Thursday, November 05, 2009

Toinen joulupostausJouluun voi liittää tuhansia kauniita ja ihania mielikuvia ja muistoja. Miksi joistakin ihmisistä irtoaa kuin nappia painamalla ainoastaan ne huonot vakiot heti kun joulusta tulee puhe?

Kaupallisuus, hässäkkä ja krääsä.

Entä rakkaus, lämpö, valot, värit, tuoksut, tunnelma, lasten ilo...?6 comments:

 1. Noh, riittää että menee keskustaan, niin joka tuutista tulee jouluiskelmiä (ei edes kauniita lauluja) ja hyllyt notkuvat krääsää ja ihmiset tönivät toisiaan haaliessaan epätoivoissaan lahjoja. Vaikea tuota kaupallisuutta on torjua mielestään, vaikka kuinka yrittäisi. Pitäisi paeta jonnekin maaseudun rauhaan.

  Itse vietämme kyllä rauhallista ja tunnelmallista joulua, mutta anoppilassa vastassa on taas tavaravuori ja pöytä, joka on tungettu täyteen ruokaa. En arvostele, mutta itse kannatan luonnonmukaisempaa joulua.

  En usko, että lapsetkaan nauttivat lahjakasoista niin paljon kuin aikuiset kuvittelevat. Tärkeintä olisi antaa lapsille turvallisuutta, yhdessäoloa ja yhdessä tekemistä, kuten leipomista ja askartelua.

  ReplyDelete
 2. Minulle tuli tämän päiväisestä tiihkuisesta lumisateesta jouluinen olo...
  joku vahva , syvällä minussa oleva turvallinen, lempeä pysähtyneisyys...
  ilman mitään rekvisiittoja, lahjoja...vain se tunnelma jossain syvällä minussa ja minun oli hyvä olla..

  ReplyDelete
 3. Tuo isompi possuraiska ainakin pelkää tulta. Onneksi se on punainen niin tuli ei ainakaa heti erota sitä.

  ReplyDelete
 4. Mulla oli pienenä tollanen kynttilä kuin tuo oikeanpuolinen! =)

  Multa on tainnut mennä kaupallisuus ihan ohi. Siitä vaan puhutaan aina mutta en ole hirveästi ajatellut asiaa. Ostan pieniä lahjoja jos on rahaa, saan jotain ja jouluna syödään sikana (mutta sikaa en syö!) perheen kanssa, siinä se. Ihan kiva juhla.

  Tosin tykkään käydä joka vuosi Stockan Argos-hallissa katselemassa ihania koristeita!

  ReplyDelete
 5. Miksi jotkut vääntävät joka asiasta esiin nurjan puolen? Jaa-a.

  Olen alkanut ajatella, että on olemassa nurjuuteen uskovien puolue ja nämä uskovaiset eivät todellakaan usko, että kauniin ja hyvän näkeminen on totta - saati että näiden olemassaolo olisi todellisuutta.

  Hirvittää vaan, mihin tuo uskovaisuus lopulta ihmisen vie. :(

  P.S. En tosin itse ole mikään jouluihminen, en ole viettänyt joulua moneen kymmeneen vuoteen.... mutta ei se muilta ole mitään pois, eikä minulta. :)

  ReplyDelete
 6. Anonymous8:11 pm

  Kuulin lauantaina luennoitsijan suusta, että tulisi aamulla herätessä miettiä kummalla kädellä tänään työnsä tekee. Minä ajattelin tehdä tämän joulun sillä kädellä missä on rakkaus, lämpö, ilo ja onni ja ropsaus sanoinkuvaamatonta ihanaa tunnelmaa.
  T: Kaija

  ReplyDelete