Tuesday, February 16, 2010

Näännyttävät läjätPosti ja ilmaisjakajat kantavat meille joka viikko uuvuttavat pinot, kasat, läjät julkaisuja. Lehtiä ja mainoksia jatkuvana virtana. Määrä näyttää kasvavan vuosi vuodelta.

Voisiko yksi tervehdyttävä ratkaisu olla että lehdet vähentäisivät sivumääriään? Voisiko päivän lehti olla ohuempi? Pitääkö siinä todellakin olla niin paksulti juttua? Ja pitääkö sanomalehdissä olla niin julmetusti liitteitä? Minä kysyn vaan.

Tänään tapahtui yksi kiva pieni juttu.Lähellä asuva tuttava sanoi lopettaneensa Hesarin tilauksen ja ilahtui kun tarjouduin antamaan hänelle meidän Hesareita. Hän on yleensä tilannut vain lyhyiksi kausiksi, nyt ei tarvitse sitäkään. Hänellä on ollut tapana antaa lehti naapurille jolla ei ole tilausta. Vastedes meidän lehdet menevät siis ensin hänelle, sitten hänen naapurilleen. Läkähdyttävä uuvutus kevenee grammoittain.

(Kuvassa äitini maalaama lautanen.)4 comments:

 1. Puut kiittää. Ja peikko.

  ReplyDelete
 2. Muistankin että tulee aika paljon kaikenlaisia mainoksia.Toisista tosin tykkäsinkin. Poikani ovessa lukee"Kiitos,ei mainoksia". Täälläkin tulee,mutta postiluukut ovat alhaalla, talon sisäänkäynnin kohdalla,ja mainokset ovat pieniä,puolen sivun kokoisia yleensä.Ilmaislehti sen sijaan tulee 6 aamuna per viikko suoraan kotioven taakse.

  ReplyDelete
 3. Ai niin,tosi nätti tuo äitisi maalaama lautanen:-)

  ReplyDelete
 4. "Ei mainoksia, kiitos" on kätevä, mutta osaa ilmaisjakeluista voi käyttää biojätepusseinakin. Mä laittaisin muuten kiellon laatikkoon ellen tarvitsisi esim. Helsingin Uutisia elukoiden tilan "puhtaanapitoon". Ja on kyllä hieno lautanen!

  ReplyDelete