Thursday, August 28, 2008

MUUTOTMuuttaminen on melkoista sirkusta. Eräs ystäväni muuttaa parin päivän kuluttua paritalosta kerrostaloon. minkä valmistelussa olen autellut, ja neuvojakin tarjonnut. 

Hyvä suunnittelu on kaiken a ja o ja se että miettii systeemit etukäteen eikä vasta samalla viikolla tai muuttopäivän aamuna. 

Kömmähdyksiä joita olen todistanut kavereitten muutoissa: 

Muuttopäivänä kannetaan laatikoita makuuhuoneen kaappien eteen, jolloin kaappeja ei saa auki eikä sänky mahdu makuuhuoneeseen. Siinä sitten illalla rättiväsyneinä ihmetellään että missä me nukutaan... Eräässä muutossa ehdin tuon estää ennen kuin pääsi tapahtumaan. Kehoitin laittamaan laatikoita suoraan kaappien sisään.

Yksi erittäin toimiva idea on merkata laatikoiden päälle mihin huoneeseen ne viedään, OH = olohuone, MH = makuuhuone jne. 

Kerran mentiin helppimään muutossa ja vietiin tuliaisiksi pari pulloa kivennäisvettä. Osoittautui onnistuneeksi ostokseksi, koska isäntäväki ei ollut varannut muuttoporukalle mitään juotavaa. Kaikille tuli hirveä jano kun oltiin jonkin aikaa kannettu tavaraa kolmanteen kerrokseen. Se vaan pulmana että he eivät olleet tuoneet mitään laseja, mukeja tai kuppeja astiakaappeihin. Kesti jonkin aikaa ennen kuin löytyi laatikko jossa oli astioita. 

Yhdessä toisessa muutossa oli virvoitusjuomia, mutta ei pullonavaajaa. Viisas valmistelee etukäteen pakkauksen joka sisältää mukeja, juomia, keittiöpaperia, WC-paperia, sakset, veitsen, pyyhkeitä... ja niin edelleen.  

Yleensä vien omat hanskat, koska naruilla sidottuja laatikoita on kamala kantaa paljain käsin. Tällä viikolla muuttavalle ystävälleni sanoin että kannattaa varata näppylähanskoja muuttoväelle. Hän kävi ostamassa nivaskan. 

Tuhat ja sata asiaa muistettavana kun muuttaa. Monta mahdollista mokaa edessä. Organisointikyky ja ennaltavalmistautuminen ovat valttia. 

Muuttopäivä on kova koitos, ja tavaroiden paljous stressaa etukäteen, mutta sitten kun on päässyt uuteen kotiinsa, tuntuu tosi mukavalta alkaa katsella kamoja ilman stressiä ja miettiä niille paikkoja.

3 comments:

  1. Olen muuttanut 25 kertaa, joten osaan kirjoittaa laatikoihin sisällyksen ja mihin huoneeseen, nyt olen toki asunut 19 vuotta samassa talossa.

    ReplyDelete
  2. Meillä tulee 13 vuotta täyteen tässä talossa. En osaa äkkiseltään laskea montako kertaa olen muuttanut, mutta en lähellekään 25 kuten sinä!

    ReplyDelete
  3. 10 vanhempien kanssa ja kait 15 itse... Vai oliko päinvastoin, enää en muista.

    ReplyDelete