Saturday, August 16, 2008

MYKISTÄVÄ KYSYMYSOltiin 15-vuotiaita tyttöjä, mun bestis Ippa ja minä. Mentiin musiikkikauppaan koska hän halusi ostaa suosikkirumpalilleen kapulat ja lähettää ne tälle. 

Ippa myyjälle: "Haluaisin rumpupalikat." Myyjäpä siitä kysymään: "Mitä sinä niillä teet?"

Kai me sieltä kaupasta ulos tulimme kapulat mukanamme, ja kai Ippa jotain kysymykseen paikan päällä vastasi. En muista... 

Jotensakin mykistävä kysymys. Jälkikäteen keksimme vastauksia oikein suoltamalla, esimerkiksi: 

"Mitä nyt rumpupalikoilla tehdään? Syön niillä riisiä."

5 comments:

 1. Heh! Samantyylinen tarina vuodelta 2001... Kaverin kanssa piti ostaa rumpukapulat omaan käyttöön, kurssia varten, joten tietenkin suuntasimme lähimpään musiikkiliikkeeseen.
  Kun tiedustelimme myyjältä (ehkä hiukan epävarmoina) rumpukapuloita, hän katsoi hetken epäillen, osoitti yhtä hyllyä ja sanoi "minkälaiseen käyttöön ne tulevat?" Me sitten reippaina tyttöinä sanoimme että "rummuttamiseen, kiitos". :)

  ReplyDelete
 2. Zahirlife: Sittenhän tiedät täsmälleen mistä puhun :D

  Myyjän reaktio osoittaa ennakkoluuloa tyttöjen rumputaitoja kohtaan. Muuta selitystä en keksi.

  Sanoin kerran yhdelle (n. 50 - 60 - vuotiaaalle) rumpalille jonka tapasin tanssipaikalla että olen aina halunnut soittaa rumpuja. Tyypin vastaus oli uskomaton: "Et voi koska olet tyttö." (Minä olin 30 - 40, joten tuo sana tyttökin kuvasti hänen asenteitaan)

  Bytheway, sain vuonna 2002 rumpusetin lainaan ja paukuttelin tyytyväisenä 8 kk :) Sen jälkeen kävin musiikkiliikkeessä katselemassa että josko ostaisin rummut. Liikkeen pojat eivät olleet kovin innokkaita esitelemään joten oma intokin laimeni ja ajattelin että antaa olla sitten jos teitä ei kaupanteko kiinnosta...

  ReplyDelete
 3. Jospa käsititte väärin tuon kysymyksen?

  Suomalaisetha tunnettuja, että ei lyödä eika huidota millä tikuilla tahansa. Eikö se ollut Esa-Pekka Salonen, joka ehdottomasti halusi juuri koivusta tuon tikkunsa orkesteria johtamaan..

  ReplyDelete
 4. Myyjä halusi vain tietää, haluatteko pyökistä, Amerikan hikkoripuusta, millainen sorvaus ja pintakäsittely.

  ReplyDelete
 5. Muistini mukaan myyjä tokaisi: "Mitä sinä niillä teet?" mutta onpa voinut muuntua mielessäni :)

  ReplyDelete