Sunday, August 29, 2010

Tätä peliä et voi voittaaOn eräs peli jota ei voi voittaa. Kaupan kassoilla istuvien on oltava kohteliaita asiakkaille, mitä tietty ihmislaji käyttää omiin arveluttaviin tarpeisiinsa. Jos kassa toivottaa "hyvää huomenta", asiakas pamauttaa: "Mitä hyvää tässä muka on?" Jos kassa sanoo "hei" vihainen asiakas alkaa ojentaa että "Ja sinähän sanot minulle PÄIVÄÄ etkä hei!" Jos seuraavalla kerralla ollaan otettu läksytyksestä opiksi ja sanotaan päivää, tokihan pirullinen asiakas siitä keksii että onkin iltapäivä tai ilta, tai kassa sinutteli epäasiallisesti tai teititteli liian jäykästi... Näin pystytään jatkamaan ikuisesti, aina sen mukaan mitä toinen sanoi tai jätti sanomatta.

Ehkä ainoa keino jollain tavalla päästä voitolle on olla menemättä tuohon temppuiluun mukaan. Olla näyttämättä hämmennystään, närkästystään tai sitä että ilkeily osui.

Paras voitto olisi varmaan pystyä nousemaan koko jutun yläpuolelle ja vastata viisailla sanoilla. Mitkähän ne mahtaisivat olla?

5 comments:

 1. Ehkä sanomalla kuuliaisesti "päivää", jos sitä vaaditaan. Hölmö olohan siinä tulee, mutta kenties tulee sille toisellekin.

  Minulta on muuten kysytty tuota "mitää hyvää tässä on" työskennellessäni taannoin asiakaspalvelussa ja toivottaessani hyvät huomenet asiakkaalle.

  Täytyy sanoa, että menin ihan sanattomaksi. Muistaakseni pahoittelin sanavalintaani ja yritin vaihtaa puheenaiheen koskettamaan sitä, miksi asiakas oli ottanut yhteyttä.

  ReplyDelete
 2. Tuollaiset pompottavat pikkuhitlerit ovat outoja. Ostaisivat mieluummin vaikka superpallon. Saavatkohan nuo mielihyvää siitä, että aiheuttavat tahallaan mielipahaa ja saavat toisen tuntemaan itsensä huonoksi.

  Tuskinpa viisaatkaan sanat auttavat.
  Ongelma on usein juuri siinä, että typerä yksilö harvemmin ymmärtää viisaista sanoista yhtään mitään. Mikäli ymmärtäisi, niin silloin ei olisikaan enää kyse typerästä yksilöstä. Toinen kysymys sitten onkin, että onko moisilla myrkyttäjillä sitten oikeasti ystäviäkään, kun kohtelevat toisia noin?

  Ehkä ainoa oikea repliikki kuuluisi: "Mene sinä pikkuhitleri kotiisi muovisotilaita komentamaan. Tule takaisin sitten, kun omanarvontunto ja pätemisentarve on tyydytetty!"

  ;)

  ReplyDelete
 3. Kiitti Elegia ja Ötopesän jengi. Teidät kommentit ovat mukava lisä postaukseeni :)

  ReplyDelete
 4. Poliisi teitittelee aina ja on kohtelias mutta etäinen.

  Mitäs jos sanoisi "Ymmärrän harmistuksenne, sen täytyy tuntua todella ikävältä." :)

  ReplyDelete
 5. Huh, onko tuollaisia,en ole tainnut törmätä..Mutta itse varmaan vaan hymyilisin,jos tuollainen tulisi vastaan,mitenköhän se pirullinen asiakas siihen suhtautuisi..

  ReplyDelete