Thursday, December 09, 2010

Ison lumentulon aikaanTämä ei ole suomalaisille tullut mieleen: Ison lumentulon aikaan koulut ja kaupunki voidaan sulkea päiväksi tai pariksi. USA:ssa tätä on toteutettu jo kauan.

Mieheni teki eilen melkein kaksi tuntia matkaa, töistä tullessaan. Normaalisti siihen kuluu puolisen tuntia ellei ole ruuhkaa. Tänä aamuna hän lähti kotoa kello 7 aamulla. Viittä vaille 8 textasi että ei vielä ollut läheskään perillä.


4 comments:

 1. Charlotta1:50 pm

  HUH-HUH! Kaksi tuntia puolen tunnin matkaan... Izzelläni kului tiistai-aamuna työmatkaan puolitoista tuntia, kun normaalisti siihen menee 45 minuuttia. Ehkä sittenkin selvisin aika helpolla! Koulujen ja kaupungin sulkeminen lumimyräkän ajaksi voisi olla hyvä juttu. Luultavasti lumi saataisin nopeammin kuljetetuksi pois, ja tilanne normaaliksi, kun ihmiset ja autot olisivat poissa tieltä. Monilta onnettomuuksiltakin säästyttäisiin. Tuskinpa talouselämäkään päivän, parin päivän hiljaiseloon kaatuisi, kun ei se kaadu USA:ssakaan.

  ReplyDelete
 2. Minulla lähdin tiistaiaamuna kotoa 7.15 kun menin opettamaan kello 9:ksi. Olin perillä 10 vaille. Takaisin tuloon taisi mennä 1,5 tuntia. Hassu yksityiskohta vaan että en joutunut missään ruuhkiin, oli vaan niin pitkät matkat, bussinvaihdot ja kävelymatkat. Huomasin vihdintietä edetessäni että Logica näkyi jossain vaiheessa... Mahdoinko erehtyä?

  ReplyDelete
 3. Siellä ulkomailla ne koulut ovat sitten auki kesällä saman verran kun talvella olivat kiinni. Ehkä Suomessa luullaan että ne sulkupäivät olisivat vaan ylimääräisiä vapaapäiviä...

  ReplyDelete
 4. Niin tai suomalaisille ei tule mieleen että lumi meitä mistään estäisi :)

  ReplyDelete