Wednesday, February 16, 2011

Maahanmuuttajien kerho MalmillaMinkähänlaista on tulla Keniasta tai Somaliasta ensimmäistä kertaa Suomeen talvella?

Suomen Punainen Risti on järjestämässä maahanmuuttajille kerhoa jossa he voivat tavata muita maahanmuuttajia ja meitä suomalaisia ja oppia suomen kieltä.

Menen aloittamaan toiminnan romanialaisen Doinan kanssa tiistaina 1.3. kello 17.30. Kerhon on tarkoitus toimia joka toinen tiistai siitä eteenpäin.

Kokoontumispaikka on Malmin Toimintakeskus, Kirkonkyläntie 2. Jos tunnette näillä seuduilla asuvia maahanmuuttajia, kertokaa heille että ovat tervetulleita.

4 comments:

 1. Maahanmuuttajien tarinoista on julkaistu loistava kokoelma, jossa on myös heidän kertomuksiaan siitä millaista on saapua ensimmäistä kertaa Suomeen talvella. Kirjan nimi on Laura Huttunen (toim.) 1999) "Sama taivas, eri maa : maahanmuuttajan tarina". Samaisen elämänkertakilpailun aineiston pohjalta Huttunen on myös tehnyt väikkärinsä "Kotona, maanpaossa, matkalla: kodin merkitykset maahanmuuttajien omaelämänkerroissa". Suosittelen lämpimästi molempia, jos aiheet kiinnostavat.

  ReplyDelete
 2. Anni: Kiitos ihanista vinkeistä! Aihe on sydäntäni lähellä.

  ReplyDelete
 3. Voisin kuvitella, että Suomen talvi, varsinkin tällainen ns. kunnon talvi, on ihmeellinen ja ehkä jopa pelottava kokemus näille ikuisen kesän maasta tuleville. Löytyyhän meistä suomalaisistakin ns. vilukissoja, jotka odottavat kesää... ; )

  Toisaalta voi tehdä hyvää itsekin katsella tätä pakkastalveamme ja lunta siten, miltä tuntuisi kokea tämä kaikki ikään kuin ensimmäistä kertaa.

  Kaunista täällä on, näin itse ajattelen ja nautin tästä talvesta pakkasineen.

  ReplyDelete
 4. Verna: Kivasti puhut...

  Minussa tapahtuu silloin tällöin noita elämyksiä että katselen kuin ekaa kertaa :)

  ReplyDelete