Monday, March 17, 2008

ULKONÄÖLLÄ HANKITTU OMAISUUS


Englanninkielinen sanonta "My face is my fortune", Kasvoni ovat omaisuuteni,  tuo mieleen mallintöillä hankitun omaisuuden, tai rikkaisiin naimisiin pääsyn.

Kauneus on katoavaista. Niin ovat maalliset rikkaudetkin.

9 comments:

 1. Peikko oli pienenä sirkuksessa pelottelemassa lapsia. Siitä sai palkkaakin. Melkein omaisuuden.

  ReplyDelete
 2. No sehän todistaa tuon sanonnan sanoman todeksi :D Todellakin, vanhat sanonnat venyvät moneen suuntaan ja yli sukupolvien ja aikakausien.

  ReplyDelete
 3. niinpä, mutta iloiset ihmiset ovat aina kauniita.

  ReplyDelete
 4. urogallus9:44 pm

  Mallin työt vaativat paljon muutakin kuin kauniit kasvot - eivätkä kauniit kasvot ole edes välttämättömät.

  Missinhommat ovat erilaisia kuin mallintyöt, vaikka toki samaa porukkaa on molempia tekemässä.

  ReplyDelete
 5. Ovat todennäköisesti jopa raskaampia kuin työt keskimäärin mitattuina.

  Tulin vielä ajatelleeksi tuota sanontaa, kun mainitsit kauniit kasvot... Siinähän ei itse asiassa sanota millaisista kasvoista on kyse. Me vaan oletamme että kauneudesta on puhe.

  Mutta mitä muuta se voisi olla? Hmm...

  ReplyDelete
 6. urogallus1:35 pm

  No Richard Widmark ja Humprey Bogart ovat hyötyneet kovasti kasvoistaan. Kumpaakaan kaveria ei voi liiallisesta komeudesta haukkua.

  Varmasti persoonallisista, ei-niin-söpöistä piirteistä voi olla hyötyä naisillekin, todennäköisesti kuitenkin harvemmin kuin miehille.

  Mallina on varmaan hyötyä puhtaista, neutraaleista piirteistä. Malli kun on vain täyte, ja kuori on se myytävä tuote. Paljon onkin melkein sukupuolettoman oloisia naismalleja, jotka näyttävät enemmän nukeilta kuin ihmisiltä. Miesmallit ovat elävämmän näköisiä.

  Mistäköhän tämä mahtaisi johtua?

  Politiikkojen kohdalla ulkonäkö on kaksipiippuinen juttu: esim. Tarja Halosen maatiaismainen ulkonäkö oli hänelle varmasti eduksi ensimmäisissä presidentinvaaleissa: "koko kansan presidentti" ei saa olla liian näyttävä. Samoin Timo Soinin jörrikkämäinen olemus tuonee hänelle lisää populistiuskottavuutta. Toisaalta Niinistö on myös hyötynyt varsin edullisesta ulkonäöstään. Ulkonäöllä on siis merkitystä, mutta miten ja minkälaista - se riippuu tapauksesta.

  ReplyDelete
 7. Tuostapa tuli lisää mietittävää. Hyvä!

  Ulkomuodosta puheenollen, ei myöskään ole sattuma että asianajajat kehoittavat asiakkaitaan saapumaan oikeudenistuntoihin siistittyinä. Siisti huoliteltu ihminen tekee luotettavamman vaikutuksen kuin epäsiisti örvelö :D

  ReplyDelete
 8. haha, olen päässyt rikkaisiin naimisiin :)

  ReplyDelete
 9. Hannele

  Tuo sanontahan sopi tähän just eikä melkein!

  ReplyDelete