Monday, February 22, 2010

Pelastusveneissä ei ole ateistejaHyviä aiheita noissa Jehovantodistajien jakamissa lehdissä. Mielelläni lueskelen vaikka uskonnon sieltä suodatankin pois.

Myös suodatan pois ohjeet kuten: "Älä seurustele niiden kanssa jotka eivät ole uskossa."

En myöskään ottaisi omaksi ohjenuorakseni tätä: "Älä seurustele uskovaisten kanssa."

Juttelin erään ystäväni kanssa joka on bahaiuskovainen. Hän oli osallistunut tilaisuuteen jossa aiheena ja pyrkimyksenä oli kaikkien maailman uskontojen yhdistyminen.

Hän sanoi saman mielipiteen mikä minullakin on: Tuntuu väärältä uskonnolta jos sanoo että ainoastaan tietty porukka (= meidän uskonto) pääsee taivaaseen tai paratiisiin nauttimaan kuolemanjälkeisestä elämästä ja loput menevät helvettiin tai heidän olemassaolonsa vain sammuu.

Uskoako vai ei uskoa? Järkinäkökohta filosofiasta: Jos myöhemmin käy ilmi että Jumala on olemassa, on ollut järkevää elää elämä sen oletuksen mukaan, vaikka ei uskoisikaan. Jos käy ilmi että Jumalaa ei ole, mitäpä sillä sitten väliä.

Ateismikin on uskonto.

Onko pelastusveneissä koskaan ateisteja?


6 comments:

 1. Jehovantodistajat ovat mielestäni aika pihalla. Mielestäni mikään ryhmä, joka tuomitsee toisia ei voi olla oikealla tiellä. Bahai-uskonto on alkanut minuakin kiinnostaa, koska se perustuu suvaitsemiseen ja yhtenäistymiseen. Se liittyy myös vuoden 2012 henkiseen heräämiseen ja löysin aika mielenkiintoisia yhtymäkohtia Vapaamuurariuteen. Mutta siitä joskus toiste. Mitään tiettyä uskontoa en kuitenkaan alkaisi kannattaa, olen enemmänkin sellainen tutkimusmatkalainen.

  ReplyDelete
 2. Helsingissä asuessani oli pari Jehovan-todistajaa päättänyt,että minun on pakko saada ne lehdet,vaikka aina tein selväksi,etten halua;hyvin ystävällisellä tavalla,koska en kuitenkaan halunnut loukata.
  Bahai-uskonto onkin hyvä,koska se hyväksyy kaikki uskonnot. Olen pari kertaa käynyt Bahai-uskonnon pääpaikassa Haifassa,joka on upea paikka!

  ReplyDelete
 3. "Hän oli osallistunut tilaisuuteen jossa aiheena ja pyrkimyksenä oli kaikkien maailman uskontojen yhdistyminen."

  Tuohan on pluralismia, jossa kaikkien uskontojen täytyisi luopua omasta identiteetistään ja yhtyä tähän uuteen uskontoon (bahai-uskontoon?). Sehän olisi varsinaista imperialismia.

  Uskontojen oikeuksiinhan kuuluu, että kukin uskonto saa säilyttää oman ominaislaatunsa toisen uskomuksia kunnioittaen.

  Uskontojen harjoittajat voivat tehdä yhdessä paljon paremman maailman hyväksi esimerkiksi kehitysyhteistyössä ja rauhantyössä. Tätähän tapahtuukin.

  ReplyDelete
 4. Minusta ihanne olisi se, jos kaikki maailman uskonnot bahai mukaanlukien lakkautettaisiin ja tulisi yhteinen, suvaitsevainen, hyväntahtoinen maailmankatsomus. Yhdistettäisiin siis uskontojen ja ideologioiden hyvät puolet.

  ReplyDelete
 5. Valitettavasti ihan perusluteraanitkin sortuvat tähän "minä olen oikeassa sinä joudut kadotukseen!" -juttuun... =/ Juurihan esim. blogissani käytiin kiivas taisto uskonnoista! =D

  ReplyDelete
 6. Anonymous5:46 pm

  Lakkautettaisiin ystävällisesti?
  Tuo olisi totalitarismia ja diktatoriaa. Ei kivaa. Annetaan kaikkien kukkien kukkia.

  ReplyDelete