Tuesday, August 19, 2008

HILJENTÄKÄÄKesä vaihtuu syksyksi.

Pyöräilijät ja autoilijat.

Hiljentäkää vauhtia koulujen läheisyydessä.

Varokaa lapsia liikenteessä. 

Uskomatonta miten pösilösti jotkut ajavat.


10 comments:

 1. Ja autoilijat saisivat muistaa katsoa myös niitä liikennevaloja. Meinasin jäädä auton alle viime perjantaina, kun lähdin ylittään tietä vihreille. Onneksi tiedän, että se risteys on vaarallinen. Mietin vain, tietävätkö vieressä olevan koulun lapset sitä ja osaavatko he varoa autoilijoita, jotka vetävät suoralla lujaa eivätkä huomaa valoja.

  Ja me pyöräilijät - ei tarvi polkea 40km/h vauhdilla, jos edessä on porukkaa. Kyllä sitä hiljempaakin pääsee.

  ReplyDelete
 2. Teme: Minäkin olen ihmetellyt autoilijoita ja pyöräilijöitä jotka pitävät vauhtia yllä eivätkä näytä ottavan muita huomioon. Jalkakäytävällä kävellessä tulee silloin tällöin takaa pyöräilijä joka hipaisee minua. Mitä jos juuri silloin astuisin askeleen verran sivuun...?

  Mitä tulee lapsiin, esimerkiksi viime keväänä yksi 6-vuotias kaverini jätti kävellessä vastuun kokonaan minulle. Hän ei VILKAISSUTKAAN vasemmalle eikä oikealle kun lähdimme ylittämään katua. Peruskoululainen.

  ReplyDelete
 3. Peikosta kaikki saisivat varoa ettei peikon tarvi.

  ReplyDelete
 4. Kyllä kaikki varoo peikkoo kun sen näkevät - paitsi toiset peikot :)

  ReplyDelete
 5. Minusta on kaikista oudointa, että lasten vanhemmat ajavat niin kovaa ja holtittomasti! Meidänkin ekaluokkalaisen koulutie olisi muuten turvallinen, mutta kun toiset tuovat lapsensa kouluun autolla ja ajavat miten sattuu! Niillä on tietysti kiire töihin.

  ReplyDelete
 6. Tsinnia: Saattaa olla sitä ihmistyyppiä joka aina myöhästyy joka paikasta ja saapuu puuskuttavana paikalle. Tekee monenlaista haittaa muille. Tuo kuvaamasi päätön ajelu koulun lähellä kuulostaa suututtavan tyhmältä!

  ReplyDelete
 7. Nautitaan nyt kesästä vielä kun sitä on :)

  Miks kaikilla sellanen kiire syksyyn??
  Sinäkin kirjoittelet tästä ja NYT nauttimisesta..

  ReplyDelete
 8. Puhut asiaa, mutta ojennat meikämantaa väärin perustein :) Tekstini koski KOULUN ALKUA. Ajatuksissani oli täällä Suomessa meneillään oleva koulujen SYYSLUKUKAUDEN alkaminen, kesälomalta paluu säntilliseen lukujärjestyselämään. Siinä mielessä nyt on kalenterissa syksy,

  Ja huom! Minun nautintoani ei koulu pilaa; rakastan koulua. Nautintoani ei niin ikään pilaa syksy, koska se on suosikkivuodenaikani.

  Siinä kyllä puhut asiaa että joka puolelta kuuluu valitusta ja vinkumista siitä että "kesä on ohi", "oli huono kesä"... ja muuta roskaa.

  PS Juuri ennen kommenttisi lukemista olin kirjoittanut omenanautinnon inspiroimana ja huumaamana elokuun ylistystä :)

  ReplyDelete
 9. Meillähän itse asiassa kesä jatkuu jatkumistaan! Tällainen kesäsää on ollut jo huhtikuulta. Kesästä on tullut puolen vuoden vuodenaika :)

  ReplyDelete
 10. Tsinnia: Hyvä näkökohta. Nyt kun mainitset, taitaa tosiaan olla noin :) Olen kovin tyytyväinen. Ne jotka eivät ole, taitavat haikailla helteitä. Itse kärsin liian kuumilla ilmoilla joten tämä puolen vuoden kesä on kerrassaan sopiva ja täydellinen minulle!

  ReplyDelete