Friday, November 12, 2010

Erilaiset maailmankatsomuksetKatsoin televisiosta erinomaisen haastatteluohjelman missä kaksi miestä keskusteli niinkin tunteita nostattavasta aiheesta kuin jumalan olemassaolo vai olemassa olemattomuus. Älykkäästi, ystävällisesti, viisaasti. Toistensa katsantokantoja kunnioittaen. Toinen agnostikko, toinen piispa. Esko Valtaoja ja Juha Pihkala.

Heiltä on ilmestynyt ainakin kaksi kirjeinä kirjoitettua keskusteluteosta. Minulla on niistä toinen. Luulenpa että etsin sen käsiini.

Keskusteluohjelman nimi oli Seitsemäs taivas.


Meuhkaamatonta keskustelua ilman tappouhkauksia ja vihaisuutta netissäkin kaivattaisiin.

Menin Facebookissa kommentoimaan yhtä postia missä tuuletettiin: "Mikä homojen ja lepsujen suosimiskampanja nykyään on vallalla. SAIRASTA." (188 FB-kaveristani AINOA jonka posteissa on esiintynyt tuonkaltaista tekstiä. Positiivista että muita ei ole esiintynyt.)

Pistin kommentin että minulla oppilaita ja läheisiä jotka ovat gay eikä heitä tarvitse pelätä. Ovat ihmisiä siinä kuin mekin. Johan tuli kulisseista (miespuoliselta ihmiseltä jota en tunne) vihakommentti: Pedofiilit ja homot ovat samaa porukkaa, kaikki vinksahtaneita. Piste."

Eipä tuota kannattanut jatkaa. Eikä kukaan tuon jälkeen kommentoinutkaan. Oli se sitten hyvästä tai pahasta. Olin siihen väliin, ennen tuota, ehtinyt saada pari hyväksyvää reaktiota omaan kommenttiini, mikä plussaksi kirjattakoon.

8 comments:

 1. Minä katsoin tuon samaan ohjelman "seitsemän taivasta" vai mikä se olikaan..
  Oli todella miellyttävä seurata heidän ihanaa sopusointuista käyttäytymistään. Kukaan ei puhunut toisen päälle. he antoivat toistensa näkemyksille arvoa, vaikka olivatkin eri mieltä..
  Hienoa, opiksi monelle mediassa olevalle!!

  ihanaa v iikonloppua!

  ReplyDelete
 2. Toi on aina mielyttavaa, kun ihmiset osaa kayttaytya kohteliaasti ja ystavallisesti, silloinkin kun ollaan eri mielta.

  On ihanaa nahda ihmisia, joilla on suuri sydan ja ymmarrysta.

  Tuollaiset uhoavat vihaiset kommentit taas herattaa saalia. Miten pieneksi ihminen voikaan itsensa kutistaa tuollaisella typeryydella.

  Ja totta, tuonkaltaisiin alhaisuuksiien ei voi oikein sanoa mitaan, ehka ne todellakin on parata ignoorata. Se on aika selkea kommentti sekin.

  ReplyDelete
 3. Kuuntelin samaisen ohjelman Areenan kautta. Kaksi FIKSUA ihmista.
  Samaa ei voi sanoa laput silmilla kulkevista.
  Mutta tuollaisia kuvittelevia ihmisia on maailmassa valitettavan paljon, ei vain Suomessa.
  Kun ei tieda, luulee ja kuvittelee ja tuloksena on ihmisen totuus.

  ReplyDelete
 4. Kiitos teille kommenteista, blogikaverit.

  Kyllä bloggareissakin on paljon hyviä keskustelijoita jotka antavat tilaa muille mielipiteille kuin omilleenkin. Ihan kuin Valtaoja ja Pihkalakin.

  Se on tässä yhteydessä hyvä muistaa :)

  Hyvää viikonloppua!

  ReplyDelete
 5. Anonymous5:03 pm

  Se tässä pientä ihmistä ihmetyttääkin, että miten paljon vihaa ja ahdistusta sisältyy ihmisten puheisiin kun he puhuvat rakkaudesta, Jumalan rakkaudesta.
  T: Kaija

  ReplyDelete
 6. Kaija: Ja erikseen surettavat ns. "poikkeavat" nuoret jotka tuntevat itsensä syrjityiksi ja hyljeksytyiksi.

  ReplyDelete
 7. Anonymous5:34 pm

  Näin on. Pahaa oloa nuoresta pitäen.
  Ja miksi? Mikä saa jonkun ihmisen sortamaan toista ihan tyhmistä asioista. Pelkoa on varmaan molemmilla puolilla.

  Onko yleensäkin olemassa joku ihminen joka on kaikilla tavoilla "asetusten" mukainen?
  Onko olemassa aitoa malli-ihmistä, johon pitäisi sitten kaikkia verrata ja sitten voidaan sanoa mikä on kenessäkin pieleen mennyt. Valuvikaisia olemme joko kaikki
  tai ei ole kukaan. On tarkoitettukin, että olemme erilaisia.

  Viha ja pahuus, niitä meidän tulee välttää ei sitä, että olemme erilaisia.

  T: Kaija

  ReplyDelete
 8. KAIJA: Hyvin puhut.

  Vaikuttaa todellakin siltä että on ihmisiä jotka oman mittapuunsa mukaan ovat malli muille. Korkeuksistaan jakavat tuomioitaan ja suosiotaan. Hyvin vihaisina ja halveksivina jos joku ei istu heidän maailmankuvaansa.

  ReplyDelete