Lauantaiaamuna harmittelin että Daniel Golemanin tunneälykirja alkaa loppua. Olen sitä lukenut valtavan kiinnostuneena ja opinhaluisena, oivalluksia saaden. No, poikkesinpa Suomalaisen kirjakaupan aleen ja mitä silmäni näkivätkään, ja kotiin kohta kantoivat - saman kirjoittajan teos Sosiaalinen äly ! Kävipä hienosti.
Jopa insinööripiireissä aletaan tunnustaa tunneälyn olemassaolo ja tärkeys. Tänään satuin silmäilemään erästä lehteä, jossa haastateltiin Outotecin henkilöstöjohtajaa ja löytyipä samainen juttu netistäkin.
ReplyDeletehttp://www.nakokulma.net/index.php?topic=16243.50;wap2
-gs
haha, minäkin joskus viivyttelen, kun en haluaisi kirjan loppuvan
ReplyDeleteKiitti linkistä Gnothi! Erittäin kiinnostava monella tapaa. Sieltä pisti heti silmään viittaus yleiseen torjuntaan sanaa "tunne" kohtaan; luullaan että tunteilla tarkoitetaan vain hali-halia :D Ei lähdetä ajattelemaan että esim. viha ja pelkokin ovat tunteita.
ReplyDeleteTunsin erään insinöörin jonka kanssa minulla oli oivallisia jutteluita tunneälystä ja psykologiasta, kunhan en vahingossa maininnut sanaa psykologia. Hänellä oli siitä kumma käsitys ihmisten huiputus- ja manipulointipetkutuksena :)
Hannele
Just niin ! Hah hah :D Toisinaan lohduttaudun sillä että voin jonkin ajan kuluttua lukea kirjan uudelleen.
ymmärrän insinööriä
ReplyDeleteEn tiedä onko kyseessä tunneäly vai sosiaalinen äly kun viimein älysin, että kirjoittaminen blogisivulleni ei ole minun juttuni nyt justiin. Tein tilaa aivoilleni työstää muita asioita ja lopetin blogisivuni. Varmaan kuitenkin vierailen ja kommentoin tutuiksi tulleilla sivuilla.
ReplyDeleteMinäkin ymmärrän insinööria. Joskus jotkin sanat ja nimitykset kärsivät kun niitä toistetaan liikaa ja kaikessa. Joskus pitäisi ottaa asiat vain luonnollisina eikä tehdä tiedettä ja hakea nimeä. T: Pikkuliina
Minäkin ymmärsin insinöriä, ja siksi meillä olikin niin antoisat keskustelut :)
ReplyDeleteTuo Pikkuliinan mainitsema periaate on minulla työssäni usein johtotähtenä; suoraan asiaan havainnollisesti, luonnollisesti ja yksinkertaisesti. Toisinaan taas saa asian nimeämällä siihen uudenlaista selvyyttä.
Kun tuon mainitsemani insinöörin kanssa käytin sanaa "ihmistuntemus" psykologian asemesta, se innosti meitä kumpaistakin.
Pikkuliina, taju siitä että blogin kirjoittaminen ei sopinut sinulle, kulki kokeilemisen kautta. Yritys ja erehdys on oiva opettaja. Ei tiedä ennen kuin kokeilee. Kenkiäkin on sovitettava ennen kuin tietää sopivatko. Kiva kun käyt kommentoimassa. Minä palaan kirjoittelemaan lisää, kun ehdin.