Sunday, February 14, 2010

Mielenosoittajat kuin mielipuoletLuin uutisia mielenosoittajista Vancouverissa. He vastustivat Olympialaisia raivoisasti. Miksi? Sitä tietoa en uutisista löytänyt. Sprayn ja pesäpallomailojen kanssa riehuminen käy urheilusta ja liikunnasta.

Aina silloin tällöin TV-uutisissa näkyy mielenosoittajia heittämässä poliiseja kivillä. Miehiä. Nuorukaisia. Naista en muista nähneeni heittämässä kiviä.

Hämmentävimpiä näkyjä on minulle ollut katsella "rauhanpuolustajia" osoittamassa mieltä sotaa vastaan aivan kammottavalla raivolla, kiipeilemässä aidoilla, polttamassa lippuja, heittämässä kiviä - ylipäätään käyttäytymällä sotaisesti. "TAPAN KAIKKI RAUHAN VASTUSTAJAT!"

4 comments:

 1. niin...
  samoin ihmettelen näitä uusnatseja saksassa..
  Onneks heidän kulkea saatiin peruutettua...vai miten se oikein sit menikään..

  ReplyDelete
 2. Rationaalisuutta on aikamoisen turha hakea ihmisten touhuista :)

  ReplyDelete
 3. Hauska kirjoitus! TAPAN KAIKKI RAUHAN VASTUSTAJAT! Juuri niin!

  Ötöpesän jengi on Youtubesta etsinyt yhtä vanhaa hauskaa tv-sketsiä mitä ei ikävä kyllä löytynyt..

  Mutta sketsi meni jotenkin näin: Risupartainen rauhanpuolustaja kiertää rauhanadresseineineen ovelta ovelle. Ovikelloa soitetaan ja mies avaa oven. Rauhanpuolustaja vaatii nimikirjoitusta adressiinsa, rauhan puolesta. Asunnon omistaja epäröi ja rauhanpuolustaja alkaa häntä kurmoottamaan! Lopuksi rauhanpuolustaja heittää käsikranaatin mokoman fasistisen sotahullun ovesta sisään. PUM!

  Demokraattisella maalla on oltava väkivaltakoneistoja, armeija ja poliisi. Kiltimpiä ne ovat, kuin vaikkapa sotalordit tai moottoripyöräjengit, joiden ainoana lakina on pomon sana ja mielihalu. Ei mikään muu. Armeijaa ja poliisia taas säätelee laki parlamentarismin kautta.

  Demokratiassa taas heikompi ja pienempikin voi saada äänensä kuuluviin tarvitsematta tuekseen merkittävää väkivallan uhkaa. Parempi niin. Mm. 1920-luvun Saksassa ja Kiinassa hallitsivat erinäiset aseistetut joukkiot lakinaan johtajansa oikut. Pahaa jälkeä tuli. 1990-luvun ex-Jugoslaviassa oli samoin. Erimieliset saivat maistaa nopeasti lentävää lyijyä.

  Hassuinta on, että Suomessa nimen omaan totaalikieltäytyjät ovat miehistä aggressiivisempia. Armeijan käyneet tai mielekkäissä sivaripaikoissa olleet eivät ole juuri kuolemaa huutamassa. Esim. konekiväärin (kvkk 62 painaa 10.9 kg ladattuna, 7.62 KK PKM 11.2 kg ladattuna) kantaminen märässä, pimeässä ja kylmässä väsyneenä opettaa ymmärtämään, että sota ei ole sitä samaa, mitä se leffoissa on.

  Parempi ja kivempi sitä on sittenkin elää paikassa, jossa on näitä "fasistisia väkivaltakoneistoja".

  ReplyDelete
 4. Tulee ihan Juicen Rauhaa mieleen:

  Rauhaa, rauhaa, rauhaa päälle maan
  me tarjotaan ja tehdään kaikki mitä voidaan
  me jokaiseen tykkiin ja jokaiseen pommiin
  rauhanmerkki maalataan
  ja hyvin omintunnoin sitten
  rauhan vastustajat ammutaan!

  ReplyDelete