Tuesday, February 02, 2010

Nuorten ongelmakäyttäytyminenNFG, Non Fighting Generation ry, on vuodesta 1996 alkaen tehnyt elämäntaidollista kasvatustyötä nuorten parissa.

Keskusteluryhmiä nuorille ja yksilötyötä nuorten auttamiseksi.

"...uusien näköalojen avaaminen nuoren sisimpään. Tähän tarvitaan nuoren elämäntilanteen huomioivaa, maailmankuvaa avartavaa ja elämäntaitoja kehittävää kasvatuksellista keskustelua. Kohtaamisen nuorten kanssa on oltava vuorovaikutteista alkaen eläytyvästä kuuntelemisesta."

6 comments:

 1. Nuorten ongelmakäyttäytyminen on pohdituttanut taas viime aikoina, kun pienessäkin yläkoulussamme siihen törmään eikä se ole vierasta omassakaan perheessä.

  Erään nuorten huumekatkaisuaseman johtaja sanoi, että heidän nuortensa taustalta löytyy yksi ainoa kaikille yhteinen tekijä ja se on omien vanhempien avioero.

  Mielestäni se on meillä asiana tabu, siitä ei oikein saa ääneen sanoa - nimittäin, että lapset kärsivät vanhempiensa erosta.

  Olisipa mukava, kun joku tutkija nostaisi pöydälle tämänkin kissan ja vetäisi yhteen avioerolukuja ja nuorten pahoinvointilukuja. Ainakin molemmat ovat kasvaneet samaan aikaan...

  Omassa yhden äidin tutkielmassani näen, että lapseni ovat tilanteesta kärsineet. Vanhempien lasten liittyminen perheeseen oli paljon heikompaa kuin nuorempien, olihan heillä kaksi perhettä ja niissä molemmissa toinen vanhempi oli heille vieras...

  ReplyDelete
 2. Olen samaa mieltä Inkiväärin kanssa..
  Onhan raadollista suurimmissa erotapauksissa, kun lapset revitään "kahtia"..

  uskon myös erittäin runsaan alkoholin käytön olevan vahvana syynä: vanhemmat eivät ole läsnä lapsensa kanssa arjessa..

  vanhemmat pitäisi saada herätettyä ja opastettua muutokseen elämässään...minkä tiedämme olevan tois vaikeaa...
  itsestä se pitäisi lähteä se muutos aina...

  Itselläkin on oma ero takana...
  jotain positiivista, että me exäni kanssa olemme mitä parhaita ystäviä...ja uusia ihmisiä ei ole ollut kummallakaan...
  Mut kuitenkin pieni möykky löytyy sisältäni, v aiks olen antanut itsellenikin anteeksi..

  ReplyDelete
 3. Oikeastaan tuo tehtävä kuuluisi vanhemmille ja usein tuntuu, että vanhemmat pitäisi laittaa kurssille nuorten sijasta.

  ReplyDelete
 4. Mielenkiintoista tassa dilemmassa on sen kansainvalisyys.
  Niin avioeroissa kuin lasten/nuorten pahoinvoinnissa.
  Yksi tekija on varmaan se ettei nahda tilannetta kun ollaan siina itse niin lahella.
  Pitaisi saada etaisyytta tajuta.
  Kun arkea pyorittaa vain siita selviytyakseen ei kai ole ihme jos ei nae mita itsessa ja itsen ymparilla tapahtuu.

  Monelle lapselle riittaisi pelkka vanhemman kanssa sangyn paalla retkottaminen ja juttelu niista noista mita lapselle tulee mieleen.
  Lapsen ehdoilla.

  ReplyDelete
 5. Annie, totta puhut. Toisaalta on hienoa, että jos vanhemmat eivät onnistu, joku muukin yrittää auttaa nuoria:) Syiden löytäminen olisi tärkeää - niihin pureutumalla voisi auttaa parhaiten...

  ReplyDelete
 6. Charlotta4:12 pm

  Varmasti lapset kärsivät, jos vanhemmat eroavat. Toisaalta, kärsiväthän lapset silloinkin, jos vanhemmat vihaavat tai juuri ja juuri sietävät toisiaan, mutta pysyttelevät yhdessä. En tiedä sitten, kummassa tapauksessa lapset kärsisivät vähemmän.

  ReplyDelete