Sunday, March 06, 2011

Narsisti laittaa uhrinsa lukkoonKiitos blogikaveri Ofelialle tästä linkistä. Se on Narsistien tuki ry:n projektivastaava Hanna Kaikulan haastattelu. Haastattelun voi kuunnella (klikkaamalla kaiuttimen kuvaa) tai lukea.

Muutama poiminta:

"... häiriö, josta kärsii noin yksi prosentti väestöstä. Jos ajatellaan että noin 53 000 oirehtii narsisistisesta persoonallisuushäiriöstä ja heidän ympärillään kolme ihmistä, niin siitä kärsivien määrä kohoaa jo yli 150 000:n."

"Suomessa elää kymmeniä tuhansia ihmisiä luonnevikaisen narsistin armoilla. Kiusaaja voi olla työpaikalla, koulussa, parisuhteessa tai omassa lähiperheessä."

"Narsistin kiusaamismalleja ja tapoja on vaikea huomata. Hän antaa uhrilleen myös positiivista palautetta ja on taitava ihmissuhdepeluri, joka pitää uhriaan otteessaan jopa vuosikausia."

"Ulkopuolisille narsisti näyttää reilulta ja ystävälliseltä sekä käyttäytyy hyvin. Arkielämä narsistin kanssa on kuitenkin erittäin epävakaata. Sopimukset eivät useinkaan pidä."

Eräs läheiseni on juuri irtaantumassa luonnehäiriöisestä puolisostaan. Hui hirvitys mitä tuskaa ja hankalauuksia siihen liittyy.

Häiriöiset pitävät uhria kuin lukkopihdeissä eikä ulos heittäminen asunnosta käy niin vaan. Voin kuvitella miten ne keksivät vaikka mitkä vitkutukset ja tekosyyt, huutavat, raivoavat, syyttelevät, maanittelevat, imartelevat. Montakohan vuotta uhreilta kuluu toipumiseen kun ensin ovat päässeet fyysisesti irti?

8 comments:

 1. Luulen, että minulla oli työkaverina narsisti. Jouduin hänen silmätikukseen, koska hän halusi olla paras kaikista. Muut eivät huomanneet hänessä mitään vikaa, koska hän oli taitava mielistelemään muita. Minua hän haukkui ympäriinsä ja teki oloni todella tukalaksi.

  ReplyDelete
 2. Helena: Minunkin kokemukseni mukaan narsistit ottavat yhden kerralla silmätikukseen, ja itse olen joskus ollut se tikku.

  Hyvä niin, ajattelen nyt, koska oma kokemus auttaa tajuamaan ilmiötä, mutta silloin aikanaan se oli vaikeaa. En silloin vielä tiennyt narsisteista.

  ReplyDelete
 3. Ofelia11:19 pm

  Kiva että tarjosin siis tuoretta tietoa! =) Omaakin kokemusta narsisteista löytyy, joten aihepiiri kiinnostaa. Onneksi osaan jo tunnistaa narsistit ja siten osaan varoa heitä.

  ReplyDelete
 4. Ofelia: Tieto on valtaa. Kun tajuaa että jonkun ihmisen seurassa tulee jatkuvasti ja kasvavasti huono olo ja ryhtyy miettimään lukemaansa... Sitten vaan pakoon ilman mitään selittelyjä :)

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 6. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 7. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 8. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete