Sunday, July 25, 2010

Vihaiset ihmiset


Ajattelen niitä vihaisia ihmisiä joita olen tuntenut, tai katsellut sivusta. Heillä tuntuu olevan yksi yhteinen piirre; maailman pitäisi pyöriä heidän vaatimustensa ja sääntöjensä mukaan. Ellei heidän tahtonsa tapahdu, seuraa raivokohtaus, tai vähintään nyreä murjotus.

Jos tuollainen on perheessä... Niin, ja monellahan on.

Jos joutuu mainitunlaista ihmistä sietämään työpaikallaan... Ja monihan joutuu.

Itse olen onnistunut hankkiutumaan noista eroon, mutta uskokaa että kauheita olen sitä ennen läpikäynyt. Enää en suostuisi. Monet mukautuvat raivopäiden tahtoon koska sillä uskovat välttävänsä riidat ja kohtaukset. Tietyn ajan kuluttua ehkä tajuavat että ei niille loppua tule ennen kuin itse poistuu koko asetelmasta.


5 comments:

 1. "Hankkiutua eroon ihmisistä..." Kuulostaa melkein pelottavalta :)

  ReplyDelete
 2. juu tuollasiahan me vähän ollaan.. eilen tuolla pihalla vähä mietin huomaako ympärillä istuvat ihmiset että kiehun täysillä? koska siis olisi heidän etunsa mukaista huomata sellainen ajoissa.

  pommi sanoo klik ennen kuin se räjähtää, mutta se ääni on aika hiljainen. O-o

  siinä voi sitten kukin omassa pikku päässään miettiä kumpi on parempi, tehdä niinkuin kiehuva sanoo, vai ottaa sirpale.

  tv. vastakkainen näkökulma

  ReplyDelete
 3. Aivan.

  Juuri äskettäin tapasin taas yhden kuvaamasi laisen tyypin, joka hakkasi vaihteeksi koiria, kun on itse niin isäntää.... :(

  Kunpa tuollaiset voisi vain kipata maailman reunalta alas, niin voisivat etsiä itselleen oman planeetan, mahdollisimman kaukana aurinkokunnasta.

  ReplyDelete
 4. Vihaisilla on paha olla ja purkavat sen muihin. Tepsisikö heihin hyvyys? Enpä tiedä. En ole viitsinyt kokeilla. Ehkä pitäisi.

  ReplyDelete
 5. vihaselle ei kannata tulla lässyttämään. jos hyvyyttä yrittää niin sitten pitkäaikaisterapiana alottaen hyvin pienistä annoksista. juu, mut kukapa sellaiseen jaksaa tai viitsii ruveta? nää on vähän omissa leireissään, "me" ja "ne muut"..

  yleensä ei kummallakaan puolella ole halua ryhtyä olemaan tekemisissä sen toisen kanssa ellei kyseessä ole jotain ilkeää. ja sitäpaitsi viha pitää päästää ulos, jos ei päästä niin jossain vaiheessa se pommi räjähtää ihan takuulla ja siinä menee ihmishenkiä. ne jotka ei tykkää vihaisista niin ajattelisi hetken onko heidän ja maailman kannalta pahempaa ottaa vastaan vittuilua ja ilkeyksiä, vai puukonisku. vihaisella ei usein ole tietoa siitä miten purkaa vihaansa oikein niin ettei se vahingoita muita ihmisiä. ja motivaation löytäminen siihen on kiven takana. tarvitaan jonkin verran kärsivällisyyttä, tilanteen tuntemista ja viitsimistä asettua toisen asemaan.

  emmä nyt voi kirjottaa enempää. olen liian vihainen.

  tän kommentin voi poistaa jos lysti on.

  ReplyDelete