Monday, August 23, 2010

Kun ymmärryksen salama iskeeNäin eilen nauhoituksen jossa haastateltiin kahta entistä luonnehäiriöisen narsistin uhria. Heistä toinen oli havahtunut tajuamaan tilanteensa kun oli nähnyt TV:stä tämän toisen henkilön haastattelun. Se oli kuin hänen elämäänsä.

Herätys on juuri se mitä tarvitaan jotta muutos voi alkaa. Sellaista ei voi muuttaa eikä parantaa mitä ei tiedosta.

Uhriin itseensä nimenomaan pitäisi ymmärryksen salaman iskeä. ZZAPPP...!!!

Loistava kirja luettavaksi:

Sata tapaa tappaa sielu. Se on kirjoitettu narsistin uhrin kannalta.

3 comments:

  1. Minulle tuo "ZZAPP.." tapahtui psykoterapeutilla käydessäni. Hän sanoi monesti, että silloinen miesystäväni vaikutti vahvasti narsistiselta. Puolustelin häntä vähillä voimillani ja sanoin, että vika oli minussa. Kerran "terppa" antoi minulle luettavaksi tuon mainitsemasi kirjan. Silloin silmät aukesivat! Luin kirjan. Olin järkyttynyt miten se kuvasi omaa parisuhdettani. Itkin ja luin. Kovalla työllä ja terapeutin avustuksella irrottauduin parisuhteesta. Siitä alkoi minun ylämäkeni eli paranemiseni masennuksesta. Lopulta sain terveen paperit ja palasin työelämään. =)

    ReplyDelete
  2. ANU: Onneksi ZZAPPaannuit :) Tuo on kauhean tyypillistä että narsisti saa uhrin uskomaan että hänessähän se vika on! Narsistin uhrit ovat usein empaattisia kilttejä ihmisiä jotka eivät syyttele muita.

    ReplyDelete
  3. Mielenkiintoista olisi ollut nähdä tuo nauhoitus,ja kuulla narsistin uhreja.Tulee mieleen täällä 30 vuotta hyvin suosittu ollut TV-ihminen,joka eli siitä ihailusta,ja kun sitten alkoi suosio laskea,eikä televisiopuolelta hänelle enään uutta showta annettu,hänpä päätti kostaa,ja lähetti vuosi sitten ihmisiä pahoinpitelemään telkkaripomoja. Tämä narsisti sitten vangittiin tietysti ja hän teki itsemurhan vankilassa,jonka ansiosta "rating" oli sitten korkeampi kuin koskaan hänen eläessään.Narsistit voivat olla hyvin vaarallisia,jos he kokevat ,että heitä on loukattu.

    ReplyDelete