Wednesday, June 16, 2010

Tavataan kellon alla yhdeltäHesassa klassinen tapaamispaikka on Stockmannin kellon alla. Siihen olen minäkin sopinut monet monituiset treffit. Melkein aina minä olen se joka saapuu siihen aikaisemmin. Ihan harvoin sattuu niin että se toinen on vielä aikaisemmassa.

Ja sitten on ne joita joutuu aina odottamaan.

Ja niiden joukossa on ainaisia selittelijöitä.

Sitten on niitä jotka tulevat viime tipassa mutta kuitenkin ajoissa. Okei. Hyvä.

Vaikea kestää niitä jotka naureskelevat sille että ovat aina myöhässä. Eivät siis lainkaan ajattele että minä odottelen - ja odottelen - ja odottelen. Suoraan sanottuna itsekästä.

Vielä noitakin mälsempi on se ihmislaji jolla on tapana perua treffit. Aika monen kanssa en enää suostu edes sopimaan tapaamisesta. Joutuisin kuitenkin pettymään. Taaksepäin ajatellen on uskomatonta miten monta kertaa on jonkun tyypin kanssa temppuiltu ennen kuin olen tajunnut että se on heidän tapansa ja tyylinsä.

Järkevä ja suunnitelmallinen ajankäyttö auttaa eteenpäin elämässä. Kannattaa miettiä kahdesti ennen kuin tuhlaa aikaansa turhaan odotteluun. Kannattaa olla ottamatta riskiä jos huomaa että tapaamiset joidenkin yksilöiden kanssa eivät ota onnistuakseen. Se on tervettä itsekkyyttä.

6 comments:

 1. Itse olen krooninen myöhästyjä, mutta tulen kuitenkin aina paikalle, jos on sovittu - vaikka sitten 10 minuuttia myöhässä.

  Pitäisi muuten käydä kampaajalla pitkästä aikaa... On sinulla mahtavat hiukset!

  ReplyDelete
 2. Eilen tuli tv:sta ankaraa ryopytysta itsekkaille myohastyjille jotka eivat kunnioita toisten ihmisen aikaa. Olivat ihan oikeassa.
  Jos tietaa myohastyvansa jo lahtiessa on kohteliasta ilmoittaa tulevansa myohassa - odottaja voi tehda jotain muuta kuin vain odottaa...
  Kunnioitusta toisia ihmisia ja HEIDAN aikaansa kohtaan, kiitos!

  BLOGitse

  ReplyDelete
 3. Anonymous6:34 pm

  Kiva nähdä kesäisiä kuvia Helsingistä. Se on ainoa suunniteltu lomamatkakohde tänä kesänä. Muuten aika menee enimmäkseen puutarhahommissa. Hyvää kesälomaa ja yleensäkin hyviä kesäilmoja toivotellen: Kaija
  (toivoton myöhästelijä, joka kerta toisensa jälkeen unohtuu jonnekin eikä omaa piirun vertaa ajantajua)

  ReplyDelete
 4. Minulla on ystävä jonka tapaamiseen menen aina 10 minuuttia myöhässä ja useimmiten olen sittenkin viisi etuajassa. Se on näköjään ainoa tapa pysyä ystävinä :) Kun sen tietää niin okei, muuten olen myöhästelijöistä samaa mieltä, erittäin itsekästä seisottaa toista vartti vaikka talvipakkasella jossakin nurkalla.

  ReplyDelete
 5. Täsmällisyys on kiinnostava kulttuurinen ilmiö. Joillekin klo 3 tarkoittaa "TASAN kello kolme", toisille se taas voi olla "siinä vähän ennen neljää".
  Itse suomalaisena olen täsmällinen, mielestäni usein liiankin. On hermostuttavaa olla myöhässä ja hermostun, jos joku muu on myöhässä. Näin siksi, koska olen siihen oppinut.
  Nyt kesälomalla ja ensi talvena Serbiassa yritän opetella myöhästymään, tai ainakin siihen, että en ole aina 10 minuuttia liian aikaisessa. Tai yritän ainakin oppia sietämään muiden myöhästymistä.

  ReplyDelete
 6. Minulla oli ennen ystävä, joka oli aina myöhässä.

  Pahinta oli, kun hän jätti tulematta ja selitti, ettei ehtinyt edes soittaa

  Miten niin ei ehtinyt soittaa? Eihän siihen montaa sekuntia olisi mennyt...

  ReplyDelete