juttu, eihän Valtakunnansyyttäjäkään mikään vihollinen ole, vaan maan lakien sitoma viranhaltija. Onko hänen nimensä sitten Samael, Uriel vai mikä, on makukysymys.

  Perkele on alunperin seppien ja kotilieden jumala! Tämän vuoksi muinaiset latvialaiset pitivät asuissaan pieniä kirveitä. Ihan työkirveitä siis, sellaisia, joilla rakennetaan koti ja kotiin lämpöinen liesi. Eritoten tyttäret ja sepät ovat Perkonsille eli Perkeleelle siunattuja & pyhiä, sillä heissä asuu onni, rauha ja vauraus!

  Ehkäpä Marttaliiton pitäisi julistaa joitain kotiin liittyviä asioita Perkeleen Hyviksi keksinnöiksi? Kotilieteen kun liittyvät?

  ReplyDelete
 2. Ötö: Voi kuvitella kun Marttaliitto kertoo esitteessään "P-keleen hyvistä keksinnöistä". Muistan kun luin englannin tenttiä varten yhtä kirjaa John Miltonin Kadotettuun paratiisiin liittyen ja siinä oli lause: "Neljännen luvun aloittaa S-tanan pitkä yksinpuhelu" :D

  Kiinnostavaa ajatella noita juridiikasta käsin. Lakeja voi soveltaa ja kiertää, etsiä porsaanreikiä - käyttää pykäliä viekkaasti ja/tai oikeudenmukaisesti.

  Joillekin laki, oikeus ja poliisit edustavat kirottavaa tahoa, toiset kiroavat pahantekijöitä.

  ReplyDelete
 3. Kirosanat eivät ole kaikille kiroamista, vaan pelkkiä pyykkipoikia, joiden avulla lauseet ripustetaan pyykkinarulle :)

  ReplyDelete
 4. Se on ihan totta että ihmiset kokevat kirosanat eri tavoin, ja käyttävät niitä eri tavalla kuin muut - jos käyttävät.

  ReplyDelete