Friday, January 01, 2010

Sellon syyt ja selityksetMies ampui exänsä ja exän 4 työtoveria kauppakeskus Sellossa Espoossa. Taas yksi mittaamattoman suuri murheen ja järkytyksen tragedia harteillemme.

Älkäämme murtuko. Käykäämme päinvastoin yhä kovempaan taistoon rauhanomaisen elämän puolesta! Tieto on valtaa. Ennaltaehkäisy on helpompaa kuin jälkikäteen paikkailu tai oman sokeuden manailu. Tumput suorina ei kannata liioin seisoskella. Ei tiedä milloin isku osuu omalle kohdalle.

Kuvassa kirjoja joista löytyy väkivallan syitä ja avaimia ratkaisuun. Toisten vainoajat, luonnehäiriöiset kiusaajat, alistajat, perhetyrannit... Ulkoapäin vaikeasti tunnistettavat narsistit voidaan asiantuntijoiden ja uhrien yhteistyöllä paljastaa ennen kuin on myöhäistä.

Luin vuoden 2009 aikana nuo kuusi teosta jotka avaavat erittäin suuressa määrin narsistisen persoonallisuushäiriön arvoitusta. Niissä raotetaan ovea mitä kammottavimpiin kotien seinien sisällä tapahtuviin tyrannielkeisiin ja kumppanin ahdistamiseen ja piinaamiseen. Tekijät saattavat olla ulkopuolisten silmissä jopa moitteettomia kelpo kansalaisia, usein vailla rikostaustaa.

Viimeisin lukemani oli asianajaja Markku Salon Varo narsistia. Hän on oppinut tunnistamaan nuo tyypit ammatissaan, heidän vastapuoltaan edustaessaan. Voi mikä määrä puolison ja hänen läheisiensä uhkaamisia ja pelottelua ynnä muuta temppuilua... Tuommoista lienee Sellon selkkauksienkin takana.

Uhrien silmät pitäisi saada aukenemaan, samaten tuomarien, poliisien ja muiden tahojen jotka eivät vielä tarpeeksi tiedä ilmiöstä, nimitetäänpä siitä kärsivää ihmistä narsistiksi, luonnehäiriöiseksi, persoonallisuushäiriöiseksi, "mahdottomaksi ihmiseksi" kuten Salo heitä nimittää tai psykopaatiksi. Aiheesta on kirjoitettu metrikaupalla valaisevaa kirjallisuutta.


4 comments:

 1. Joka hevosilla ajaa, se hevosista puhuu.

  ReplyDelete
 2. Olen omakohtaisesti aikoinaan kokenut samaisesta maasta muuttaneen miehen tulisuuden niin hyvassa kuin pahassa.
  Tuttavuutta ei kestanyt kauaa koska valitettavasti koin fyysisesti millainen hirvio han oli (tai on).
  Tajusin kuitenkin aika pian ettei han ole 'terve'.
  Noiden miesten kanssa ei ole leikkimista.
  Varsinkin niiden miesten jotka ovat omakohtaisesti kokeneet pahaa.
  Tama tietty taas yleistyksena mutta varoituksena kaikille suomalaisille sinisilmaisille naisille...Kannattaa luottaa vaistoon jos yhtaan tulee sellainen tunne etta 'kaikki ei ole kohdallaan'.
  Nainen: ala ryhdy hoitajaksi tai terapeutiksi. Se on ammattilaisen tehtava!

  ReplyDelete
 3. Yleisesti ottaen käsittämättömän paljon ihminen tosiaan yrittää ymmärtää toista, vinksahtanuttakin. Ei pitäisi liikaa yrittää, kuten Blogitse sanoi, se on ammattilaisen tehtävä.
  Eikä pidä unohtaa, että vakivaltaa käyttävät hämmästyttävän paljon myös naiset, ei ole enää miesten yksinoikeus sekään.

  ReplyDelete
 4. Hmm. Kops näyttää olevan psykopaateista kiinnostunut. Ötöpesän jengi suosittelisi Robert D. Haren "Ilman omaatuntoa". Sopisi hyvin Kopsin psykopaattilukemistoon.

  Kirjoittaja on kanadalainen vankilapsykologi, joka on erikoistunut juuri psykopaatteihin.

  ReplyDelete