Saturday, November 24, 2007

AUTTAMISINTO JA TORJUNTA, Osa 1

.


"TEE JOTAIN TOISTEN HYVÄKSI, VAIKKA KUINKA PIENTÄ - JOTAIN, MISTÄ ET SAA MUUTA PALKKAA KUIN TEKEMISEN ILON."

- Albert Schweitzer -

Hyvä periaate, sopii elämäntavaksi, mutta sitä hidastaa pari ilmiötä, joista kannattaa olla tietoinen, jotta ei auttamisinnossaan erehdy.

1) Autan vanhuksen kadun yli ja saan toisella puolella katua kävelykepistä päähän, kun nähkääs hän ei ollut sinne menossa.

(Parempi kysyä ensin, jotta asia ei selviä vasta kun alkaa päähän sattua.)

2) Toinen osapuoli ottaa avuntarjoamisen loukkauksena. Hän käsittää sen holhoamiseksi, alentumiseksi tai epäluottamuslauseeksi.

(Paras olla erityisen varovainen esimerkiksi itsetunnoltaan heikkojen kanssa. Heidät tunnistaa toisinaan siitä että he vaikuttavat erityisen itsevarmoilta.)

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

KUN NAINEN HALUAA AUTTAA MIESTÄ

Nainen ei aina tajua miehen luontaista tarvetta pystyä itse selviytymään vaikeuksista. Avun tarjoaminen voi aiheuttaa väärinkäsityksen, suuttumuksen ja torjuntaa. Mies kokee että häneen ei luoteta.

Mies ei aina tajua että naisella on luontainen tarve auttaa ja hoivata läheisiään, mihin ei pohjimmiltaan liity muiden väheksyntää.

(Mies - nainen - parisuhde on vahvoilla jos ottaa tuon(kin) huomioon.)
.

11 comments:

  1. Sanalla "auttaa" voi olla monenlaisia tulkintoja. Kannattaa valita mieluisin.

    ReplyDelete
  2. Kiitos. Tuosta on apua :D

    ReplyDelete
  3. Minä ainakin vähän hiillyn, jos joku tulee auttamaan minut kadun yli.
    No, jos on huumoripäivä, niin saisihan siitä kivan pakinan.

    ReplyDelete
  4. Taitaisi minulla olla huumori vähissä jos tultaisiin auttamaan kadun yli :D

    ReplyDelete
  5. Ainakin jos aikoo auttaa miestään esim. siten, että teettää jonkin asian isällään, kun oma mies ei ole kerennyt (lue: laiskuuttaan viitsinyt).. saattaa tästä olla seurauksena jonkinasteista torjuntaa.

    Kannattanee käyttää tätä vaihtoehtoa ensin vaikkapa uhkauksena ja vasta sen jälkeen käytännön toteutuksena. :-)

    ReplyDelete
  6. Anonymous1:33 pm

    Miehellä on luontainen tarve auttaa ja hoivata läheisiään.

    ReplyDelete
  7. Olli

    Temput on monet liitoissa, heh. Ilman temppuilua pärjäilee jos käyttää älyä, malttia ja sydäntä sekä osaa oikein toista kannustaa. Ellei sitä sitten lasketa tempuksi :D

    Hannele

    Uskon että meillä kaikilla on paljon luontaista tarvetta ja hyvää piirrettä, jotka suotta häviävät tai tukahtuvat jos eivät saa kasvaa ja kukoistaa hyväntahtoisessa ja rakastavassa maaperässä.

    ReplyDelete
  8. Anonymous4:35 pm

    Yksilöitä kait olemme tässäkin asiassa. Hyvä mieli riittää toisille palkinnoksi auttamisesta, toisille taas kelpaa vain valuutta. Eläköön erilaisuus! ;)

    ReplyDelete
  9. Ja joillekin ei kelpaa edes valuutta! Ihan kuin periaatteesta eivät auta ja pilkkaavat niitä jotka auttavat. Onpa totisesti niin että olemme erilaisia, ja jotkut ovat vielä erilaisempia kuin useimmat :D

    ReplyDelete
  10. Anonymous8:17 pm

    Tämä on tositarina reilun viikon takaa. Perjantai-iltana talon pyykkikone ei longonnut eikä luukku auennut, jumitti vaan. Pyykki jäi sisälle. Siis naapurin pyykki, ei minun. Tiesin kuinka sen saa kuntoon mutta aviomies oli jo kutsuttu paikalle. Yritin varovasti neuvoa mutta ei onnistunut. Sitten soitettiin päivystävälle huoltomiehelle joka lupasi tulla joskus. Lappu koneen päälle jne Kun olivat menneet pois niin avasin koneen. Mutta, ISO MUTTA, en kehdannut mennä naapuriin nolaamaan aviopuolisoa ja kertomaan kuinka olin saanut koneen toimimaan.
    Joskus on noloa olla nainen ja ymmärtää tekniikasta jotain. On helpompaa virkata pitsiliinoja. T: Pikkuliina

    ReplyDelete
  11. Pikkuliina

    Verraton juttu :)

    ReplyDelete