Monday, January 27, 2014

Timo Jaakkola, Krokotiilijuoksu


Haluatko innostaa lapset liikkumaan? Haluatko ottaa lapset mukaan harrastamaan liikuntaa? Haluatko itse päästä mukaan lasten liikunnallisiin iloihin? Kaipaatko ideoita, kivoja leikkejä, jotka saavat energiat virtaamaan? Oletko opettaja, isä, äiti, täti, setä, nuoriso-ohjaaja? 

Liikuntatieteiden tohtori Timo Jaakkola on paneutunut liikuntataitojen oppimiseen ja opettamiseen. Hän esittelee uusimmassa kirjassaan harjoitteita, leikkejä ja pelejä joiden avulla kaikenikäiset voivat oppia ja ylläpitää motorisia taitoja.

Lue lehdistötiedote tästä linkistä ja PS-kustannuksen esittelyteksti täältä.

Taas kerran PS-kustannuksessa tiedetään mitä tämän hetken yhteiskunnassa tarvitaan. Kirja auttaa varhaiskasvattajia opettamaan lapsille fyysistä terveyttä edistäviä liikuntatapoja jotka pitkällä tähtäyksellä toivottavasti jatkuvat kautta kouluiän ja aikuisinakin. Iloinen ja terve lapsi ja nuori selviytyy paremmin kuin liikkumaton TV:n kaukosäädintä tai tietokonepelejä klikkaileva lajitoveri. Jotain on pakko tehdä jotta estetään päivästä toiseen jatkuva istuminen; bussissa, koulun pulpetissa, taas bussissa, ruokapöydässä, läksyjä tehdessä, TV:tä katsoessa, tietokoneen ääressä. 

Meidät voi joskus pakottaa liikkeelle, mutta monin verroin parempaa on jos INNOSTUMME liikkumaan.

Varhaiskasvatus ja koulu lienevät ensisijaisessa tarpeessa mutta kirja on siis kuitenkin kaikenikäisille sopiva.  

2 comments:

  1. Peikkokin on huomannut, että intohimo on oiva aikaansaattori :)

    ReplyDelete
  2. Peikossa on käyttövoimaa :)

    ReplyDelete