Wednesday, August 06, 2008

SUURSNAPSERI


Dokaaminen on usein hilpeää seurallista touhua ja synnyttää hauskoja sanaleikkejä. Lehdessä oli kokoelma riemastuttavia "koirarotuja":

Mäyräkoira, kääpiöpilsneri, lapinkullannoutaja, suursnapseri, pullodoggi, siperianwhisky.

Päätin nauraa yksin, koska ystävä jonka kanssa juuri noiden lukemisen jälkeen juttelin, on kärsinyt alkoholin kiroista perhe-elämässään, enkä halua kuulua niihin ihmisiin jotka pääsääntöisesti "eivät karta mainitsemasta köyttä hirtetyn talossa". Jos on tarkkana, oppii tietämään läheisistään kuka ei halua nauraa tietyille asioille. 

Kaikkien ei tarvitse nauraa kaikelle. Jos puoliso on ollut väkivaltainen suursnapseri, on ymmärrettävää että viina ei naurata. Joskus oikein ällistyttää kuinka yksi porukasta yrittää vitsailla tietylle ihmiselle vastenmielisistä tai kipeistä asioista vaikka tuntee taustan. 


11 comments:

 1. Charlotta2:37 pm

  Oivasti keksittyjä "koirarotuja"! :D Minua ainakin nauratti, vaikka ymmärrän ettei suursnapserien puolisoita tai lapsia naurata :(

  ReplyDelete
 2. No minua naurattaa, vaikka olenkin asunut suursnapserileirillä :D Mutta kukin toki kokee asiat eri tavalla. Minulle huumori on ollut ja on yhä eräs tapa selvitä.

  Mutta sinä teet, Rita, viisaasti kun tunnustelet ilmaa etkä ehdoin tahdo halua aiheuttaa kiusallisia tilanteita. Itse vastaavasti vaikenen tietyssä seurassa tietyistä asioista juurikin samoista syistä: ihmiset kun kiusaantuvat eri asioista.

  ReplyDelete
 3. Charlotta: Nauretaan yhdessä :D (Vaikka vaarini olikin alkoholisti enkä olisi noita isoäidilleni kertonut.)

  Elegia: Ihan kyllä arvasin että sinä naurat tuommoiselle hurtille huumorille. Huumori pelastaa paljon jos sen on omakseen ottanut.

  Pidin kommentistasi. Osasit juuri oikein sanakääntein kuvata tuon mitä mieltä minäkin olen.

  Ne tilanteet ovat aika karseita joissa heittää huulta tai muuten vaan puhuu pahaa aavistamatta ja kohta räjähtää - hui :( Mutta seuraavalla kerralla sitten pidetäänkin turpeliini rullalla :D

  ReplyDelete
 4. Lisäää koirarotuja samasta lähteestä:

  Jackdanielsinterrieri, Karjalankarhukoira ja vehnäolutterieri.

  ReplyDelete
 5. Anonymous6:26 pm

  Tiedän sukuja, joissa juhlitaan varsin siististi ilman viinaa, mutta puheet ovat melkein pelkästään sitä veikeätä "köyden mainitsemista hirtetyn talossa". Puukkoa tulee niin oikealta kuin vasemmalta ja se on voittaja, joka parhaiten irvii. Seuraavia sukujuhlia odotellaan aina kauhunsekaisin tuntein...

  ReplyDelete
 6. On se joskus niin että suku on pahin! Ei se sanonta sattumalta ole syntynyt :)

  ReplyDelete
 7. Seksistiset vitsit ei naurata

  ReplyDelete
 8. Hannele10:24 am

  (eikä johdu taustastani)

  ReplyDelete
 9. Periaatteessa samaa mieltä. Myös en halua nauraa muille jotain ryhmää halventaville vitseille. Se on eri asia jos osaa vitsailla lempeästi ja hauskasti. Ja toisaalta; mustalaiset, blondit, maahanmuuttajat, gayt... voivat itse heittää huulta itseistään jolloin pila on hauska eikä loukkaava.

  ReplyDelete
 10. Itse väännän savolaisvitsejä, mutta muistan mainita että olen puolisavolainen. Hirtehishuumori on joskus hauskaa(kin), vaikka oliskin kyyneliä naurun takana. Olen joskus nauranut vtsani kipeäksi sinänsä surkeille asioille nuoruuteni ajoilta, no, joskus se on defenssi ja kunhan ei toisten asioilla naureskele.

  ReplyDelete
 11. Genoveeva: Kyllä hirtehishuumori onnistuessaan naurattaa niin että on kyyneleet silmissä. Makaaberi ei aina onnistu mutta sitten kun kolahtaa niin voi nauraa vielä seuraavina päivinäkin :D

  Naurulla on parantavia voimia - hyvällä naurulla. Kuten sanot, toisten asioille naureskelu ei hyvä.

  ReplyDelete