Wednesday, July 09, 2008

IHMISSUHTEIDEN KEMIAA JA FYSIIKKAAIhmisten välillä voi olla kemiaa ja fysiikkaa, henkilökemiaa, seksuaalinen lataus, sähköä.

Vaihtovirtaako se on kun positiivinen ihminen kohtaa negatiivisen ja tapaamisen jälkeen hänestä on poistunut energiaa ja negatiivinen on saanut lisää?

Alavireisen ihmisen tavattuani tunnen joskus voimieni valuneen pois, ja meganegan kohtaaminen saa aikaan pahimmillaan olon joka on kuin vampyyrin jäljiltä.

Onko masentuneisuus sairaus vai ei? Ainakin siinä on tartunnan vaara. Huono tuuli saattaa tarttua. 

Pahansuopa ihminen jättää jälkeensä epämääräistä pahaa oloa. Pitkäaikainen hengailu sellaisen seurassa pistää sisukset vellomaan.

Tutkimusten mukaan onnellisuus vahvistaa immuniteettia. Parasta siis olla tarpeettomasti altistamatta itseään hapannaamoille. Tarpeen vaatiessa suojapuku päälle ja sekaan vaan. Jos ei tarvetta ole, kiertäkäämme tartunnan vaarat kaukaa. Mennään työpaikalle paloportaita jotta ei tarvitse nähdä sitä sitruunoita imeskellyttä respaa, keksitään veruke kun on aika lähteä sukulaisvierailulle täti Hapankorpun luokse, ehkä niinkin että katsotaan muualle kun kuljetaan peilin ohi. 

Vaikka toisaalta peili on tehokas herätys.


5 comments:

 1. Reija7:26 am

  Tunnen toki ihmisiä, joiden masennus on diagnosoitu sairaus, jonka olemassaolo vaikuttaa heidän elämäänsä.

  Eri asia ovat sitten nämä perusnegatiiviset tallustajat.
  -Katso, pussillinen timantteja!
  -Äh, painavat liikaa.
  Heidän seurassaan suojapuku on todella tarpeen!

  ReplyDelete
 2. Juu, ja timantit ovat niin tylsän värittömiäkin. Briljantti esimerkki :)

  Diagnooseista: Yksi keino yrittää erottaa oma tai läheisen "sairausmasennus" tavallisesta alakulosta on katsoa onko jatkuvaa vai tilapäistä.

  Toinen keino on mittailla toimintakykyä tai sen puutetta. Suoriutuuko töistä, lamaantuuko sängynpohjille jne. Onko jaksaminen nollilla.

  ReplyDelete
 3. Masennus ei ole yhtä kuin negatiivisuus. Toki masentuneen ihmisen seura voi saada toisenkin olon masentuneeksi, mutta terve ihminen pääsee siitä yli nopeasti.

  On olemassa myös positiivisia ihmisiä, jotka imevät voiman toisista ihmisistä.

  ReplyDelete
 4. Obeesia: Olen samaa mieltä että masennus ja negatiivisuus eivät ole synonyymeja.

  Jokaisella taitaa olla oma määritelmänsä ja sanoille masennus, positiivisuus, negatiivisuus, joka sitten vielä vaihtelee tilanteen mukaan.

  Jäin miettimään tuota viimeistä lausettasi - toden totta, tunnen yhden joka sopii tuohon kuvaukseen! Tai tunsin, mutta jouduin hankkiutumaan eroon. Ah mikä vapaus :D

  ReplyDelete
 5. Vaikeita juttuja nämä ja toden tosia. Masennus on sairaus, johon täytyy saada hoitoa.
  Oma juttu on tuo negatiivisuuden kehä, johon jotkut jäävät. Lähes aina on mahdollisuus iloon tai surkutteluun, kumpaa kohti käännymme on oma valintamme.

  ReplyDelete