Wednesday, February 02, 2011

Järjen kopautus


Mitä yhteistä on arkiterapeutti Kopsilla ja poliisilla?

Kopautusmenetelmä.

Pampulla/kepillä kops päähän niin eiköhän ala järki palata :)

8 comments:

 1. Tiesikös Kops muuten poliisin voimankäyttöohjeistuksesta sen, että pään alue, niska, kaula ja henkitorvi, selkäranka, munuaiset, sukuelimet sekä pistolyönnein rintakehän ja vatsan alue ovat kiellettyjä kohteita patukkaa käytettäessä? Noihin kohteisiin iskettäessä vaarana on kuolema tai vakava vammautuminen.

  ReplyDelete
 2. Ötö: Eli mihin saa lyödä?

  Kops ei koskaan lyö muuta kuin kuvaannollisen herätyskopauksen itselleen ja muille :)

  Lyöminen on oikeasti vakava ja tuomittava asia, mistä kannattaa puhua. Toiseen ihmiseen ei koskaan saisi koskea muussa kuin hyvässä tarkoituksessa: Taputus, silitys, halaus, kädenpuristus, ystävällinen tönäisy...

  ReplyDelete
 3. Lähinnä raajoihin. Esimerkiksi aseistautuneen vastustajan aseistariisumiseksi. Varsinaiset sotilas- ja taistelusovellukset ovat toinen asia, sillä niissä on nimenomaan tarkoituksena neutraloida vastustaja. Poliisin taas ei ole tarkoitus neutraloida vastustajaa, vaan ottaa tämä kiinni mahdollisimman vähän vahinkoa aiheuttaen. Tätä kutsutaan lievimmän keinon periaatteeksi.

  Kyllähän lyöminen on väärin, mutta jouduttaessa oikeudettoman hyökkäyksen kohteeksi pitäisi olla oikeus itsepuolustukseen. Aivan erityisesti silloin, jos huomaa puolustuskyvyttömän (lapsi, vanhus, vammainen) joutuvan päällekarkauksen kohteeksi.

  Tietenkin voimankäyttö on nähtävä ehdottomasti vasta viimeisenä keinona. Eihän autossakaan ole airbageja siksi, että tahallaan ajettaisiin kolareita. Tai kotona sammutuspeitettä siksi, että tahallaan päästettäisiin tuli irti.

  Mutta kyllähän se ystävällisyys on silti Ötöpesän jengin mielestä kaikkein paras keksintö valmiiksi viipaloidun leivän lisäksi!

  ReplyDelete
 4. Nyt peikon pitää kertoa ihan vanha vitsi, koska se tuli sen mieleen eikä lähde sieltä muuten pois. Peikko luulee että sekin voisi olla yhteinen tekijä...

  "Miksi poliisi pitää pamppua vasemmassa kädessä? No, asiakas on aina oikeassa."

  Onkohan se muuten isokin pamppu ja mistähän firmasta? Luulisi tuossa tarvittavan kovia käsivoimia :) Pamput ovat usein aika paksuja. Mutta mitä tapahtuisi jos asiakas sanoisi että pamppu on oikeassa, olisikos asiakas silloin oikeassa? Vai susihukassa?

  ReplyDelete
 5. Ötöpesä: Poliisin ammatissa ei kannata odottaa reilua peliä eikä ystävällisyyttä. Hyvä kuulla että heillä on pitkälle mietityt säännöt.

  Eräs poliisituttuni sanoi tekevänsä töitä filosofialla "Toivotaan parasta mutta pelätään pahinta."

  ReplyDelete
 6. Isopeikko: Parasta onkin kertoa vitsit vapaaehtoisesti jotta niitä ei tarvitse pamputtamalla tulostaa :D

  Jos susi nielaisee vitsikirjan vitsit menevät hukkaan.

  ReplyDelete
 7. uus vitsi toi ainakin mulle oli. :) ja nauraminen on terveellistä.. vähenee tarve saada kopautus.

  ReplyDelete
 8. Ill: Hyväluotoinen aito nauraminen on suurenmoista ja terveellistä. Minulle vitsi ei ollut uusi mutta nauroin sille taas kerran.

  Uusille vitseille me hämäläiset nauramme kaksi kertaa; kun kuulemme vitsin ekaa kertaa nauramme muitten kanssa, ja seuraavana päivänä vasta naurammekin kun ehdimme tajuta sen :D

  ReplyDelete