Sunday, March 02, 2008


IHMISMIELI

Harvinainen tapaus:  Muistin tänä aamuna mitä unta näin viime yönä. Tämä blogikaveri, Kirsi,  oli siinä mukana tyttärensä kanssa. 

Alitajunta on ihmeellinen asia. Unessani oltiin aika paljon yhdessä huoneessa, vaikka muuallakin. Ihmisiä tuli ja meni. Jotkut kutsut, en muista minkä teeman ympärillä, kai hyväntekeväisyyteen tai vastaavaan liittyvää. Suomalaisia, pari iranilaista, yksi englantilainen ystäväni monen vuoden takaa. Hetk, sanoi Putk! Mainittu ystäväni on tai ainakin oli siivooja. Viitaten yhteen edellä olevaan postaukseeni - onko alitajuntani lakaissut mieleni perukoilta siivoojia esiin?

Mielestä ja aivoista puheenollen. Kaksi erittäin yleistä, nykyään vääräksi väitettyä väitettä:

"Muisti huononee vanhemmiten."

"Ihminen käyttää vain noin 10 prosenttia aivoistaan."

Alitajunta, ihmisen aivoitukset... hmm.  Kiehtovaa, ja toisinaan ärsyttävää. 

10 comments:

 1. Kops, kyseinen homma on periaatteessa CV:ssani samoilta ajoilta kuin erään Uppsalassa proffana toimivan kurssikaverinikin cv:ssa, jos on sinne kirjoittanut. Itse en ole noita nuoruuden työpaikkoja pitänyt ansioluettelossani, vaikka olisi aika kiehtovaa pitää.

  Jos satut paikalle, tule tapaamaan meitä Malmin toimintakeskuksen tapahtumaan 15.3. lauantaina. Aiomme myydä, jos mahdollista, siellä nuo kaikki vuosien kuluessa värkätyt korut pois. (Oletko käynyt Mosaiikki-blogissani, jossa on muutama koru...) Ehkä toimintakeskuksessa unesi toteutuu.

  ReplyDelete
 2. Ai ups, olen kirjoittanut hassusti. Ei unessa ollut siivoojia, ainoastaan yksi unessani esiintynyt hlö on oikeassa elämässä (ollut)siivooja. Sinä olit unessani juhlavaatteissa, ja joko sinulla tai tyttärelläsi oli punainen tukka.

  Mosaiikkiblogiisi en ole vielä tutustunut. Lähdenpä heti katsomaan. Malmin toimintakeskukseen voisin muuten tulla mutta samana lauantaina menen latinoystävien juhlaan. Bytheway, mainituista ystävistäni muutama on siivooja :)

  ReplyDelete
 3. jotku kirjailijat pistävät kellon soimaan keskellä yötä ja heillä on muistilehtiö lähellä

  ReplyDelete
 4. Rita, välillä tuntui, että minulla on kaappi täynnä juhlavaatteita, mutta koskaan ei ole juhlia. Aika on korjannut ongelman: kyseiset juhlavaatteet ovat jääneet vanhanaikaisiksi enkä kyllä niihin enää mahtuisikaan.
  Minulla oli kerran punainen tukka. EIpä ole enää. Se sai minut tuntemaan itseni vieraaksi. Olen pitkään ollut blondi. Vuosien kuluessa hiusten väri on muuttunut mitäänsanomattomaksi.
  Mosaiikki-blogissani on aika vähän sellaisia koruja, joita viime vusina olen vääntänyt. Teen paljon enemmän kuin ennätän kuvata.

  Hannele, oivallinen idea tuo muistilehtiö. Herätyskello on mielestäni sen sijaan hassu apuväline. Itse en usko näkeväni ainakaan säännölliseen aikaan uniani. Tai mistä sen tietää.

  ReplyDelete
 5. Hannele, Unitutkijat myös harrastavat moista, ja unitutkimuksissa koehenkilöitä herätellään kertomaan unistaan.

  Kirsi, Minullakin oli yhteen aika punainen tukka, erittäin pitkä, hennalla värjäsin. Hieno, mutta tulin siihen tulokseen että blondius on enemmän omaan olemukseeni sopiva.

  Kivoja ne sinun korusi. Ihailen ihmisiä jotka tekevät luomuksia, käsitöitä, taidetta, ruokaa jne. Itse olen paremminkin teoreetikko, ajatustyöntekijä ja puhetyöläinen. Luovaa tosin sekin homma :)

  ReplyDelete
 6. (eihän sitä herätyskelloa laiteta samaan aikaan soimaan yöllä :)

  ReplyDelete
 7. Hannele, :)
  saa nähdä, koska keksivät uniskannerin! Itse en suostu heräämään hevin kesken unieni.

  ReplyDelete
 8. En millään haluaisi herätä kesken unien. On oikein tosi hieno asia kun saa nukkua hyvin ja herätä sitten kun on "valmis". Sammun illalla aikaisin ja herään paljon ennen kuin välttämättä tarvitsisi, Ihanteellista!

  ReplyDelete
 9. no ei sunsta sitten kirjailijaksi...

  ReplyDelete
 10. Päinvastoin! Luovuus tarvitsee paljon unta ja levänneet aivot :) ... Ja minä kyllä kirjoitan ammatissani, aika paljonkin, oppimisesta, opiskelusta ja opettamisesta.

  ReplyDelete