Saturday, March 29, 2008

KESÄAIKA ALKAA
Eilen ottamassani kuvassa täysi talvi. Ei uskoisi että kesäaikaan siirrytään ensi yönä, tai meidän aamuihmisien kielellä huomisaamuna.

Sisäinen kello on kuulemma synnynnäinen juttu. Kesäaikaan siirryttäessä toteamme että tasan ei käy onnen lahjat. Illanvirkut ja vähemmän kuin 8 tuntia yössä nukkuvat kärsivät kellojen siirtämisestä, luin lehdestä. Mieluiten kai siirtäisivät kellot menetelmällä "yhdeltä seinältä toiselle" ja kääntäisivät aamulla kylkeä.

Meille aamuvirkuille kesäaikaan siirtyminen luonnistuu luontevasti luonnon ja luonteemme mukaisesti. Saamme aamun hetkiin lisää valoa, mistä iloitsemme. Tai ainakin minä iloitsen. Eihän se ole sanottua että aamuvirkut itse ovat valoisia luonteita. Mistä tahansa löytää huonoja puolia jos sen ottaa päämääräkseen. 

Kesäaikaan siirtymisessä näen vain valoisat puolet. Entä te?

16 comments:

 1. Anonymous10:00 am

  This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 2. Sitkeästi tuovat roskapostia... Ja ei kun delete.

  ReplyDelete
 3. Aamun hetket pimenevät, eikös? Kelloa käännetään kesää kohti, eteenpäin. Silloin pitääkin herätä tuntia aiemmin ja on pimeämpää. Tosin peikot tykkkäävät hiipiä pimeissä hetkissä.

  ReplyDelete
 4. Aamuvirkku olen minäkin. Kellon heivaaminen ei hetkauta. Sehän on vain tunti.

  Joskus ihmettelen, miten ihmeessä se voi olla joillekin niin vaikeaa. Niin, miten - kertokaa! ;) Kaipa toiset ovat herkempiä pienemmillekin rytminmuutoksille. :)

  ReplyDelete
 5. Isopeikko: Hmm... En ajatellut tuota omilla aivoillani vielä lainkaan. Lukemassani lehtiartikkelissa sanoi noin.

  Ööö... omalta kohdaltani voi todeta että ei "tarvitse" nousta tuntia aikaisemmin. Olen niin varhainen herääjä että siinä ei kelloja tarvita.

  Elegia; Ilmeisesti joillekin ihmisille viisikin minuuttia lisää aamunukkumista on iso asia, ja vastaavasti tavallista aikaisemmin nouseminen kauhistus... En osaa siihen eläytyä. Pitää odottaa jonkun toisen tarinointia siitä aiheesta :)

  ReplyDelete
 6. Isopeikko

  Kirjoitin ajattelemattomasti, mutta nyt tajuan mitä
  lehtiartikkelissa tarkoitettiin:

  Aamunvirkut hyötyvät valoisista aamuista koska nousevat aikaisin. Tämä ei liity kelloon, vaan siihen että kesää kohti päivät pitenevät.

  Hyvin havaittu ja kiva kun kommentoit! Sain omatkin ajatukset järjestykseen.

  ReplyDelete
 7. Valoisa puoli: voin ottaa taas rannekelloni käyttöön. Se nimittäin on ollut kesäajassa koko talven.

  Syy: nuppi, josta pitää vääntää viisareita oikeaan asentoon, on niin mitätön, etten saa siitä otetta.

  Kuka nyt talvella kelloa tarvitsee!

  Otin kellon käyttöön viime maanantaina ja säikähtelin vähän väliä, että olen tunnin myöhässä.

  ReplyDelete
 8. ai niin, melkein unohtanut, enkä tykkää nousta aikaisin aamulla....

  ReplyDelete
 9. Obeesia

  Rannekellojeni nupit ottavat minua hiukan nuppiin :) Minulla on neljä rannekelloa joten nytpä katsotaan meneekö hermot vai ei... Aika riippuvainen olen kelloista koska minulla on asiakkaille ajanvaraus.

  Hannele

  Olisin melkein luullut että olet aamunvirkkua mallistoa kun teet niin energisen vaikutuksen!

  ReplyDelete
 10. Minä kyllä herään aikaisin, mutta kroppa starttaa vasta myöhään aamupäivällä. Yksi tunti myöhemmin on kova juttu, josta yli pääseeminen on tuskan takana :)

  ReplyDelete
 11. Tervehdysi Kari!

  Huono säkä jos joutuu vastoin luontoaan menemään töihin kropan nukkuessa. Kaverit ovat kertoneet että siihen kun yrittävät lääkkeeksi juoda vahvaa kahvia, se tehoaa niin hyvin että hitto soikoon, sen jälkeen eivät saa töissä unta koko aamupäivänä :D

  ReplyDelete
 12. Hei Rita! minä nukun vain muutaman tunnin yössä, tällaiselle luupäälle kesäaikaan siirtyminen ei vaikuta sitä eikä tätä :) mukavaa kevättä sinulle Rita :)

  PS. kaunis nimi, aivan kuin tyttärellänikin :)

  ReplyDelete
 13. Kavereillasi on selvästi samanlaisia kokemuksia kuin minulla: minullakin on vahvan kahvin jälkeen vaikeaa saada aamupäivällä töissä unenpäästä kiinni ;)

  ReplyDelete
 14. Cascas; No kas kas! Olet sitten poikkeus tuohon lukemaani lehtiartikkeliin nähden. Hienoa kuulla ihmisestä jota kaikenmaailman pikkujutut eivät hetkauta :) Juu, kiitos vaan. Minäkin pidän sinun nimestäsi, kansainväliseltä calscahtava, kuten minunkin..

  eikä tuo Carikaan hassumpi nimi ole. Yritä, Kari, keksiä joku muu konsti kuin vahvan kahvin juonti töissä pärjäilyyn. Eräs ystäväni kertoi nukkuneensa varastohuoneen isoilla hyllyillä kahvitunnin ajan. Konstit on monet :D

  ReplyDelete
 15. Tsinnia8:12 pm

  Minäkin olen periaatteessa aamuvirkku, mutta inhoan pimeää. Niinpä talvisaikaan nukunkin pitempään, jopa useita tunteja. Nyt alkaa olla jo niin valoisaa aamuisin, että herääminen on helppoa.

  Mutta eri asia sitten on, kuinka saada aamutorkut lapset ylös ja kouluun maanantaina!

  ReplyDelete
 16. Tsinnia: Minäkin huomaan joulun lähestyessä joskus nukkuvani pidempiä öitä kuin muulloin. Jospa se on talviunta.

  Jaa-a, miten lapset ylös sängystä...? Pitää keksiä joku houkutteleva syötti, mutta mikä se voisi olla?

  ReplyDelete