Friday, January 08, 2010

Onko sielulla sukupuoli?Sivusta seuraten uskonnollisten tahojen toimet eivät aina vaikuta ihan johdonmukaisilta. Ovatko ihmiset samanarvoisia vai eivät? Onko mies arvokkaampi kuin nainen? Eikö ruumis ole toissijainen ja henki ensisijainen? Onko hengellä ja sielulla sukupuoli? Onko pappi arvokkaampi kuin "tavallinen" ihminen? Onko Eeva vain Aatamin kyljestä repäisty uloke? Miksi nainen ei joittenkin kirkollisten tyyppien mielestä kelpaa papiksi tai piispaksi?

8 comments:

 1. Niinpä, saisipa vastaukset näihin. :)

  ReplyDelete
 2. Luin ensiksi, että "onko hengellä ja sielulla kumppani"? Hah, hah, hah.

  Vaikka tarkemmin ajatellen, miksi ei näin voisi muka kysyä? Kieltäisikö jokin uskonnollinen taho tai laki?

  Mun sielulla ja hengellä on kyllä kumppani. :):)

  ReplyDelete
 3. Kirkon on pakko muuttua. Muuten se menettää vähitellen kaikki jäsenensä. Ei tuollainen ajattelu enää istu nykymaailmaan.

  ReplyDelete
 4. minäkin ihmettelen samaa!!

  ReplyDelete
 5. Tasa-arvoa ei ole olemassa. Missään. Sukupuoli taas on joka asialla. Sen voi päätellä siitä, että joissain kielissä kaikki nimisanat ovat feminiinejä tai maskuliineja. Neutri on sitten se kolmas puoli :)

  ReplyDelete
 6. Anonymous12:12 pm

  Sanos muuta! Moni asia hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa.
  Ihmisellä on niin suunnaton halu hallita toista ihmistä.
  Viha on valtava voima. Minä en ymmärrä miten se voidaan sekoittaa rakkauteen. Ei viha rakkaus ole lähellä olevia tunteita.
  Omistushalu ei ole rakkautta vaan omistushalua.

  Ovatko kaikki itsekkäät, psykopaatit ja pahat ihmiset narsisteja? Mielstäni jotkut ovat vain yksinkertaisesti pahoja tai muuten psyykkisesti sairaita.

  T: Kaija

  ReplyDelete
 7. Kops, me täällä Suomessa elämme niin hyvissä oloissa, että ovat kovin vaatimattomia nuo tasa-arvohaasteet verrattuina monen kehitysmaan tilanteeseen. Ja monen muunkin maan. Voisi kysyä, onko tytöillä oikeus päästä kouluun? Oppia lukemaan? Saavatko naiset päättää omista asioistaan vai pitääkö heillä olla miespuolinen holhooja?

  Uskonto jos mikä, kirvoittaa meidän herkimpiä tunteitamme ja intohimojammekin.
  Itse en jaksaisi kiinnostua kirkon parhaista viroista. Minusta on tärkeämpää, mitä kirkko vaikuttaa ihmisten elämässä kuin kenellä on isopalkkaisin homma.

  ReplyDelete
 8. Tervehdys pitkästä aikaa kops. Aikoinaan kävimme kovinkin mielenkiintoisia keskustelua. Muistatko something ja vastauksia ja kysymyksiä? Jos et niin älä murehdi.

  Minusta uskonnollisten tahojen toiminta vain harvoin vaikuttaa johdonmukaiselta. Se vain on valitettava tosiasia.

  Minusta naiset, miehet ja lapset sekä eläimet ovat samanarvoisia, heillä vain on erilainen status ja jokaisen meidän tehtävämme ja asemamme on uniikki, siksi ei yksinkertaisesti voi tehdä vertailua. Jokaisen asema on yhtä tärkeä, kaikkia meitä täällä tarvitaan.

  Mitä sitä tekee puhtaalla mielellä, jos elimistö ei ole kunnossa. Tai toistepäin, jos ihminen on äärimmäisen hyvässä kunnossa, mutta hänellä ei ole henkistä ymmärrystä ja kykyä kunnioittaa elämää, onko tasapainoa saavutettu.

  Minun mielestäni elimistömme, psyykkeemme ja henkisyytemme ovat samanarvoisia, jokainen tulee olla kunnossa, jotta voimme olla kokonaisia. Mutta sekään ei riitä, myös ulkoinen elämämme tulee toimia.

  Mutta niin kauan, kun elämme rajoitetussa mielessä on ihmisiä, jotka eivät tätä ymmärrä. No onneksi on olemassa myös ihmisiä, jotka tämän ymmärtää ja heidän tehtävänsä on viedä tätä ymmärrystä eteenpäin.

  Sitä työtä minä teen tällä hetkellä, osittain blogini kautta ja tulevaisuudessa kirjani ja sanojeni kautta.

  ReplyDelete