Sunday, March 30, 2008

KIROTUT KÄNNYKÄTKirkasta. Kaipaan aurinkolaseja. Käynpä ostamassa. Nyt shoppailemaan.

Jonotan kassalla. Kummastuneena katson kun edellä olevalla on kännykkä korvalla kuin siihen kasvaneena. Nainen nostelee ostokset hihnalle, maksaa, mutta etenee etanan vauhtia... "parseloonan" matkasta hölöttää koko ajan, kertaakaan katsomatta kassahenkilöä joka häntä palvelee...  

En pidä käytöksestä. Kännykkä hetkeksi pois niin jono etenee vauhdikkaammin, tervehdi kassaa, sano kiitos, jatka vasta sitten puhelua.  Noita törppöjä kohtaa siellä sun täällä. He eivät ota muita ihmisiä huomioon. Puhuvat kailottamalla pysäkillä ja bussissa,  ja vievät kirotut kännykkänsä yliopiston luennolle ja elokuvateatteriinkin.

Kauppojen kassoilla asioidessa epäkohteliasta sekä kassaa että jonottajia kohtaan. Ravintolassa tökeröä muuta seuruetta, viereista pöytää ja tarjoilijaa kohtaan. Erityisesti ihmetyttää tyyppi joka kännykkään vastatessaan nostaa etusormen ilmaan ympäristölle merkiksi että nyt hiljaa meikäläinen ottaa puhelun. "Hys. Älkää häiritkö!" Ei tule mieleenkään että hän itse häiritsee kaikkia muita. Se sama tyyppi kutsuu kaverin kävelylenkille ja puhuu puolet ajasta kännykkään. 

Muutama kuvaileva laatusana tulee mieleen: Törttö. Tökerö. Törppö. Torvi. 

Muutama sana suositukseksi: Kohtuukäyttö. Säännöstely. Muiden huomioonottaminen.

Sananlasku: There's a time and a place for everything.

Kategoria: Kops kärttyilee.


12 comments:

 1. Minusta junassa ym. julkisissa kulkuneuvoissa voi ihan huoletta lörpötellä luuriin. Saahan siellä (kai) puhua viersutoverilleenkin. ;)

  Mutta asiointitilanteissa olisi minustakin kohteliasta viskata se luuri pois. Eihän siitä asioinnista tule mitään, kun toinen höpöttää luuriin ja etanoi. Moukkamaista!

  Onneksi oma ystäväpiirini on sen verran kohteliasta, että sen puhelimen kanssa mennään muualle, jos se soi.

  Itse en yleensä edes vastaa, jos olen kylässä, koska haluan vain omistautua ystävilleni. Totta kai ymmärrän, että ihmisillä on eri elämäntilanteita ja joihinkin puheluihin on pakko vastata. Mutta ei sillä lailla kuin kuvasit (sormi pystyssä, puistattavaa!).

  ReplyDelete
 2. "Etanoi" - hih, riemastuttavasti sanottu.

  Samoilla linjoilla kulkevat ajatuksemme. Joskus on pakko ottaa puhelu, normaali puheääni ei varmaankaan häiritse bussissa jne.

  Sormen kohottajan näin DR Philin TV Showssa. Jos olisi minun tuttuja, tarttuisin sormeen ja nappaisin puhelimen pois :D

  Olen kyllä muutamaa ystävääni hiukan "kasvattanut" - mutta lempeästi.

  ReplyDelete
 3. Peikosta on hyvä että jotkut tietävät miten asioiden pitää olla.

  ReplyDelete
 4. KAIKKI tietävät miten asioiden tulee olla - HEIDÄN maailmassaan. Se on sitten eri asia mitä mieltä muut ovat ja miten muut käyttäytyvät. - Ja sitten on niitä jotka eivät välitä suuntaan eikä toiseen... Sekä niitä jotka muuttavat mieltään huomiseen mennessä, niitä joiden mielipite on hakemassa muotoaan...

  ReplyDelete
 5. Kaikista pahin kännykkämoka on se että kylässä olessa, vaikka kahvipöydässä puhutaan kännykkään.

  Voisi sanoa: anteeksi, olen nyt kylässä, soitellaan myöhemmin.

  Minua on monesti harmittanut eräs kaverini, joka saattaa koko kahvittelun ajan puhua jonkun muun kanssa. Pidän sitä loukkauksena minua kohtaan.

  ReplyDelete
 6. tja, monellahan nykyään konttori taskussa, ei ole kysymys ottamisesta muita ihmisiä huomioon... täällä ei kassahenkilökunta ota tuosta nokkineen, heille voi siltikin hymyillä ystävällisesti.

  Minä ostoksilla usein scannaan tavarat itse, maksan itse kortillakin, en tapaakaan kassahenkilöä lainkaan. Tuollaista se nykyäjan ostokset, nopeeta, ilman jonotusta.

  ReplyDelete
 7. handsfree & bluetooth korvalla kasvaneena kait Nokia-maassa

  ReplyDelete
 8. Tekosyy; Olet oikeassa, paha moka ja loukkaus. Jos asiasta huomautat sinulle mitä todennäköisimmin suututaan. Älä harmittele enää, vaan sano hänelle että olisi kiva jos hän pistäisi kännykän pois vierailun ajaksi. Jos suuttuu anna suuttua. Hänen vuoronsa harmitella - jos jonkun on pakko harmitella :) Voihan se olla että suhtautuu ymmärtäväisesti ja reilusti. Varsinkin jos osaat esittää asian reilusti ja asiallisesti, ilman että syytät häntä. Syyttämisestä seuraa tavallisesti puolustusreaktio, monilla ihmisillä vihainen sellainen. MInä olen saanut hyvin sanotuksi muutamalle ystävälleni. En usko että ovat suuttuneet. Elleivät sitten salaa mökötä ;)

  Hannele: Totta kaikki mitä sanot. Tapauskohtaista ja henkilöstäkin kiinni kuka loukkaantuu. Monelta taholta olen kuullut että kännykkäkailottaminen on häiriöksi, mutta myös usea taho sanoo että ei se heitä haittaa.

  ReplyDelete
 9. Kylässä oleessa kamalinta isäntäväki, joka keittiössä valmistelee koko ajan, kun vieraat yksin osottelevat...

  ReplyDelete
 10. En tiedä onko kamalinta, mutta kohtalaisen kamalaa kyllä! Kamalampaa jos sitä vierasta on vain yksi, ei haittaa jos esimerkiksi kaksi eri perhettä kyläilemässä, ja voivat jutella keskenään.

  ReplyDelete
 11. no mikä olis kamalempaa?

  ReplyDelete
 12. Sitä en lähde edes miettimään. Jätän kamalimman tai parhaan avoimeksi. Ajattelutapani.

  ReplyDelete