Sunday, October 17, 2010

Tervehdyttävä homokeskustelu jatkuuTV:n keskusteluohjelma nostatti kansan oikeudenmukaisuuden tajun ja joukkopako kirkosta jatkuu. Hesarissa paljon juttua ja lisää keskustelua sateenkaarikansan kärsimyksistä ja ihmisoikeuksista. Huomattakoon että ei KOKO luterilainen kirkko tukehdu ahdasmielisyyteen. Yhtä ja toista on jo tehty ja on tekeillä seurakunnissa hyväksyvässä hengessä, Mestarin sandaalinjäljissä kulkemiseksi. On se nyt piru että Tsiisuksen seuraajat eivät käsitä ihmisyyden, tasa-arvon ja armon sanomaa, vaikka sen luulisi lapsenkin ymmärtävän. Ja ateistin.

Eläköön kansalaisaktivismi. Eiköhän kirkosta eroilu saa aikaan positiivista äksöniä ja vipinää, jonka ansiosta keskustelu liikkuu terveeseen suuntaan. Liittykööt halukkaat sitten takaisin jos tahtovat kun on nähty tarpeeksi toivottua kehitystä.

Sivutuotteena toivoisin että koululaisten kielenkäytöstä poistuisi haukkumasanana homo. Älköön sitä kuitenkaan korvattako esimerkiksi sanalla luterilainen tai pappi, vaikka tunteet käyvätkin kuumina näinä päivinä.

10 comments:

 1. Kiva nähdä sinua, Marjaisa :)

  ReplyDelete
 2. Anonymous9:16 am

  Tämä oli niin hyvä, tämä juttusi että linkitin sen vinkiksi blogilleni - hetkinen no ainakin jollekin niistä.

  ReplyDelete
 3. Hyva niin!
  Kuuntelen nykyaan Puheradiota Areenan kautta - pysyn hyvin karryilla mista puhutaan.
  Hienoa, etta kansalaiset ovat aktiivisia. Vain siten saadaan muutoksia.
  Kevaan vaaleista tulee erittain mielenkiintoiset......
  ps. olen samaa mielta homo -sanan poistamisesta, samoin kuin huorittelu. Ne on jo niin 'out'!

  ReplyDelete
 4. MARJAISA: Kiitän :)

  BLOGitse: Ai voiko sitä kautta kuunnella radiota? Tuohan on oiva vinkki.

  Kansalaisaktiivisuus voi hyvinkin tuoda muutoksia. Joskus jää pelkäksi puheeksi ja näennäiseksi aktiivisuudeksi. Kirkosta eroaminen on teko, ei pelkkää höpinää ja puheissa uhoamista.

  ReplyDelete
 5. Kirkosta eroaminen ei vain auta asiaa. Jokainen kirkon jäsen kun voi marraskuussa äänestää seurakuntavaaleissa ja vaikuttaa ihan konkreettisesti kirkossa tehtäviin päätöksiin.

  Jos suvaitsevainen kansanosa pakenee, jäävät vain ahdasmieliset jäljelle. Sellaista kirkkoako nyt ollaan rakentamassa?

  ReplyDelete
 6. Zahirlife: Saa nähdä miten käy.

  Olen taipuvainen uskomaan että nykyisten mediakohun seurauksena kireäpipoiset tutkiskelevat asenteitaan ja suuri osa löysäilee pipojaan. Sitä paitsi suvaitsevaisia lienee jo entuudestaan suuriakin määriä papeista ja seurakuntalaisista. Ahdasmieliset puheenvuorot vaan tuntuvat niin voimakkailta keskusteluissa.

  Kyllä ihmisyys voittaa tässäkin asiassa. Sano minun sanoneen! Onhan meillä jo naispappejakin :)

  ReplyDelete
 7. Mielenkiintoista seurata onko joukkopaolla kirkkoa tervehdyttävä vaikutus vai romahtaako koko systeemi. Aika näyttää....

  ReplyDelete
 8. Olen ollut huomaavinani - esimerkiksi Hesarista - että kirkon suopeammat tahot ovat jo liikkumassa parempien ihmisoikeuksien suuntaan.

  ReplyDelete