Wednesday, December 09, 2009

Rajattomat liikuntamahdollisuudetIhmisen pitää liikkua ollakseen terve. Liikuntaa voi harrastaa lukemattomilla tavoilla. On maksutonta hyötyliikuntaa, maksullisia ohjattuja liikunnan muotoja, liikkumista tai voimailua ilman ihmeempiä välineitä, improvisoiduin itse keksityin varustein tai ilman, musiikin kanssa, hiljaisuudessa... Voimaperäisempää tai hillitympää versiota. Merkkivaatteissa tai tavallisissa.

Olen käynyt kävelemässä lähestulkoon joka päivä syksystä 2005, kun jäin tekemään duunia kotoa käsin. Muutamat lenkkikengät olen ostanut sinä aikana, mutta muuten en tunne tarvitsevani mitään erityisiä tamineita ulkoilua varten.

Tämän vuoden alusta keksin kivan aerobics-ohjelman TV:n Persia-kanavalta. Harmi vaan että muuttelivat lähetysaikoja silloin tällöin enkä lopulta enää osunut siihen lainkaan. Tuohonkin otin jumppavaatteet ja tossut enimmäkseen omista kaapeista.

Nyt tilasin netistä rahalla Zumba-cd:t ja kuntoilen tanssimalla niiden ohjaajien ja latinorytmien kanssa jo neljättä päivää. Ei tarvitse lähteä bussilla minnekään, eikä sadeilmakaan haittaa. Nyt tanssitaan! Zumba!

Jokainen keksii itselleen sopivat liikuntamuodot. Mahdollisuuksia on rajattomasti. Samaten on olemassa rajattomasti mahdollisuuksia keksiä syitä siihen miksi ei voi liikkua.

Minulla on kävely ja tanssi. Kukaties ensi vuonna lisään siihen jotain kivaa.


9 comments:

 1. ERITTÄIN paljon eri mieltä!!!

  ReplyDelete
 2. Melkein huvittavaa huomata että tuli kommentti jota odotin! (En toivonut mutta odotin)

  Nimimerkki "Muutaman vuoden blogia kirjoittanut"

  ReplyDelete
 3. Minäkin melkein hurahdin zumbaan, kun näytti niin hauskalta. Aina ennen tanssin samalla, kun jumppasin musiikin tahdissa. Se oli hauskaa. Nyt tyttö 2v jumppaa ja tanssii mukana.

  Mutta juuri nyt olen niin väsynyt yövalvomisista ja lasten sairastelusta, että en kerta kaikkiaan jaksa liikkua, vaikka haluaisin. Yritän vain nukkua aina kun mahdollista. Nytkin olen menossa yöunille...

  ReplyDelete
 4. Ihanaa, ihanaa, Zumbaa, latinoa, niistä tulee niin iloinen mieli...
  ei otsa rypyssa puserreta...

  Kaikki liikunta on upeaa...monipuolisuus...myäs rauhaisaa venyttelyä, joogaa unohtamatta...

  ReplyDelete
 5. Noista tekosyistä olla "liikoja" liikkumatta: minulta jää liikunta aina pimeänä aikana. Nytkin jo kaksi kuukautta on mennyt vain töitä tehdessä, kun ei (mukamas!) aika millään riitä edes uimahallilla käymään....Pimeää, kiirettä, loskaa, tympii!

  Mutta kas, satuinpa eilen juuri kohtalon oikusta yhden ammattilaisen käsiin, joka halusi, yllätys, yllätys! - mitata vartaloni mitat!

  No, hiukka selitellen, siis häpeillen lupasin. Mutta. Kävikin ilmi, että vain vaivaiset parit sentit olisi hyvä heivata sieltä sun täältä. Häh?

  Olin itse mitannut esim. vyötäröni hiukka väärästä kohtaa ja elänyt uskossa, että taitaapa siis olla jo ihan toivotonta tästä yrittää tavoitelukemiin....

  Ja eikun lenkille, uimaan ja danzaamaan! :)

  ReplyDelete
 6. Minä käyn kuntosalilla, kun siellä on omaohjaaja, joka soittelee perään jos minua ei hetkeen näy. TArvitsen tällaista sparraajaa. Bailatinoa kävin tanssimassa monta vuotta. Se ei kuitenkaan yksin tuntunut riittävältä. Tanssisin vieläkin, jos löytäisin sille aikaa. Pitäisiköhän kokeilla zumbaa? En kuitenkaan tykkää tanssia yksin, sillä ryhmässä on hauskempaa.

  Mukavia liikuntahetkiä!

  ReplyDelete
 7. Liikunta on niin OUT!

  ReplyDelete
 8. Elämä kevenee kummasti, kun ottaa jokamiehen oikeuden päättää itse mikä on in ja mikä out - sanoi joku jotakuinkin näin jossakin joskus... :)

  ReplyDelete
 9. Anonymous11:44 am

  Ulkoilu ja käveleminen on minulle mieluisinta. Olemukseni kaipaa kyllä kunnon jumppaakin ja tanssia, mutta jostain syystä en ole aikoihin salille lähtenyt. Täytynee ottaa itseään niskasta kiinni. Olen myös jumppaillut TV-jumpan tahtiin joskus.
  Nyt justiin ulkona sataa isoja hahtuva hiutaleita, maa on valkoinen, pakkasta kolme astetta ja on kova hinku ulos nauttimaan talvesta.
  T: Kaija

  ReplyDelete