Sunday, August 29, 2010

Tätä peliä et voi voittaaOn eräs peli jota ei voi voittaa. Kaupan kassoilla istuvien on oltava kohteliaita asiakkaille, mitä tietty ihmislaji käyttää omiin arveluttaviin tarpeisiinsa. Jos kassa toivottaa "hyvää huomenta", asiakas pamauttaa: "Mitä hyvää tässä muka on?" Jos kassa sanoo "hei" vihainen asiakas alkaa ojentaa että "Ja sinähän sanot minulle PÄIVÄÄ etkä hei!" Jos seuraavalla kerralla ollaan otettu läksytyksestä opiksi ja sanotaan päivää, tokihan pirullinen asiakas siitä keksii että onkin iltapäivä tai ilta, tai kassa sinutteli epäasiallisesti tai teititteli liian jäykästi... Näin pystytään jatkamaan ikuisesti, aina sen mukaan mitä toinen sanoi tai jätti sanomatta.

Ehkä ainoa keino jollain tavalla päästä voitolle on olla menemättä tuohon temppuiluun mukaan. Olla näyttämättä hämmennystään, närkästystään tai sitä että ilkeily osui.

Paras voitto olisi varmaan pystyä nousemaan koko jutun yläpuolelle ja vastata viisailla sanoilla. Mitkähän ne mahtaisivat olla?

Saturday, August 28, 2010

Seuransa voi valitaErään entisen ystäväni kanssa toistui tällainen seremonia: Hän aloitti jutun sanomalla esimerkiksi "Ei olla tavattu pitkään aikaan. Tässä on ehtinyt tapahtua vaikka mitä!" Sitten kun minä kysyin "Ai mitä kaikkea?" hän veti naamalleen torjuvan närkästyneen ilmeen kuin olisin ollut utelemassa jotain ja tokaisi epäystävällisesti "no kaikenlaista".

Toinen esimerkki. Hän sanoi: "Kiersimme lomalla Eurooppaa." En tiedä paljonko tuohon on mahdollisia repliikkejä mutta ilmeisesti valitsin väärän kun kysyin "Kenen kanssa olit?" Taas näytti naaman perusteella reaktio olevan että minä utelin häiritsevästi. Miksi hän ei vaan voinut sanoa että oli reissussa siskonsa kanssa? (MIkä sitten myöhemmin kävi ilmi.)

Minulle tulee tuollaisesta sellainen tunne että minut huijattiin keskusteluun ja sitten tahallisesti näpäytettiin. Todennäköisintä varmaan on että tuossa oli kyseessä poikkeuksellisen estynyt henkilö. En halua sellaisen näpäytettäväksi asettua. Eikä minua siihen kukaan pakota.

Joskus on yksinkertaisinta ja terveellisintä poistua paikalta, jättää asia sikseen, siirtyä mukavampaan seuraan. Seuraansa ei ihan aina voi valita, mutta useimmiten onneksi voi.

Wednesday, August 25, 2010

Tuesday, August 24, 2010

Haluatko vapaaehtoistyöhön?Suomen Punainen Risti järjestää ystävätoimintaa ja läksykerhotoimintaa. Itse ohjasin viime lukuvuonna maahanmuuttajille tarkoitettua läksyhelppiä Pukinmäen peruskoulussa. Oppilaani olivat 13-, 14- ja 15-vuotiaita. Enköhän jatka siellä. Ottakaa yhteyttä oman seutunne Punaiseen Ristiin. Netistäkin voi katsella:


Artikkeli minun kerhostani viime syksynä. Ekassa kuvassa minä, toisessa osa 8:sta kerholaisestani; thaimaalainen, ranskalainen ja gambialainen tyttö, kaksi somalipoikaa. Kuvasta puuttuu thaimaalainen ja tshetshenialainen poika ja venäläinen tyttö.


Monday, August 23, 2010

Kun ymmärryksen salama iskeeNäin eilen nauhoituksen jossa haastateltiin kahta entistä luonnehäiriöisen narsistin uhria. Heistä toinen oli havahtunut tajuamaan tilanteensa kun oli nähnyt TV:stä tämän toisen henkilön haastattelun. Se oli kuin hänen elämäänsä.

Herätys on juuri se mitä tarvitaan jotta muutos voi alkaa. Sellaista ei voi muuttaa eikä parantaa mitä ei tiedosta.

Uhriin itseensä nimenomaan pitäisi ymmärryksen salaman iskeä. ZZAPPP...!!!

Loistava kirja luettavaksi:

Sata tapaa tappaa sielu. Se on kirjoitettu narsistin uhrin kannalta.

Sunday, August 22, 2010

NarsismikoulutusIltapäivällä menossa koulutustilaisuuteen jossa näen opetusvideon narsismista. Mainitsen tämän koska blogillani on mittava määrä asiasta kiinnostuneita lukijoita.


Friday, August 20, 2010

Stepaten liikkumaanVihdoinkin näin myynnissä steppilaudan aerobiseen treeniin kotona. (Anttila) Mukana tuli ohjelma DVD:llä. Vetäjänä tuo kuvassa oleva nainen. Ohjelma on niin maltillinen että aloittelijakin pääsee juoneen mukaan. Tämäntyyppinen liikunta sopinee kaikille jotka pitävät rytmistä, tanssista, voimistelusta.

Lautaa voi säätää. Siinä on kolme eri korkeutta. Alakuvassa näette entisen lusikkalaatikosta kyhätyn improvisoidun apulautani. Kyllä hätä keinot keksii. Ei aina tarvitse rynnätä ostamaan kaikkea kaupasta. Ei myöskään tarvitse lähteä kotoa voidakseen harrastaa liikuntaa.


Thursday, August 19, 2010

Suomen kesä on vähäluminenJotkut sanonnat eivät kestä ajan hammasta, kuten

"Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen".

(Kuvassa hortensia meidän pihasta. Kuva otettu viikko pari sitten.)


Wednesday, August 18, 2010

Vapaaehtoiset suojateilläMannerheimin lastensuojeluliitto järjesti vapaaehtoisia turvaamaan pienten ekaluokkalaisten koulunaloitusta. Vapaaehtoiset päivystivät suojateitä ala-asteiden luona.

Hurraa vapaaehtoiset! Myös Punainen Risti järjestää monenlaista vapaaehtoistoimintaa. Itse olen taas menossa LäksyHelppiin, maahanmuuttajien lasten läksykerhoa ohjaamaan.

Monday, August 16, 2010

Sana koulun aluksiKoulut alkoivat tänään. Äidit ja isät lähettävät sinne sen mikä on heille kalleinta maailmassa. Uskon että hyvät opettajat ovat siitä tietoisia. Tästä muistutettakoon varsinkin eskarilaisten opettajia. Ei kenellekään pahitteeksi palauttaa mieleen pitkin kouluvuotta.


Friday, August 13, 2010

Kärsäkkäät ötökaverit, onneaNorsujen kärsiä Kopsin kaveriblogissa joka täyttää vuoden. ONNEA ja jatkukoon blogi samaan tapaan kuin tähänkin asti. Kolminkertainen hip huraa - huuto: Hip hip , oho - hik...Thursday, August 12, 2010

iMacTuommoiselta vanha tietokoneeni näyttää avattuna. Miten tuommoiseen voi mahtua kokonainen maailma?

Ja uusi koneeni on vielä ihmeellisempi. Molemmat ovat iMac.

Pistän musiikkia korville iPodin kautta, joka on iPhonessani ja lähden kävelylle IRL.Monday, August 09, 2010

Ihailtavaa sopeutumistaJotkut ihmiset pystyvät nukkumaan vaikka missä. Minä en.

Minun on oltava omassa sängyssä kotona.

Jotkut kasvit kasvavat vaikka missä. Ihailtavaa.

Tervetuloa lukijaksi Pia. Onko sinulla blogi? Tiedoista ei käy ilmi.