Thursday, February 28, 2008


KUN NAAPURISOPU RAKOILEE

Jos kerrostalonaapurilla on rummut - tai piano...

Hesarissa oli aikamoisen kattava artikkeli naapureitten riidoista, tappeluista, keskinäisestä vihanpidosta, kiusanteosta, oikeusjutuista. Kammottavaa, tyhmää, voimia kuluttavaa ajan ja energian tuhlausta. 

Kirjoituksen ohessa oli varma mielipide siitä että kannattaisi valittaa naapurille suoraan eikä mitään kiertotietä. Olen kyllä tosi vahvasti eri mieltä. Kaikissa tapauksissa missä olen ollut osallisena tai sivusta seuraamassa tai mistä olen tutuilta kuullut, syylliset ovat kaikin keinoin lähteneet kääntämään juttua uhrien syyksi. Eikä se näytä kovin vaikea temppu olevan. Yhdessä taloyhtiössä tuijotin kerran haavi auki isännöitsijää joka lausahti että "kaikissa valitustapauksissa valittajissa itsessään on vikaa". En sanonut mitään, mutta mielessäni hartaasti toivoin että meille ei osuisi naapureita jotka soittavat haitaria yökaudet tai pitävät kolmen päivän bileitä. Huh.

Lehtiartikkelissa todettiin että riitatapauksissa paritalot ovat pahimpia. Täytyypä valttää. Myös sanottiin että riidat ovat lisääntyneet ja pahentuneet. Mänttiä. Ja pönttöä. 5 comments:

 1. Aiemmassa asuinpaikassamme heräsin erään naapuripariskunnan tappeluun yöllä. Siellä uhattiin tappamisella. Kävin oman Jaakobin-painini että soitanko poliisin paikalle vai en. En soittanut. Aamulla naapurit olivat edelleen hengissä. Kävin soittamassa ovikelloa ja kerroin, että toisten en odota, vaan soitan heti poliisin. Naapurin herrasväki (erittäin tiptop väkeä muuten) lupasi, ettei toistu. Ei muuten toistunut.

  ReplyDelete
 2. No sinäpä topakka tyyppi! Nostan hattua. Menin minäkin kerran yöllä porraskäytävään ja kailotin että kuka siellä huutaa, kun yhdessä asunnossa tapeltiin. Meteli hiljeni välittömästi.

  Tappelu on ehkä sellainen häpeä että osapuolet ovat jatkossa hiljaa asiasta. Muuntapaisista valitusasioista olen nähnyt että "syytetyt" nostavat ihan kamalan metelin ja alkavat kaikin keinoin mustamaalata valittajia.

  ReplyDelete
 3. Helppo kuvitella, että paritalo asukkien tappelut ovat pahimpia. Se kun on eräänlainen kahden kauppa...

  ReplyDelete
 4. Hei Olematon

  Jep. Tuttavilla ollut karvaita kokemuksia, mutta onneksi hankala tyyppi muutti lopulta pois.

  ReplyDelete
 5. Enpä tiedä, jos omassa talossa asuvalla voi olla ne parhat mielipiteet toisten riidoista?

  ReplyDelete