Monday, July 12, 2010

Huumori ei aina ole paikallaanHuumori on tärkeä asia elämässä, olennainen pelastaja ja piristäjä.

Nauru pidentää ikää, sanotaan. Uskon että siinä on suuri totuus.

Mutta ei huumori ihan joka paikkaan ja tilanteeseen sovi.


2 comments:

 1. Huumori on kulttuurisidonnaista :)

  ReplyDelete
 2. ja riippuu kanssa ihan ihmisestä, esim joku on voinut pyytää että hänen hautajaisissaan nauretaan kunnolla koska oli itsekin iloluontoinen elijä.

  mulla on mies jonka humoristisiksi tarkotettuja kommentteja kukaan muu ei ymmärrä. joko kaikki muut ovat kananaivoja tai sitten ne jutut oikeasti ovat liian eri tasolla. minä ymmärrän ne useimmiten, ellei kyse ole jostain 80-luvun tv-ohjelmasta mitä minä en saanut lapsena katsoa. osaksi syynä on tietysti vähän epäselvä ulosanti ja sanojen sovittelu. kaikkia ei ole luotu vitsinkertojiksi ja hänenkin vahvimmat puolensa ovat logiikassa, teknisessä ymmärryksessä ja äärettömässä tasapainoisuudessa mitä mikään ei pysty järkyttämään.

  minusta on kivaa että jutuilleni nauretaan, vaikka ne olisivat vaan itsetehtyjä puujalkavitsejä. yleensä tilannekomiikkaa joka on sikäli ihmeellistä koska olen vähän huono tajuamaan mitään saatikka sanomaan mitään ilman pitkää miettimistaukoa. joskus on tehnyt mieli heittää jotain huumoria sellaisiin tilanteisiin missä kaikki muut ovat vakavina, mutta en tee niin koska silloin yleensä on kyse jostain tosi vakavasta asiasta joka ei ole naurun asia. itsekontrolli on kaiken a ja o. hoitoryhmäni kehui itsekontrolliani tässä päivänä muutamana. kiva kuulla ettei se ole ihan rappiolla. :)

  joo ja tämä kulttuurisidonnaisuus olisi kiva teema jatkaa mutta aivot ei nyt toimi ihan satasella, joten jääköön.

  ReplyDelete