Tuesday, January 01, 2008

MITÄ JÄNNÄÄ AIDAN TAKANA?

  • Mitä uutta tulossa, tapahtumassa, kehittymässä?
  • Vuosi vaihtui. Mainio tilaisuus poistaa vanha, luutunut, puutunut, väsähtänyt, aikansa elänyt, tylsä, tulokseton, jumiutunut, urautunut, kurautunut, puuroutunut.
  • Nyt siivotaan kaapit ja siivotaan ajatukset. Kaikki turha menemään. Hyvä jätetään jäljelle ja sitä kartutetaan. Otetaan uusia näkökulmia, paremmat elämäntavat, uudistutaan, eheydytään, viisastutaan, ollaan rauhassa tyhmiä.
  • Selkein päätös minkä teen uudelle vuodelle on välttää kaikkea mikä hidastaa ja lannistaa. Vältettäviin kuuluu sekä asioita että ihmisiä. Vastaavasti hakeudun asioiden ja ihmisten pariin jotka edistävät antoisaa elämää ja joista saa tarmoa. Elämän tulee olla mielekästä ennen kuin se on elämisen arvoista.
  • Kirjoittaminen on parhaimmillaan elähdyttävää, samoin hyvä keskustelu. Pari vuotta blogattuani olen todennut että todella hyvää keskustelua on kyllä helppo saada alulle, mutta ei jatkumaan. Loistavastikin alkaneet jutut ovat loppuneet ikävästi vihamielisten Anonyymien hapatettua ilmapiirin niin että blogien pitäjät eivät ole jaksaneet jatkaa, tai asialliset viisaat kommentoijat ovat katsoneet paremmaksi hävitä kulisseihin. 
  • Mitä jännää tulevaisuudessa? Vaikka mitä kivaa ja tuotteliasta. Se on itsestä kiinni, ja niistä valinnoista mitä tekee. Yrittämisen ja erehdyksen kautta oikealle tielle.
  • OIKEIN HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2008. 

18 comments:

  1. Mitä tekisit jollei elämäsi olisi elämisen arvoista?

    ReplyDelete
  2. Anonymous12:53 pm

    Valoisaa ja kielenkiintoisaa vuotta!

    ReplyDelete
  3. Oikein hyvää vuotta Ritalle ja Arkiterapeutille! Toivotaan, että uudistuksia tapahtuisi sekä ympäröivässä maailmassa, että meissä jokaisessa henkilökohtaisesti :)

    ReplyDelete
  4. Isopeikko

    Tekisin siitä itse elämisen arvoisen tai siirtyisin seuraavaan elämään. Entä itse?

    Lasse

    Valoisuus aina mukana, samoin kielet! Samaa sinulle ja paljon muuta :)

    Ally

    Hyvä toivotus. Minun elämässäni on aina, kautta aikojen tapahtunut uudistuksia. Samaa toivon kaikille muillekin.

    ReplyDelete
  5. Anonymous2:31 pm

    Hyvät valinnat uudelle vuodelle!

    ReplyDelete
  6. Näin teemme Rita!

    Poikani sanoi taannoin minulle, ettei hänellä ole aikaa kommentoida ja keskustella blogeissa. Aikaahan siinä tarvitaan, varsinkin jos aikoo todella ottaa osaa keskusteluihin.
    Itselläni se on sitten sellaista tökkäytymistä yleensä, sillä vaikka aihe olisi kuinka kiinnostava tahansa, harvemmin voi jäädä roikkumaan johonkin kommenttilaatikkoon odottelemaan seuraavaa puheenvuoroa.
    Mutta hyvä näinkin. Saa lukea hauskoja, mielenkiintoisia, ajatuksia haastavia kirjoituksia.
    Ja sinulla ovat erityisesti nämä positiiviset ihmissuhde-asiat ja kielinerous.
    Pyysin sinulta tuolla toisella sivullasi pientä suomennosapua erään videon laulutekstiin. Edes ylimalkaisesti. Laulu Vedrai, Vedrai... löytyy sivultani tekstistä: Uuden vuoden vastaanotto.
    Liekö sinulla aikaa moiseen, mutta jos on, kiitos etukäteen. Koko laulutekstiä ei toki tarvitse suomentaa.

    ReplyDelete
  7. Anonymous10:31 pm

    Hyvää uutta vuotta!

    Blogin pitäminen vaatii paksua nahkaa ja kaikilta sitä ei löydy. Olen huomannut, että monet lopettavat jo aika pienestäkin kritiikistä kirjoittamisen tai muuttavat salasanan suojiin.

    Itselleni on väittely helpompaa internetissä kuin tosielämässä. Usein kun naamatusten onnistun luokkaamaan toisia tahtomattani. Kirjoittaessani minun on helpompi olla kohtelias. Monilla muilla se sitten onkin toisinpäin...

    ReplyDelete
  8. Hannele, tack detsamma!

    Leonoora, olen tosi paljon poikasi kanssa samaa mieltä. Olen tällä hetkellä motivoitunut karsimaan kaiken turhan elämästäni, ja jatkamaan kohti uusia tavoitteita.

    Urogallus, tosi on. Jotkut eivät kestä mitään kritiikkiä, ja on niitä jotka ottavat hyvänkin väittelyn henkilökohtaisena loukkauksena. Mutta sitten toisaalta on niitä jotka "keskustelevat" loukkaamalla henkilökohtaisesti heti kun tulee mielipiteitä joista he eivät pidä.

    Eniten minua rasittaa se että loukkaannutaan verisesti jostain mitä LUULLAAN että toinen on sanonut. Luetaan rivien välistä negatiivisella ja hernenenuisella asenteella :) Sitä on typerää katsella sivusta, ja raivostuttavaa ajantuhlausta kun osuu omalle kohdalle.

    KEVYTTÄ, ENERGISTA UUTTA VUOTTA KAIKILLE!

    ReplyDelete
  9. Anonymous2:19 pm

    Se turhahan tuo ilon ja nautinnon :)

    ReplyDelete
  10. En nyt viitsi turhaan selittää mitä itse tarkoitan turhalla. Veisin vaan turhaan meidän aikaa :D

    ReplyDelete
  11. Anonymous10:01 pm

    no mihin sitä aikaa kerätään

    ReplyDelete
  12. Anonymous12:54 pm

    Tämän vuoden tärkein lupaukseni:

    My new year's resolution is to have fun.

    ReplyDelete
  13. Se on loistava lupaus, ja elähdyttävä. Ympäristöystävällinenkin oikein käytettynä.

    ReplyDelete
  14. Niin joskus on hyviä keskusteluja joita on kiva jatkaa. Tai muuten vaan jatkan minäkin. Mutta jos seuraa useita blogeja, on aikaa vievää seurata keskusteluja. Pitäs olla kaikissa semmonen toiminto että uusista kommenteista tulis sähköpostiin niin halutessa viesti. Joillain blogin tarjoajilla se on mahdollista.

    ReplyDelete
  15. Niin siis tässäkin pitäis, kokeilen tuleeko kun ruksaan tuon "lähetä jatkokommentit..."

    ReplyDelete
  16. Kommenttisi havaittu - mutta ihan vain vanhanaikaisella tavalla. Tulin katsomaan :)

    ReplyDelete
  17. Joo mutta mä sain tiedon että olet jatkanut keskustelua. Jos joku laittaa mun blogiin viestin, siitä tulee mulle sähköpostia. Helpottaa kovasti keskustelemista. Jotkuthan kommentoi ikivanhojakin kirjoituksia.

    ReplyDelete
  18. Ehkäpä tulen välillä käväisemään sinun blogissasi. On ollut ihan harvinaisen kiirettä tämä alkuvuosi, mutta jo pitäisi helpottaa.

    ReplyDelete