Saturday, March 05, 2011

Lyhyt persoonallisuustestiProfessori Richard Weisman, Minuutisssa muutokseen (59 Seconds) - teoksen kirjoittaja: Maailman lyhin persoonallisuustesti YouTubessa.

http://www.youtube.com/watch?v=kHF0VXPanU8&feature=player_embedded

Voi ihme miten helposti käsivarteni nousivat ja laskivat, hahaa !

4 comments:

 1. Se kesti minuutin ja 27 sekunttia, höh.

  ReplyDelete
 2. Pelottavaa. Mutta tämä video on erinomainen esimerkki siitä, miten suggestio toimii. Vahva voima, ja kuten kaikkia vahvoja voimia, voidaan suggestiotakin käyttää väärin. Vastuullisuutta tarvitaan. Hannu Lauerma on kirjoittanut asiasta paljon hyvää aineistoa.

  Ötöpesän jengiin tuo suggestio ei toiminut. Ehkä siksi, että Ötöpesässä tiedettiin mistä on kyse ja tajuttiin vastustaa sitä.

  Suggestio voi kyllä olla hyvä keino vaikkapa kielten oppimisessa! Suggestopedinen opetusmenetelmä sopii nimenomaan kieltenopetukseen. Aikaa vähän tai ruostunut kielitaito kuntoon.

  ReplyDelete
 3. Peikko: Hyvä keskittymiskyky jos osaa samaan aikaan pitää silmät kiinni, osallistua testiin ja vielä laskea sekunnit :D

  Testissä tuli muuten yllätys kun otin sen uudelleen esiin miehelleni näyttääkseni ja siinä vaiheessa en pitänyt silmiä kiinni... Richard oli varautunut siihenkin että kaikki eivät sulje silmiään!

  ReplyDelete
 4. Ötöpesä: Erittäin varteenotettava lähtökohta tuo suggestion pohtiminen. Käytöt ovat monet.

  Kun sanot että "tiesit" mistä on kyse ja osasit vastustaa sitä... Ei tainnut kyseessä olla tietäminen vaan mielipide ja katsomuskanta. Minä olin tiedonhaluinen näkemään mitä yhteistyötä aivoni ja muu keho tekevät kun nimenomaan en vastustele vaan rentoudun.

  Luulen että kieltenopetuksessa suggestopedia ei sovi ihmisille joilla on ennakkoluulo tai vastenmielisyys sitä kohtaan. Kaikki eivät tykkää "pelleillä" ja "näytellä".

  Kaikki opettajat käyttävät todennäköisesti jonkin verran suggestopediaa "tavallisen" kurssituksen lomassa.

  ReplyDelete