Monday, January 11, 2010

Narsistit ja psykopaatitSain Ötöpesän porukalta oivallisen vinkin jatkoksi narsismilukuihini ja hain linkin Amazonista. Oletteko huomanneet että siellä voi lukea teosta kun klikkaa sen kuvaan ja menee "sisään"? Opus on kutkuttavan jännittävä. Ehdin lukea vain ekaa sivua mutta sukellan sinne takaisin heti kun ehdin.


Suomennettu: Ilman omaatuntoa


6 comments:

 1. Muistaakseni meillä on tuo kirja. Psykopatia on tosi mielenkiintoinen ilmiö, vaikkakin pelottava. Lapsi, joka syntyy ilman tunteita, kuulostaa jotenkin kammottavalta.

  Mieheni, nojatuolipsykologi, väitti, että olen psykopaatti, kun suhteen alussa riitelimme koko ajan. No todellakin olen! Olen vain maailman empaattisin ihminen... Sitten hän keksi, että olen narsisti, ja kun sekään diagnoosi ei pitänyt, niin minusta tuli rajatilapersoona. Voin kertoa, etten ole mikään noista... Onneksi emme juurikaan enää riitele.

  Mutta kaikki ovat mielenkiintoisia mielentiloja ja aion postata niistä enemmänkin, kunhan kerkeän.

  (Tämän saa julkaista, koska tiedän tasan tarkkaan, etten ole päästäni vialla. ;-))

  ReplyDelete
 2. Pitää mennä katsomaan...

  ReplyDelete
 3. Unohdin vielä sanoa,että kaikki Amazonista ostamani keittokirjat olen ensin "kurkkaillut" juuri tuolla tavalla:-) Kävin lukemassa ne sivut,jotka siellä pystyi lukemaan,vaikuttaa tosiaankin mielenkiintoiselta kirjalta.

  ReplyDelete
 4. Jos vielä tuon kirjan jälkeen huijarit ja skoijarit kiinnostavat, niin sitten Ötöpesän jengi suosittelisi Kopsille vielä yhtä hyvää kirjaa. Vankimielisairaalan ylilääkäri Hannu Lauerman "Usko, toivo ja huijaus". Todella hyvä teos.

  Kopsin talvikuvat ovat todella upeita. Ne kelpaisivat vaikka Paul Collierin musiikkivideon taustoiksi. Ötöpesän jengi toivoo, että tuon kauniin postikorttiefektin aiheuttava jääsumuilmiö pysyy vielä pitkään. Virkistää mieltä ja tuo hyvää oloa. On varmasti Suomen turismillekin hyvä asia.

  ReplyDelete
 5. Ötöpesän jengi terrorisoi vielä hieman Kopsin kommenttiosiota kirjasuosituksineen.... :)

  Ihmisten manipuloimisesta
  ja pakkopsyykkaamisesta vielä.... Heikki Mäki-Kulmalan "Näin puhui Sarasvuo" on aivan ehdoton übermust.

  Sarasvuo ei ole mikään itsetuntemuksen apostoli, vaikka niin väittääkin. Sarasvuon diskurssi muistuttaa huolestuttavasti esim. skientologiaa, fasismia ja kulttiuskontoja. Todellinen susi lammasten vaatteissa....

  ReplyDelete
 6. KIITTI KOMMENTEISTA!

  SUURKIITOS KIRJASUOSITUKSISTA! Kops pistää kaiken muistiin.

  ReplyDelete