Saturday, December 19, 2009

Millä vältämme ei-toivotun joulujännityksenJännäämme tuleeko valkea joulu vai meneekö joulusää pipariksi.

Koulunaineessa minua sakotettiin kun kirjoitin "hän meni kasvoiltaan valkeaksi". Valkea on kuulemma tuli.

Siitä tuli mieleen...

Jännäämme onko kansa varovaista vai syttyykö montakin tulipaloa joulukynttilöistä ja vartioimatta jätetyistä lyhdyistä. "Verhot syttyivät palamaan..." "Tuuli siirsi lyhdyt lähelle seinällä riippuvia muovikasveja ja..." "Saunan kiukaalle oli laitettu sukkahousut kuivumaan..." "Hän sammui, mutta valitettavasti hänen kädessään ollut savuke ei..."

Inhottava jännitys ja epätietoisuus leijuu lukemattomissa perheissä. Kun korkki poksahtaa, naksahtaako kohta päässä, heilahtaako joulukirves, pamahtaako pyssy...?

Moinen joulujännitys kai voitaisiin jollain välttää mutta millä? Eräällä poliisiystävälläni on työssään sanonta: "Toivotaan parasta mutta pelätään pahinta."

6 comments:

 1. Mielenkiintoisia ovat nämä meidän sanamme...
  uskon, että lumi pysyy Joulunakin..
  ja piparia nautimme...

  ReplyDelete
 2. Eipä tässä auta kuin toivoa, että moinen jännittäminen loppuisi....

  Muuten kyllä on kivaa tua joulujännitys:)
  Minä ihan kihisen, kun oon vahdannu niitä tonttuja!

  ReplyDelete
 3. "heilahtaa joulukirves" Hah, hah, hah!, vaikka itse asiahan ei kyllä naurata.

  ReplyDelete
 4. Joulu on valitettavasti monelle lapselle ahdistavaa aikaa. Kunpa voisi jotenkin auttaa... Kutsuisin ne kaikki lapset meille jouluksi! Eikö voitaisi aloittaa sellainen lasten joulukeräys: kerätään kaikki joulua pelkäävät lapset sijaisperheisiin joulunviettoon. Ryypäätkööt vanhemmat sitten keskenäään.

  ReplyDelete
 5. Minä ilmottaudun tuohon lasten keräämiseen!!!

  ReplyDelete
 6. Toivottavasti on valkoinen joulu!Kerran juuri joulun aikaan oli naapuri mennyt ulos ja jättänyt kynttilät päälle,ja niinpä olivat verhot syttyneet samoin kuin asuntokin.Oli pakkasta ja siellä odotimme palokuntaa parvekkeella;rappukäytävään ei voinut mennä savun vuoksi.Lopuksi kaikki oli hyvin,paitsi se asunto....

  ReplyDelete