Monday, November 17, 2008

Eihän se rotan vika ole


Uskomatonta miten valtava bisnes nettihuijaus on. Muka "lottovoitto teille kun lähetätte ensin rahaa tännepäin" ja muka "rakastunut sinuun mutta ei ole rahoja tulla luoksesi".

TV:ssä kerrottiin nigerialaisesta huijausyrityksestä johon uhreja lankeaa ympäri maailman ihan kasapäin. Amerikkalaisia ja brittejä ohjelman esimerkeissä.

Eräs nigerialainen jota haastateltiin, lausui paikallisen sanalaskun: 

Ei se ole rotan vika jos se varastaa ruokaa. Se on sen ihmisen vika joka jättää ruokaa pöydälle varastettavaksi.

7 comments:

 1. On se kyllä uskomatonta hyväuskoisuutta. Olisiko meillä tähän sopiva sanonta tuo, että ei se ole tyhmä joka pyytää liikaa vaan se joka maksaa - ainakin vähän sinne päin:)

  ReplyDelete
 2. INKIVÄÄRI: Läheltä liippaa tuokin sanonta juu. Hyvin on monissa vanhoissa sanonnoissa vangittu ihmisen tyhmyys ja viisaus, eikä me silti viisastuta vaikka vuodet ja vuosisadat vierivät...

  ReplyDelete
 3. Oikeastaan voitaisiin ruveta jalostamaan tuota jaloa aatetta: kirjeitä suomalaismetsistä :)

  ReplyDelete
 4. Aina yhtä ajankohtaisesta asiasta kirjoitat, Rita!

  Tuttavani saa usein jopa miljoonaperintöjä nigerialaisilta, jotka kaikki rakastavat häntä. Vaikka me usein naureskelemme noille tarinoille, moni tosiaan ahneuksissaan uskoo kaikki lupaukset.

  Isopeikolta tulikin mainio idea. Sillä me lyömme varmasti rahoiksi. :)

  ReplyDelete
 5. Joo. Mule tuli mieleen tuosta rotta-sanonnasta savolainen ajattelu: kun savolainen puhuu, niin vastuu siirtyy kuulijalle. :)

  Sitten tuli mieleen - ehkä hiukka yllättävästi - mutta kuitenkin musliminaisten pukeutuminen täysin peittävään burkhaan. Nainenhan taitaa olla vanhan perinteen mukaan miehen omaisuutta. Se pitää siis suojata muiden miesten katseilta, ettei kukaan sitä vie?

  p.s. tämä ei siis ole kirjoitettu tähän arvottavassa mielessä, vaan täysin neutraalissa ajatustilassa.

  ReplyDelete
 6. Kiitos, kun kävit blogissani. Olen seurannut blogiasi parin kuukauden ajan ja kirjoituksesi ovat todella ajankohtaisia ja ajattelet paljon asioista samalla lailla kuin minä. Joten jatkan blogisi seuraamista! :-)

  ReplyDelete
 7. ISOPEIKKO: No sehän kuulostaa niin houkuttelevalta että jo suorastaan toivon semmoisia kirjeitä sähköpostiini!

  KATJA: Niin, eihän tuo huijausbisnes kannattaisi ellei olisi niin paljon ahneita ja muuten huiputettavia ihmisiä. Monien uhrien läheiset yrittävät puhua järkeä mutta ei siit ole hyötyä kun uhrit HALUAVAT uskoa onneensa.

  KIVI: Kiinnostavat mielleyhtymät, uskon tajuavani mitä tarkoitat :)

  PAMI: Aion tulla lukemaan blogiasi tarkemmin, varsinkin jos meillä on samanlaista ajattelua :) Muutama päivä on ollut uskomatonta kiirettä mutta pitäisi helpottaa jo ihan lähiaikoina... Huuh.

  ReplyDelete