Wednesday, March 24, 2010

Avonainen kellokukkaMeidän pihassa oli viime kesänä tavallisten kellokukkien joukossa yksi joka ei ollut kello vaan tuommoinen avonainen malli. Minulla kun on aina kasvatuspsykologisia ynnä muita sellaisia ajatuksia ei ihme että niitä pihatöissäkin viriää, kasveja kasvatellessa.

"Kasvin taimi ja ihmisen taimi."

"Antakaa kaikkien kukkien kukkia."

Niin - kyllä muuten mutta kun ne pahuksen rikkakasvit vievät elintilaa muilta. Eivät pysy omassa penkissään. Tukahduttavat muut. Kai tiedätte vastaavan ihmistyypin?

Jos ette tiedä niin olette onnekkaita, tai sitten itse sitä tyyppiä. (Silmänisku, räps räps)

5 comments:

 1. Tiedän tyyppejä..
  Energiasyöppöjä..
  Jos on hetkessä ja kerkiää suojata itsensä, heittää läpinäkyvän ohuen viitan päällensä, tuo ihminen ei syö sinulta mitään..Toisaalta, jos pyytää myös rakkauden silmät nähdä, sydämen kokea tilanne ..molemmat ihmiset laajenevat...=)

  Mutta vaikeaa...

  ReplyDelete
 2. On monenlaista rikkaruohoisuutta.
  On esim. tietoista toisen emotionaalisten rajojen rikkomista. On lannistamista ja psykologista sitomista. Yhdet jopa omivat toisen identiteetin. :(

  ReplyDelete
 3. Anonymous8:38 pm

  Eivät rikkaruohosi rumilta näytä, eivät minusta ihmisetkään, kaikkien kemiat eivät vain kohtaa. Aina voi mennä pois, jos joku ei miellytä. Energia ei lähde minnekään, jos laittaa vaivihkaa käden pallean tsakran päälle. Vajavaiset ihmiset eivät ole rikollisia. En haluaisi jakaa ihmisiä missään suhteessa hyviin tai huonoihin.

  ReplyDelete
 4. Tämä on kovasti mielenkiintoinen aihe kasvamisesta kiinnostuneen ja kasvattajan näkökulmasta ja muutenkin.

  Mietin äitiäni, joka ei vitsaa säästänyt ja joka osasi tuomitsemisen taidon, myöhemmin jouduin tekemisiin toisenlaisen naisellisen tukahduttamisen kanssa: ignoroimisen. Totta puhuakseni, jälkimmäinen oli kamalampaa, koska se vei alistetulta sananvapauden ja itsepuolustamisen keinot!

  Väkivallalla tukahduttaminen on traumaattista, eipä siinä juuri voi muuta kuin yrittää peittää käsillä päätään, jos huomattavasti vahvemman kädestä nyrkkiä tulee?

  Voi kuulostaa kyyniseltä, mutta eiköhän liene myös niin, että jotkut siemenet lentävät karumpaan maahan kuin toiset. Kukin koettaa varmasti käyttää niitä keinoja, jotka ovat mahdollisia elossasäilymisen ja oman elämäntehtävän eteen.

  ReplyDelete
 5. Ai, niin, jäi sanomatta, että lapsella ei ole mahdollisuutta lähteä pois....

  ReplyDelete